Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   
Miercuri: 20 Ianuarie 2016

Politică
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Evenimente
Lumea lui Rotundu

1 EURO = 4.5555 lei
1 USD = 4.2229 lei


Număr accesări
Astăzi:
10840
De la 07 Ianuarie 2003
48913097

Botoşani: Botoşăneanca Mihaela Mihai, şefa DNA Suceava, denunţată la şefa Koveşi

  • Pentru infracţiunile de abuz în serviciu, şantaj, luare de mită, represiune nedreaptă şi cercetare abuzivă

Unul dintre inculpaţii faţă de care se efectuează acte de urmărire penală în dosarul nr.4/P/2015 al DNA – Serviciul Teritorial Suceava a înaintat procurorului şef de la DNA Bucureşti, Laura Codruţa Koveşi, un denunţ prin care o acuză pe botoşăneanca Mihaela Mihai Popa (foto), prim-procuror la DNA Suceava, de comiterea mai multor infracţiuni.
O să vă informăm în sinteză cu conţinutul denunţului dar mai întâi, ca să puteţi înţelege împrejurările comiterii infracţiunilor de care este acuzată Mihaela Mihai vom încerca să creionăm un portret al traseului carierei sale profesionale. Încă de la prima sa căsătorie cu un anume Pintea, Mihaela, pe numele de acasă Berbec, s-a cunoscut cu denunţătorul. Tatăl acestea, Gheorghe Berbec, a fost mulţi ani liantul dintre fiica sa procuror şi denunţător.
Prima căsătorie a Mihaelei n-a mers. Soţul,. Fotbalist la o echipă din Bucureşti, a constatat că nevasta sa are şi alte relaţii decât cele normale pentru o soţie. S-au despărţit iar Mihaela şi-a luat numele mamei sale de acasă, adică pe cel de Mihai, renunţând la numele de Berbec fiindcă i se părea nepotrivit cu noul său statut social.
Redevenită domnişoară, a ocupat în anul 2004 postul de procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani. Urmând un curs profesional la Iaşi, în urma unei relaţii trecătoare a născut o fetiţă pe nume Maria pe care şi-a asumat-o pentru a o creşte şi educa.
În tot acest timp tatăl său, Gheorghe Berbec, lucra legal, apoi la negru la denunţător. Băutor înrăit, Berbec îi povestea denunţătorului toate evenimentele consumate în viaţa Mihaelei. Au fost situaţii când mama şi tatăl Mihaelei, adică soţii Berbec, au apelat la denunţător să-i finanţeze Mihaelei anumite nevoi personale, asigurându-l pe denunţător că de pe postul de procuror, iar din 2012 prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani, îl va proteja şi-i va proteja afacerile.
În mediul juridic se discută că Mihaela a ştiut să-şi fructifice avantajos în plan profesional anumite calităţi personale, avocaţii le numesc farmece, promovând prim-procuror la Botoşani şi apoi, prin aceleaşi modalităţi, şefă la DNA Suceava. Căsătorită cu un maşinist de la Casa de cultură Suceava pe nume Popa, acum Mihaela este însărcinată în luna a şasea. Prin mediul juridic sucevean s-a încercat organizarea unei burse de pariuri dar n-a vrut nimeni să parieze că viitorul copil ar fi rodul acestei căsătorii. Toţi voiau să parieze pe un anume şef dintr-un serviciu de informaţii, aşa că bursa de pariuri nu s-a mai organizat.
Rotundu scrie de ceva timp că la DNA Suceava se petrec lucruri ciudate. Se fac percheziţii şi se aduc acuzaţii unor importante persoane publice după care totul se diluează iar cei acuzaţi de anumite fapte nu mai sunt trimişi în judecată, scopul urmărit fiind doar compromiterea lor pentru a fi eliminaţi din funcţiile deţinute. Avem şi la Botoşani un astfel de caz pe care Rotundu nu ratează ocazia să-l dea de exemplu. Mafia din Poliţia Botoşani şi-a dorit eliminarea lui Cucoreanu din funcţia de comisar şef şi au reuşit cu ajutorul celor de la DNA Suceava.
Acum primarul de Botoşani, Ovidiu Portariuc, este cel care se bucură de sprijinul procurorilor din instituţia suceveană pentru a-ş elimina pe Cătălin Flutur din cursa pentru funcţia de primar, fabricându-i fel de fel de dosare pe baza reclamaţiilor lansate din interiorul primăriei Botoşani.
Se pare că a venit rândul ca şi Mihaela Mihai Popa să afle cum poate fi compromis un şef de instituţie pe baza unui denunţ. Mai ales că denunţătorul şi-a fundamentat denunţul cu probe greu de respins. Dar despre acuzaţiile aduse Mihaelei Mihai Popa de denunţător prin Memoriul trimis şefului DNA de la Bucureşti în ediţia de mâine.
Adrian Marcu.

