Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Decese
Comentarii
Pamflet
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu

1 EURO = 4.7081 lei
1 USD = 4.1377 lei


Număr accesări
Astăzi:
821
De la 07 Ianuarie 2003
66330399

Firmele agreate de Ţābuleac pentru deszăpezire acuzate că n-au utilajele necesare

  • proaspătul director al DJDP umblă cu cucuri
  • 9 December 2008, 23:00

Serviciul de deszăpezire continuă să fie o problemă la Botoşani. Cu toate că autorităţile judeţului au organizat o licitaţie de urgenţă pentru a debloca situaţia pānă la organizarea licitaţiei deschise planificată la data de 17 ianuarie 2009 şi au fost declarate cāştigătoare două firme īn asociere, respectiv MBB Construcţii SRL şi SC Drumuri şi Poduri SA Botoşani, se profilează iar nori de scandal la orizont.

După ce firma Construct Com a făcut contestaţie la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor pe motiv că nu a fost invitată la licitaţia de urgenţă, forul īn cauză respingānd solicitarea, o sesizare anonimă a fost depusă de data asta pe 5 decembrie la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţ㠄Nicolae Iorga” al judeţului Botoşani, Consiliul Judeţean, Prefectură şi Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Botoşani (DJDP).
Īn respectiva sesizare se semnalează că cele două firme declarate cāştigătoare de către preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Mihai Ţābuleac, nu dispun īn fapt de utilajele ofertate pentru contractul de „īntreţinere drumuri judeţene iarna 2008-2009”. Asta, deşi au declarat pe propria răspundere că dispun de utilajele necesare.
Īn contract era prevăzută o dotare de 17 autobasculante de peste 20 tone, cu pluguri variabile şi răspānditor, 4 autogredere de peste 135 CP, 4 īncărcătoare mai mari de 2,5 mc şi 4 autofreze de zăpadă, toate funcţionale. Īn plus, conform ordinului emis de Ministerul Transporturilor AND 525/2000 cu modificările de rigoare, utilajele trebuiau să fie deja verificate īn bazele de deszăpezire de către o comisie alcătuită din membrii DJDP, CJ, Prefectură şi ISU, termenul legal fiind 1-20 noiembrie.
Īn urma verificărilor ar fi trebuit īntocmit un proces verbal īn care să se specifice dacă unitatea este sau nu pregătită pentru iarnă, termenul final de pregătire a bazelor neputānd depăşi 10 zile. Ori acum se vehiculează că utilajele nici nu ar exista īn baze şi că nici contractul de deszăpezire nu ar fi īncheiat şi semnat de DJDP Botoşani.

Noroc să iarna īncă-i leneşă
Directorul interimar al DJDP, Gabriel Gontaru cel care se deconectează punāndu-şi colecţia de ceasuri cu cuc să-i cānte, precizează că a semnat contractul, utilajele sunt īn baze şi garaje. Acesta mai spune că s-au făcut verificări şi urmează şi o verificare finală. „Inventarierea utilajelor va fi făcută cu maximă corectitudine. Nu este vorba de o implicare politică. Din moment ce ani īn şir am avut o singură firmă care a prestat lucrările de deszăpezire (n.r. SC Construct Com) este foarte, foarte greu să achiziţionezi, să ai īn dotare toate genurile de utilaje prevăzute īn contract. Nu mai e vorba de valoarea investiţie a utilajelor, ci de o dificultate pur tehnică de adaptare a utilajelor DJDP cu cele ale firmei prestatoare. Le este foarte greu să se acomodeze ca să intre īn pielea DJDP. Firmei care a asigurat pānă acum serviciul de deszăpezire i-au trebuit mai mulţi ani ca să regleze sistemele mecanice şi electrice după sistemele noastre. Trebuie să dăm dovadă de īnţelegere”, a subliniat Gontaru.
Da, nu spune nimeni că nu trebuie, dar zăpada nu aşteaptă să se rezolve problemele tehnice. Īnsă noroc că timpul ţine cu botoşănenii. După cum spune şi directorul Gontaru. „Avem cu ce interveni, nu se pune problema. Dar, vremea ne mai păsuieşte pānă pe data de 15 decembrie. Pānă atunci se rezolvă problema tehnică. Toată ziua stăm cu ochii pe net. Avem noroc că vremea ne-a păsuit”, a mai adăugat Gabriel Gontaru.
De partea cealaltă, prefectul Gheorghe Sorescu a spus ca nu avea cunoştinţă de această sesizare. Īnsă, fiind vorba de nişte acuzaţii, chiar dacă sosite printr-o anonimă, se va dispune o verificare de urgenţă. Verificare pe care Sorescu, īn calitate de şef al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, o va transmite şefului ISU, pentru a se stabili dacă aceste utilaje exista cu adevărat sau nu. (Eliza Sofian)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.
[ Comentarii (6)]

Comentariul comentariilor (CCLXI)
(Ioan Rotundu)
Horoscop
Ungurul păcălit de-o… raţă
De ce fără UDMR?
Vă propune un schimb care merită toată atenţia
Naţionaliştii noştri şi naţionaliştii lor
Apelul romānilor din Harghita şi Covasna luat īn seamă de liderii PSD
Am avut dreptate!
Există o explicaţie pentru acest paradox
Ioan Rotundu
Oferta este mult prea scumpă, domnilor!
Strategia de dezvoltare economico-socială a judeţului Botoşani 2008-201 (IV)
Romānul şi critica
Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!
Sinistraţii vor mai fi alintaţi de Prefectură pānă se ajunge la fundul sacului
Blestemul Tăriceanu loveşte īn mod liberal
Botoşănenii certaţi cu curăţenia
Peste 60.000 botoşăneni vaccinaţi antigripal
Premiul Naţional „Nicolae Iorga” i-a revenit anul acesta Dorinei Rusu
Noi forme de ademenire a patronilor ca să angajeze şomeri
CAS se pregăteşte pentru īncheierea contractelor pentru la anul
Tānărul căzut de pe schelă a murit
41 tineri medici sunt aşteptaţi la post
Se cere grabă la vaccinul īmpotriva gripei
Este tot mai evidentă despărţirea drumurilor PSD şi PDL īn privinţa formării Guvernului
Horoscop
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!