Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   
Luni: 11 Iunie 2007

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lui Rotundu

1 EURO = 4.6590 lei
1 USD = 4.1340 lei


Număr accesări
Astăzi:
6233
De la 07 Ianuarie 2003
64565654

În locul declaraţiilor din birou, ar fi binevenite faptele în teren

  • 10 June 2007, 23:00

Despre modul total dezorganizat în care se lucrează la modernizarea străzilor, schimbarea conductelor de gaz şi energie termică am mai scris. În afara declaraţiilor viceprimarului Florin Ghiorghiţă, făcute la umbra şi răcoarea biroului, din care rezultă duplicitar, ba că avem dreptate, ba că totul este în perfectă ordine, nimic nu s-a schimbat în teren. Doar că dezordinea s-a accentuat, risipa de bani creşte iar botoşăneanul este pus să îndure chinuri de neîndurat.
Revin în zona Şcolii 14, perimetrul cuprins între Aleea General Avramescu, strada General Avramescu, Moară şi Împăratul Traian. Această zonă este desfundată în întregime, şanţurile fiind redute greu de trecut. Într-un articol publicat cu vreo două săptămâni în urmă acuzam societatea Termica de lipsă de interes în accelerarea lucrărilor şi măsurile de protecţie luate pentru circulaţia locatarilor de la blocurile din zonă. Singura măsură luată de către cei de la Termica a fost să pună societatea care execută lucrările să acopere, pe panourile de semnalizare, denumirea de „Termica” cu numele firmei General Fluid S.A. Bucureşti. Iar executantul lucrărilor „fludizeaz㔠banii Termicii după cum vor muşchii angajaţilor săi.
Lateral de Şcoala 14, şanţul în care au fost înlocuite conductele vechi cu cele noi, a fost acoperit. La nici o săptămână s-a constatat pozaconstatat că a fost uitat să fie îngropat un cablu. A lehamite, o echipă de muncitori a descoperit din nou conducta şi a pus cablul. Pe a cui bani s-au executat aceste lucrări în plus? Dar timpul care s-a pierdut?
Pe Împăratul Traian, de o lună de zile, lucrează societatea Prisma Serv Company SRL. Ei îngroapă o conducă de gaz. În acest interval de timp au realizat abia două sute metri de şanţ. Se lucrează dimineaţa, începând cu ora opt, se întrerupe lucrul pentru masa de prânz la 12.00, se continuă cu o bere şi un somnuleţ, se mai scormoneşte ceva pământ vreo trei ore după amiază şi gata ziua de muncă. Măcar această societate, după astuparea canalului, a turnat asfalt, refăcând strada. La ce bun! Din capătul de stradă abia readus la forma iniţială, pe ambele părţi, trotuarele sunt pulverizate de către cei de la General Fluid S.A., pentru a schimba conductele termice.
Efectiv, locatarii din zonă şi pietonii nu mai au pe unde circula, decât pe artera principală. Iar artera principală este şosea de centură spre Săveni, fiind extrem de aglomerată. Împăratul Traian are tristul renume pentru accidentele mortale care au avut loc. Această simbioză nefericită dintre maşini şi trecători pozapoate sfârşi tragic. Cine-şi asumă răspunderea?
Un alt aspect grav, nesesizat nici de către cei de la Inspecţia în Construcţii, nici de către inspectorii de la Protecţia Muncii, este lipsa punţilor de trecere peste şanţuri. Atât societatea Prisma Serv cât şi General Fluid au numai câteva punţi, protejate cu laterale. În rest, s-au pus punţi improvizate din grătare neprotejate sau pur şi simplu o scândură îngustă. Ca să treci peste ele, trebuie să ai un echilibru stabil. Dar nenorocirea este că în faţa majorităţii blocurilor şi a căilor de trecere nu s-au montat nici un fel de punţi. Se trece sărind de pe un mal pe altul. O fac copii, o fac tinerii dar nu şi persoanele în vârstă. Când plouă, este iadul de pe lume.
Poate că în locul declaraţiilor din birou, viceprimarul Ghiorghiţă ar trebui să fie văzut pe aceste şantiere, însoţit de inspectorii de specialitate care să aplice sancţiunile cuvenite executanţilor indisciplinaţi. Se mai lucrează şi în alte oraşe ale ţării, dar parcă nu aşa de dezorganizat şi nu cu atâta dispreţ faţă de cetăţean. Să sperăm că de această dată administraţia oraşului va considera că merităm mai multă atenţie şi va interveni cu ceva mai mult eficienţă. (Ioan Rotundu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.
[ Comentarii (6)]

  
Clocotici va fi stăpânul ştrandului, ajutat din plin de Egner
Ţiprigan l-a învins, fără drept de apel, pe Constantinescu
Vasilescu vrea să se pună bine cu Liceul Sportiv
Buhăianu rosteşte vorbe grele înspre PSD Botoşani
Tradiţiile etniilor din judeţ promovate printr-un program naţional
Actorii-deţinuţi coboară de pe o scenă pentru a urca pe alta
S-a stabilit şoferul accidentului mortal de la Vorona
Moldovean beat la volan, hălăduind pe drumurile judeţului
Respectarea normelor de mediu blochează dezvoltarea afacerilor
Legea lustraţiei – un moft politic inutil
Ioan Rotundu
Programul „Cornul şi laptele” între a fi uns cu miere, sau a nu mai fi deloc
Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!
A doua şansă de a deveni licean
Lucrări blocate din cauza altor lucrări
Semiramida îşi trimite etnia la liceu şi facultate
Engleza este o piedică în angajare, nu şi pentru cei buni în profesie
Horoscop
Ofertă de salariu incredibilă
Anunţ de execuţie la comandă
Operaţie
Fasole verde cu pui
Comentariu la comentarii (CXVIII)
(Ioan Rotundu)
Dracul şi-a băgat coada în mail-ul preotului Diaconu
(Cârcotaşul)
Cugetări şi maxime din literatura spaniolă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă

Contact: [email protected]
Telefon: 0745 544 745

Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!