N.R. – Ca să înmţekegeţi şi mai bine cine este personajul nostru feminin, citiţi şi articolul de mai jos apărut pe blogul suceveanului Dinu Zară.

Abuz în serviciu al şefei DNA Suceava. Câte aberaţii i se mai permit Mihaelei Mihai?
Publicat vineri, octombrie 16, 2015

Citesc într-un ziar local că şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Suceava, comisarul Petrică Jucan, şi-a pierdut funcţia, a fost pus la dispoziţia conducerii inspectoratului şi a fost trecut la un serviciu neoperativ. Motivul este faptul că DNA Suceava a început faţă de Jucan a acţiunea penală cu privire la o chestiune dubioasă privind suspendarea unui permis de conducere.
Asta îmi aminteşte de un grav posibil abuz în serviciu al procurorului şef al DNA Suceava, Mihaela Mihai. La 4 iunie 2014, DNA Suceava a pus în mişcare acţiunea penală faţă de comisarul şef Ioan Crap, la acea dată împuternicit la comanda Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, tot pentru o poveste cu un permis de conducere, în dosarul APIA. Crap şi-a pierdut funcţia şi a fost trecut pe un post de execuţie, cu salariul diminuat în consecinţă.
Că Ioan Crap este sau nu vinovat de lucrurile de care a fost acuzat nu am putut afla până acum dintr-un singur motiv, acela că nici până astăzi, după un an şi jumătate, ofiţerul nu a fost fie trimis în judecată, fie scos de sub urmărire penală.
Un an şi jumătate. Nepermis de mult timp. Este peste puterile mele de înţelegere cum de un probatoriu nu poate fi administrat nici chiar după un an şi jumătate. Şi este vorba de o speţă foarte simplă: înregistrarea unei convorbiri telefonice. Ce e aşa greu? Pui la dosar înregistrarea, eventuale alte probe materiale, şi te duci la judecător să vezi cui îi dă dreptate. Cu ce pierd vremea ăia de la DNA Suceava dacă un dosar atât de simplu e tărăgănat de un an jumătate? Treziţi-vă, puturoşilor!
Dacă aş fi în locul lui Crap, i-aş face imediat plângere penală Mihalei Mihai pentru abuz în serviciu, aşa cum este definită infracţiunea în noul cod penal: "Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică".
Or, faptul că de un an şi jumătate DNA Suceava refuză fie fie să-l scoată de sub urmărire penală, fie să-l trimită în judecată, în dosarul APIA sau într-un dosar disjuns, având ca efect menţinerea pe o funcţie de execuţie, reprezintă tocmai vătămarea intereselor persoanei prin neîndeplinirea unui act în exercitarea atribuţiilor de serviciu.
Revenind la Jucan, având în vedere cât de puturoşi îs ăştia de la DNA Suceava, nu cred să-l aştepte vreo soartă diferită faţă de cea a lui Crap.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (2)]
 

TeleM
CSAT nu are instrumente pentru a verifica 23.000 de magistrati
Am anumite dubii asupra acestei proceduri
Premierul Cioloş nu intră în jocul politic al liberalilor
Incendiu cu victimă la Săveni
Modificare legislativă privind controlul calității tezelor de doctorat
Actele normative adoptate în şedinţa Guvernului României din 19 ianuarie
Cum vor fi acordate tichetele sociale în cadrul programului ”Fiecare Copil în Grădiniță”
Modificări în reglementarea asistenței de care pot beneficia în România solicitanții de azil
Românii din străinătate vor putea obține mai rapid certificatele de cazier judiciar
Vizita oficială a premierului Dacian Cioloș la Paris
Austria vrea sa se faca mai putin "atractiva" pentru imigranti
Un ministru german o avertizeaza pe Angela Merkel
Germania va trebui sa isi inchida, in curand, granitele
Horoscopul zilei de 20.01.2016
Bancul zilei: Şi parlamentarul e bun la ceva
Reţeta zilei: Supă de coadă de vită
Un bun stimulent al vietii sexuale masculine
Jurnalul de Dimineaţă

Anunţ[email protected]
Blogul lui Rotundu
Arhivă