Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17619
De la 07 Ianuarie 2003
122877686

Ecaterina Andronescu, piaza rea a învăţământului, recidivează

  • Ioan Rotundu
  • 18 September 2016, 23:00

Vineri, săptămâna trecută, în Senat a izbucnit un scandal pe seama strecurării pe uşa din dos a regulamentului a unui amendament la Legea învăţământului menit să blocheze examinarea directorilor de şcoli. Autorul mişmaşului legislativ nimeni altul decât Ecaterina Andronescu (foto), această piază rea a învăţământului românesc. Anunţul premierului Dacian Cioloş şi a ministrului Educaţiei Mircea Dumitru de a organiza concursuri pentru ocuparea postului de director de şcoală până la alegerile parlamentare din decembrie pare să-i fi înspăimântat pe cei din PSD.
Este ştiut că Învăţământul a fost din totdeauna un reazem electoral de bază pentru PSD. Cadrele didactice au făcut şi continuă să facă campanie electorală, în şcoală şi prin elevi în comunitate, în favoarea PSD. Urnele de vot sunt găzduite în sălile de clasă din şcoli, loc unde totul se desfăşoară sub atenta supraveghere a directorului de şcoală şi a profesorilor devotaţi PSD-ului.
Redau numai câteva manevre electorale făcute prin judeţul nostru. În vremea când primarul comunei Mihăileni era social-democratul Dorin Moroşanu, acesta mi s-a destăinuit cum fura la voturi celelalte partide. Directorul şcolii îi invita în cancelarie pe reprezentanţii celorlalte partide la secţia de votare, chipurile să bea o cafea să le treacă oboseala. Cafeaua era însoţită şi de un coniac sau o votcă iar discuţia se prelungea. Reprezentanţii PSD-ului, rămaşi singuri în secţia de votare băgau în urnă şomoltocul de buletine gata ştampilate.
În anul 2000, când social-democratul Florin Egner a ieşit primar în dauna lui Constantin Conţac, la secţiile de votare din Şcoala nr. 14, în noaptea de dinaintea votării, în toate urnele s-au băgat buletine de vot ştampilate pentru Egner. O altă tehnică de a avantaja candidaţii PSD-ului este folosită la numărătoarea buletinelor de vot. Când se desfac urnele, mai toţi delegaţii partidelor la secţiile de votare sunt aghesmuiţi, de acest lucru având grijă oamenii PSD-ului din interiorul şcolii. Un reprezentant al PSD îşi lipeşte guma ştampilei cu „votat” pe degetul mare. Când are în faţă un buletin cu votul dat adversarului, pune a doua ştampilă şi anulează votul. Aşa se explică faptul că unii candidaţi au ieşit primar cu doar 5 sau 6 voturi faţă de adversar.
Dar cea mai frecventă metodă este introducerea în urmă a buletinelor de vot în noaptea de dinaintea votării, şcoala fiind păzită de poliţiştii care sunt ai PSD-ului. Se lasă deschis prin interior un geam de la clasă pe unde se intră noaptea şi se bagă teancul de buletine în urmă. Este o practică aproape generalizată la nivelul judeţului nostru. S-a întâmplat ca delegaţi de la partide, care n-au căzut în cursa amabilităţii celor din şcoală ca la prima oră a dimineţii să bea cafeaua cu coniacul alături, să se uite în urmă şi să constate că sunt deja băgate buletine. Cunosc vreo trei astfel de cazuri la nivel de judeţ dar în niciunul Poliţia n-a efectuat cercetări. Torul s-a „rezolvat” pe plan local.
Iată, dar, suficiente motive pentru social-democraţi ca să nu scape din mână, în prag de alegeri directorii de şcoli. Să ne întoarcem la ce s-a întâmplat în Senat. Secretarul Comisiei pentru învăţământ, liberalul Dumitru Oprea, afirma vineri că pe ordinea de zi a şedinţei comisiei din săptămâna trecută nu figura şi propunerea de modificare a Legii Educaţiei în sensul amânării concursurilor pentru posturile de directori de şcoli, precizând că raportul întocmit de comisie în acest caz nu a fost contrasemnat de el aşa cum cere regulamentul, ci de o altă persoană, iar el nu delegase pe nimeni in locul său. Oprea susţine că a încercat să vorbească cu senatoarea PSD Ecaterina Andronescu, preşedintele comisiei, pe această temă, dar nu i-a răspuns la telefon.
Ulterior, pe surse, s-a afirmat că mânăria ca amendamentul Ecaterinei Andronescu să ajungă în plen şi să fie votat a fost pusă la cale chiar de senatoarea social-democrată. Un cadru universitar, deţinător al funcţiei de rector, cu statut de om de ştiinţă, s-a compromis şi şi-a compromi9s statutul pentru a înlesni PSD-ului drumul pentru fraudarea alegerilor. Andronescu este cercetată într-un dosar pentru fraudare de fonduri europene, iată că statutul său de „învinuit㔠nu a oprit-o de la comiterea unei alte fapte reprobabile. Avem dovada certă că în PSD dacă nu te aliezi corupţiei şi corupţilor nu ai ce căuta.
Vom afla astăzi mai multe detalii despre această încercare a PSD-ului de a bloca examinarea directorilor de şcoli pentru a-i păstra pe actualii care sunt toţi puşi de acest partid.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

O Povestea „Grănicerului“, generalul român care n-a pierdut nicio luptă.
Şi-a vândut moşia ca să cumpere mitraliere
Reţeta de mici a bătrânilor n oştri
Ultimul TUN cu IZ ELECTORAL pe care îl pregătește Dacian Cioloș pe final de mandat
Horoscopul zilei de 19.09.2016
Bancul zilei: Ciudăţeni taximetristului
Lumea lu' Rotundu: Castelul Corbinilor
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 16.09.2016
Scrisoare deschisă a jurnalistului Ioan Rotundu către preşedintele PNL Alina Gorghiu
„Păduchii” politicii botoşănene ies din nou în frunte
Ioan Rotundu
Dacian Ciolos: Puteti refuza sa dati copie legalizata la scoala;
Informare meteo de racire accentuata a vremii, ploi si instabilitate atmosferica
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog