Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Reportaje
Religie
Important
Pamflet
Remember
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11536
De la 07 Ianuarie 2003
122897185

Salariile de merit, motiv de ceartă între cadrele didactice

  • 19 December 2007, 23:00

O parte dintre cadrele didactice botoşănene şi-au exprimat nemulţumirea faţă de modul în care s-au acordat salariile de merit din acest an şi au contestat acest lucru. Peste 30 de profesori s-au declarat împotriva modului de acordare a salariilor de merit, susţinând faptul că nu a existat suficientă transparenţă la nivelul unităţilor de învăţământ. „Am înregistrat foarte multe contestaţii privind acordarea salariilor de merit în învăţământul preuniversitar. În contestaţii unii colegi scriu că nu s-au respectat criteriile de acordare din metodologie şi că au fost inventate alte criterii sau criterii suplimentare în cadrul şcolilor”, a declarat Maria Ţiprigan, preşedintele Sindicatului Învăţământului Preuniversitar (SIP) Botoşani.
Se pare că unităţile de învăţământ au avut posibilitatea să îşi stabilească propriile criterii de evaluare, pe lângă cele deja existente în metodologie. Cadrele didactice consideră că acordarea salariilor de merit nu s-a făcut în mod transparent. Ei consideră că trebuiau adunaţi toţi profesorii pe discipline de învăţământ şi analizat fiecare dosar în mod public.
De asemeni, profesorii care contestă mai reproşează şi faptul că pozasalariile de merit s-au dat pe unităţi de învăţământ. Însă, ei doreau ca această acordare să se facă în ordinea descrescătoare a punctajului, indiferent de la ce şcoală deţin catedra. Având în vedere acest lucru, conducerea SIP împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani a hotărât înfiinţarea unei noi comisii în cadrul fiecărei unităţi de învăţământ. În cadrul comisiilor vor fi păstraţi doar liderii sindicali care vor avea statut de observator. Astfel, se va relua evaluarea dosarelor, iar toţi profesorii care au depus contestaţii vor primi un răspuns.
Maria Ţiprigan a precizat faptul că profesorii care vor fi nemulţumiţi de rezultatul primit la contestaţii se pot adresa oricăror organe doresc. „Se pot adresa Federaţiei Educaţiei Naţionale, Ministerului Educaţiei şi Cercetării şi pot acţiona chiar şi în instanţă instituţia şcolară, dacă consideră că au fost nedreptăţiţi”, a adăugat Maria Ţiprigan, liderul SIP Botoşani. În cazul în care cadrele didactice nemulţumite se vor adresa instanţei de judecată, SIP le va plăti taxa pentru a fi reprezentaţi de un avocat. (Margareta NICHIFOR)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Colegiul Medicilor Botoşani a ales noua conducere
Intrarea în Spitalul Judeţean va fi inaugurată după Crăciun
Agenţii economici şi-au mărit investiţiile
La Botoşani, ministrul Educaţiei a fost lăsat repetent
Prima recepţie parţială la ANL Bucovina
Flutur nu-i va mai colinda şi ura pe botoşănenii
Municipalitatea vrea expertiză la imobilului fostului CGP
Priorităţile pensionarilor discutate la Instituţia Prefectului
Penegiştii acuză dezechilibrul politic
Ciuştea trage linie la sfârşit de an
Primăria Săveni încheie anul cu datorii
Laura Cosoi a suferit un accident
Jurnalismul de investigaţie, armă sau necesitate?
Cu cătuşele pe masă şi bastonul la vedere, anchetele curg brici
anchetaţi pentru c-au dat relaţii presei
Isteţime
Horoscop
Anunţ „Vasilache”
Program TELE'M Botoşani, joi, 20 decembrie
Zice că vă oferă un Crăciun de vis
Interviu cu Gilles Sohm, director general al AG2R Fond de pensii
Românul şi porcul
Pomenirea Sfântului Sfinţitului Ignatie
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog