Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu

1 EURO = 4.6822 lei
1 USD = 4.0973 lei


Număr accesări
Astăzi:
2358
De la 07 Ianuarie 2003
66168022

Capace teroriste

  • 14 December 2008, 23:00

De câteva luni de zile bune locatarii blocurilor de pe strada General Avramescu, zone dintre Şcoala nr. 11 şi 14, sunt terorizaţi zi şi noapte de zgomotul ce-l fac capacelor de la gurile de canal, atunci când maşinile trec cu roţile peste ele. În această porţiune de stradă sunt peste 15 guri de canal acoperite cu capace de fontă care au joc în ramă. Când roţile maşinilor trec peste ele se aude un „clamp!” enervant. În faţa blocurilor din prim planul fotografiei sunt două guri de canal apropiate. „Clamp, clamp!” se aude zi şi noapte. Chinul cel mai mare îl suportă locatarii de la parter, dar şi cei de la etajele III şi IV.
Cei care locuiesc la aceste blocuri cred că peste ei a dat un blestem. Mai întâi, acum patru ani, strada a fost frumos asfaltată, ceea ce i-a făcut pe cetăţeni să aducă mii de mulţumiri primarului Cătălin Flutur. Numai că la nici un an de la asfaltare, au venit cei de la Termica şi au spart toată lungimea străzii, pentru a înlocui ţevile. Două primăveri şi două ierni au înotat cetăţenii prin noroi. La unele blocuri, multele de pământ a blocat scările de intrare şi ieşire, locatarii fiind nevoiţi să le escaladeze. Chinul cel mai mare l-au suportat copii de şcoală.
În primăvara aceasta lucrările s-au finalizat, iar strada a fost asfaltată din nou. Proaspăt asfaltată, strada a fost găurită de către cei de la Apa Grup, care au refăcut gurile pozagurile de canal şi au cârpit ţeava de apă care s-a spart în câteva locuri. La una din aceste guri de canal lucrarea a fost executată cu atâta neglijenţă că la numai câteva zile betonul proaspăt turnat s-a desfăcut sub greutatea maşinilor (foto 2 = arhiva). Vreo două săptămâni s-au învârtit muncitorii de la Apa Grup în jurul gropii, pentru a reface lucrarea. Când totul părea a fi în regulă, iar locatarii credeau că au scăpat de blestemul şi chinul pe care le-au îndurat de peste doi ani, capacele de la gurile de canal au început rând pe rând să-şi facă loc în ramă şi că clămpănească. Strada este o întreagă simfonie, zi şi noapte. Noaptea este un întreg calvar. Nu se pot odihni. Când cred că au adormit, trece o maşină şi… „clamp, clamp!”
Rezolvarea ar trebui să vină de la conducerea societăţii Apa Grup, care trebuie să pună sub capace nişte garnituri de cauciuc sau să găsească o altă soluţie. Numai că şi cei din conducerea acestei societăţii trebuie să ia cunoştinţă de situaţia creată. Se spune că pruncul care nu plânge nu primeşte ţâţă. Nici locatarii de pe strada general Avramescu nu i-au anunţat pe cei de la Apa Grup. Înjură pe cine le vine la gură, se frăsuiesc ca nişte vădane, dar niciunuia nu i-a trecut prin cap să meargă la Apa Grup şi să anunţe. Aşa că n-au decât să se lase terorizaţi de capacele muzicale. Clamp, clamp! (Adrian Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.
[ Comentarii (1)]

Botoşănenii au dat note cadrelor medicale
Textul integral al Parteneriatului pentru România
semnat în 14 decembrie 2008 de către PSD şi PDL
Flutur aproape că interzice dreptul la opinie
Tinerii botoşăneni îşi îndreaptă de bunăvoie paşii către artă
Muzeul de etnografie va fi mutat sigur la Şcoala Populară de Artă
Primăria Truşeşti jefuită de banii pentru ajutoarele la căldură
Noi şoferi prinşi în ofsaid la volan
Ne-au fraierit!
Ioan Rotundu
Zeci de mii de taloane destinate analizelor medicale vor deveni deşeuri
Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!
CAS s-a lăudat că are bani, realitatea din spitale o contrazice
Revelionul în stradă încă n-are locaţie
Nou născuţii mor, îngroşând cifrele statistice
Horoscop
Invitaţie la... o ciupercărie
Forţa de a învinge suspiciunile nevestei
Ce fel de porc tăiem?
Românul şi caltaboşul
Domnul cu joben ia tot
Gelozia Ralucăi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!