Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Administraţie
Alune americane
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8287
De la 07 Ianuarie 2003
122868354

Editorial

Preşedintele Comisiei Europene ne arată cu degetul

  • Ioan Rotundu
  • 23 May 2017, 23:00

De când românii au redescoperit protestele stradale, politicienii au schimbat tactica. Nu-şi mai rezolvă problemele pe care le au cu justiţia noaptea, ca hoţii, ci la lumina zilei, pozând în îngerii păzitori ai democraţiei. Un fel de lupi puşi paznici la stână dar cu manifestări de hiene şi şacali.
Ieri, în Senat, Legea graţierii a fost adoptată tacit. S-a tot pasat această lege de la plenul Senatului către Comisia juridică şi invers până ce Dragnea şi ceilalţi politicieni aflaţi în conflict cu legile ţării au obţinut ce-au vrut, fără ca românii să mai iasă în stradă.
Prin adoptarea tacită, Dragnea, care se fălea pe la posturile de televiziune ale infractorilor că el nu este de acord cu amendamentele lui Şerban Nicolae, şeful Comisiei juridice, pe care, de ochii lumii l-a şi schimbat din funcţie, beneficiază de prevederile legii de două ori. Mai întâi că infracţiunile electorale, şi el este condamnat pentru aşa ceva, sunt graţiate în totalitate. Al doilea avantaj este că pedepsele până la cinci ani închisoare sunt graţiate iar el se judecă în prezent pentru abuz în serviciu, infracţiune care se pedepseşte cu închisoare sub cinci ani. Deci, în condiţiile legii aprobate tacit, Dragnea va fi spălat de toate infracţiunile pentru care a fost judecat sau în curs de judecată.
E drept, legea va intra în dezbaterea Camerei Deputaţilor, unde Liviu Dragnea este preşedinte. Se va găsi şi aici o modalitate ca legea să fie aprobată fără a stârni noi proteste stradale. Hopul cel mare va fi la preşedintele Klaus Iohannis care nu va promulga legea prima oară dar a doua oară va fi obligat s-o facă.
Tot ieri parlamentarii au dezbătut o ordonanţă a Guvernului Cioloş prin care managerii de spitale nu aveau voie să fie înregimentaţi politic şi nici să mai practice ale profesii simultan. Praf s-a ales din ordonanţa lui Cioloş. Parlamentarii au votat ca managerii să poată fi medicii cu carnet de partid. Cică a face politică este un drept constituţional. Aşa este, dar tot constituţional este ca managerul de spital să nu fie înregimentat politic. Vrea să facă politică, este treaba lui dar nu poate fi manager. De ieri, parlamentarii PSD au stabilit că se poate.
Mai mult, managerii de spital au dreptul să-şi angajeze rudele, au dreptul ca să practice profesia de medic, de profesor universitar, de medic la cabinet privat şi să stea pe scaunul de manager, toate în acelaşi timp. Politizarea din nou a funcţiei de manager la spitale va deschide larg uşa incompetenţelor puşi de partide, iar pe noi ne va costa vieţi omeneşti. De aceste consecinţe dramatice, existente până la ordonanţa lui Cioloş şi readuse în spitale de către parlamentarii PSD, nu le-a pasat liderilor PSD.
Păi cum să le pese de vreme ce premierul Sorin Grindeanu a început să se manifeste în maniera lui Viktor Orban, premierul Ungariei. Grindeanu le-a sugerat celor de la Comisia Europeană, care l-a atenţionat asupra deficitului bugetar, să-şi vadă de ale lor, că el îşi vede de ale sale. Da, cei de la Comisia Economică îşi vor vedea de ale lor, dar fără a mai lua în seamă că şi România este membră UE. Iar de suferit pentru mândria lui Grindeanu vom suferi cu toţii.
Liviu Dragnea, băţos şi el, i-a recomandat preşedintelui Comisiei Europene Jean-Claude Juncker (foto) să discute despre deficitul bugetar cu Dacian Cioloş cu care se întâlneşte frecvent. Incapabili să absoarbă fondurile europene alocate României, Grindeanu şi Dragnea, se răfuiesc mârlăneşte cu preşedintele Comisiei Europene. Jean-Claude Juncker se va mârlăni şi el în relaţiile cu cei doi şi-i va ţine la distanţă de avantajele de care România ar trebui să beneficieze în calitate de membru UE.
