Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   
Luni: 16 August 2010

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Lumea lui Rotundu

1 EURO = 4.6590 lei
1 USD = 4.1340 lei


Număr accesări
Astăzi:
6169
De la 07 Ianuarie 2003
64565590

Perversul „Ţâubleac tace vinovat

  • 15 August 2010, 23:00

Şeful liberalilor, deputatul Florin Ţurcanu, într-o declaraţie de presă făcută la sfârşitul săptămânii trecute a afirmat că preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani Mihai Ţâbuleac este de „o perversitate maximă”. Probabil că Ţurcanu ştie multe despre jocurile de culise, politice şi financiare, promovate de către Ţâbuleac. Şi ar fi normal să ştie, de vreme ce cei doi au avut multe combinaţii politice puse la cale, inclusiv în schimbarea vicepreşedinţilor Consiliului Judeţean după cum le-au fost interesele.>br> Revenind la perversitatea de care deputatul liberal l-a acuzat pe Ţâbuleac că-l caracterizează, subscriem la constatarea liberalului şi chiar aducem în susţinerea ei şi eventuale argumente.
Ploile care au produs inundaţii catastrofale în Dorohoi şi prin alte locuri din judeţ au produs şi alte pagube importante despre care autorităţile judeţului tac vinovate. O astfel de pagubă, care se măsoară în miliarde de lei vechi, s-a produs şi la modernizarea drumului judeţean Lozna – Dersca – Mihăileni, lucrare executată de către societatea Tehnic Asist Botoşani.
Dar să pornim relatarea acestui eveniment pornind de la începuturile sale, începuturi cunoscute de foarte puţini oameni, cu sau fără funcţii publice. Când preşedintele Ţâbuleac a preluat preşedinţia Consiliului Judeţean Botoşani în vara anului 2008 de la Constantin Conţac, a preluat şi gestionarea proiectelor de modernizare a opt drumuri judeţene, proiecte întocmite şi promovate pentru finanţare de către Conţac.
Instalat preşedinte, Ţâbuleac a acordat o prioritate acestor proiecte. Surse din interiorul CJ susţin că el a fost direct interesat de modernizarea drumurilor pentru că avea de recompensat o serie de patroni de societăţi care l-au susţinut în campania electorală.
Eliminat de la conducerea CJ, Constantin Conţac s-a întors la societatea sa, şi ea constructoare pozaconstructoare de drumuri. Când Ţâbuleac a organizat licitaţiile publice pentru încredinţarea modernizării drumurilor care au primit finanţare europeană, Conţac s-a înscris şi le-a câştigat pe toate. Nemaifiind persoană publică nu a mai putut fi acuzat că a aranjat licitaţiile. Dimpotrivă, preşedintele Ţâbuleac s-a arătat foarte alarmat de succesul lui Conţac şi a încurajat pe cei care au pierdut lucrările să-l conteste pe Conţac. L-au contestat, dar au pierdut.
Nemaiavând încotro, Ţâbuleac l-a invitat pe Conţac la o discuţie de colaborare. Ţâbuleac i-a promis că nu-l mai şicanează dacă dintre lucrările câştigate cedează unele şi societăţii Tehnic Asist, faţă de patronul Mirel Vlas, Ţâbuleac având obligaţii din campania electorală.
Conţac a considerat că-i mai bine să facă pace cu Ţâbuleac, aşa că i-a agreat propunerea. Numai că la mijloc era o mare problemă. Tehnic Asist oferise, faţă de Conţac, un preş cu vreo 450 miliarde lei vechi mai mult, adică de la vreo 120 la 160 miliarde. Nici descalificarea lui Conţac nu mai era posibilă, el câştigând licitaţia prin instanţa de judecată.
Sursa noastră din CJ ne-a relatat că Ţâbuleac se afla în mare încurcătură. Până la urmă cineva din preajmă l-a sfătuit să-i trimită lui Conţac o adresă prin care să-i ceară informaţii suplimentare. Conţac să nu răspundă la adresă şi astfel să apară motivul de a fi descalificat.
Conţac n-a dorit să confirme această variantă şi nici să comenteze pe marginea ei, dar sursa noastră susţine că s-a trimis lui Conţac acea adresă şi el n-a răspuns. Aşa este, de vreme ce lucrarea a primit-o Tehnic Asist, chiar dacă mai scumpă cu 40 miliarde de lei.
Acest aranjament de pozade culise a avea să fie scos la iveală de ploile torenţiale de acum vreo lună. Şuvoaiele de apă au spălat stratul de piatră menit să protejeze asfaltul proaspăt turnat, aşa că în zona Lozna – Dersca, drumul proaspăt modernizat a ajuns periculos în a fi circulat. Mai ales că apa a spălat şi piatra de sub stratul de asfalt, strat care cedează sub greutatea maşinilor.
Furia apelor a distrus parţial podurile de acces în curţile oamenilor şi a cărat piatra pe câmp, aşezând-o în straturi groase. „S-a lucrat prost şi de mântuială” susţine Dumitru Loyneanu, primarul comunei Lozna, care ne-a condus la faţa locului, să ne arate dezastrul produs de ape.
O comisie de la judeţ s-a deplasat la faţa locului, dar nu se cunosc încă concluziile finale. Se ştie însă că au apărut probleme între societatea Tehnic Asist şi societatea unde a fost asigurată lucrarea. Asiguratorul a constatat că societatea n-a respectat anumite condiţii tehnice din proiect şi astfel consideră că nu poate acorda despăgubiri. Cum paguba se numără în miliarde de lei vechi, răspunderea ar putea reveni atât societăţii cât şi preşedintelui Ţâbuleac, care a acordat lucrarea unei societăţi cu un preţ extrem de scump şi cu eludarea procedurii de derulare a licitaţiilor publice.
Deşi cei din conducerea CJ tac vinovaţi, avem informaţii că cei de la DIICOT sunt deja pe fază şi fac investigaţiile de rigoare. Să mai amintim de faptul că societatea Tehnic Asist a mai fost găsită de DIICOT vinovată pentru neexecutarea unor lucrări la modernizarea drumului comunal Dealu Crucii – Davidoaia, cum a recunoscut şi beneficiarul lucrării, primarul comunei Vorniceni.
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.
[ Comentarii (3)]

  
S-au finalizat listele cu disponibilizările din învăţământ
„Mulţumesc Cerului că nu au fost probleme mai mari”
a declarat directoreul Apa Grup, Maricel Georgescu
O botoşăneancă face cinste judeţului în Italia
Marius Nicoară (PNL) ii cere preşedintelui sî convoace CSAT
pe tema declaraţiilor autonomiste
Liberalul Ţurcanu îşi plăteşte ciobanii cu multă generozitate
Oraşele Flămânzi şi Soroca, înfrăţite cultural
prin numele scriitorului martir D. Iov
Au terorizat în noaptea trecută zona centrală a municipiului Botoşani.
Program Tv SOMAX, luni, 16 august
Să învăţăm de la bulgari
Apele Siretului au mai înghiţit un tânăr
Se apropie a doua sesiune de Bac
Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!
Unele cadre didactice nu sunt mulţumite de postul obţinut
Victime ale caniculei, care nu-i iartă pe imprudenţi
Cum să ne ferim pentru a nu deveni victime ale ţânţarilor
Preşedintele Traian Băsescu a fost huiduit la Constanţa
Românii din Bulgaria sunt supuşi unui continuu proces de asimilare
Bulgaria acordă cetăţenie celor care au făcut donaţii substanţiale pentru cultură
Horoscop
Bancul zilei: Cu ce te alegi când munceşti la stat
„Zilele oraşului Flămânzi – ziua a II-a”
Concursuri atractive, recitaluri de ţinută, filmări „la greu” şi mici dispute politice
În zonă se produce un abandon al cetăţenilor români de cître propriul stat
Românii din Covasna, Harghita şi Mureş vorbesc doar cu Dumnezeu în limba română, la biserică
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă

Contact: [email protected]
Telefon: 0745 544 745

Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!