Anul acesta nu s-a adus în ţară nici un euro pentru proiectele de infrastructură şi nu s-a construit un km de autostradă. Cu toate acestea, Grindeanu şi Dragnea se comportă băţoşi cu cei de la Comisia Europeană iar în ţară se ţin de pomeni electorale constând în majorări de salarii la bugetari. De unde vor lua banii, s-au întrebat cei de la Comisia Europeană? De la cei care muncesc în sectorul privat au răspuns tot ei.
După o tăcere suspect de lungă, pentru că intrase în vizorul celor de la DNA, Marian Oprişanu, preşedintele pe viaţă a Consiliului Judeţean Vrancea, ieri, a ieşit la rampă cerând ca funcţia de preşedinte al CJ să fie plătită cu 15 mii lei lunar pentru că responsabilitatea este foarte mare. Iar Dragnea a şi declarat că Oprişanu are mare dreptate. Dar cine s-o fi dus la poarta lui Oprişanu şi l-a rugat în genunchi să le fie preşedinte? Nu cumva Oprişanu a oferit mită electorală sub diverse forme ca să-şi păstreze funcţia?
Se plâng diverse categorii de bugetari că au lefuri mici. Dar i-a legat cineva de funcţia deţinută? I-a prins cineva cu arcanul şi i-a obligat să se angajeze? Dacă se simt competenţi, de ce nu se duc în mediul privat să câştige mai mult? Problema este că majoritatea bugetarilor sunt angajaţi pe criterii politice, de rudenie şi sunt de o incompetenţă crasă. Dacă mâine s-ar face o examinare profesională serioasă, jumătate sau mai mult dintre ei ar trebui daţi afară şi nu majorate lefurile.
Trăim vremea când neruşinarea politicienilor noştri a atins cote alarmante. Dacă nu vom ieşi di n nou în stradă să le tăiem din avântul luat, ne îndreptăm spre un dezastru economic cu toată creşterea de care se face atâta vâlvă. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscopul zilei de 24.05.2017
Bancul zilei: Recunoştinţă
Anunţ Muzeul judeţean Botoşani
Efectele eliminarii unor taxe de la 1 februarie 2017:
Infiintarile de firme ating noi recorduri
Cum vrea Camera Deputatilor, condusa de Liviu Dragnea, sa cheltuiasca peste un milion de euro
pentru masini de lux necesare patru zile, in loc sa le inchirieze
Grindeanu, despre avertismentul Comisiei Europene:
Anul trecut, liniste / Nu am auzit nici eu, nici romanii temeri privind depasiri si uite ca s-au depasit
Uniunea consiliilor judetene cere Guvernului si Parlamentului fonduri,
masuri privind incompatibilitatile si schimbarea legii Curtii de Conturi/ Oprisan: Dragnea si Grindeanu sunt fini cunoscatori ai problemelor administratiei locale. E primul Guvern care ne ajuta
Legea de aprobare a OUG 9/2017, care prevede majorarea cu 30% a indemnizatiilor alesilor locali, promulgata de Klaus Iohannis
Corect ar fi ca un presedinte de CJ sau un primar de muncipiu resedinta de judet sa castige 15.000 de lei net pe luna
Liviu Dragnea il trimite pe Jean-Claude Juncker sa discute cu Dacian Ciolos
despre deficitul bugetar, pentru ca oricum "se intalnesc foarte des"
Impozitarea profiturilor: Va castiga statul de pana la patru ori mai mult daca schimba legea?
Horia Colibasanu, la intoarcerea de pe Everest:
"Am vrut sa renunt dupa ce mi s-au furat cortul si pioletul"
Sorin Grindeanu: Un presedinte de Consiliu judetean nu poate sa fie captiv unui vot politic.
\Trebuie sa ne gandim daca nu cumva sistemul uninominal e mai benefic
Contracte de 3,5 miliarde de lei semnate pentru reabilitarea a 80 de km de cale ferata
pe Coridorul IV Feroviar pentru viteze de 160 km/h
Infractorul SIN l-a pus director la Popăuţi pe incompatibilul Nechifor
Ţara lui Papără Vodă sau cum socialiştii distrug cercetarea ştiinţifică a României
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog