Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Editorial
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9402
De la 07 Ianuarie 2003
123143142

pnl
Editorial

De ieri, mitul Dragnea începe a se destrăma

  • Ioan Rotundu
  • 24 April 2017, 23:00

Liviu Dragnea este cel mai puternic om al momentului din România, chiar şi mai puternic decât preşedintele Klaus Iohannis. Dragnea controlează Parlamentul ţării, controlează Guvernul iar prin comisiile de specialitate din Parlament controlează şi serviciile speciale. Neîndoielnic caracterul său este unul de tip dictatorial. Ia decizii cu sânge rece, calm şi chiar râzând, decizii care au menirea de a-i întări şi consolida puterea.
Personalitatea omului Dragnea este tipică personalităţii politicienilor de factură socialistă. Cu emoţiile perfect controlate, Dragnea poate lua orice decizie care să afecteze grav interesul naţional dar care să-l apere pe el de eventualele consecinţe neplăcute din partea justiţiei.
Dealtfel bătălia sa actuală, sprijinită puternic de către colegul de suferinţă penală Călin Popescu Tăriceanu, este de a controla întreaga justiţie, adică de a avea ascendent politic şi asupra Procurorului General al României, al procurorului şef al DNA, al ÎCCJ, iar prin controlul asupra acestor instituţii juridice să poată controla şi CSM-ul.
Dragnea este un pericol real pentru viitorul României, pentru democraţia statului de drept, pentru respectarea libertăţilor fundamentale ale omului, fapt sesizat tot mai îngrijorător de către factorii responsabili de la nivelul Uniunii Europeane, de ambasadele statelor democrate acreditate la Bucureşti, de instituţiile internaţionale de risc financiar care deja au început să-i avertizeze pe investitorii străini că a investi În România înseamnă a-ţi asuma un anumit risc.
Cam acesta era ieri tabloul omului politic Liviu Dragnea, când a intrat pe uşa sălii de judecată de la ÎCCJ pentru că astăzi nu mai arată aşa. Ieri, la ÎCCJ, jocul lui Dragnea de pisica cu şoarecele cu justiţia românească, acest joc de-a alba-neagra că nu a fost condamnat de drept în Dosarul „Referendumul” a încetat definitiv şi irevocabil. Cinci judecători ai ÎCCJ l-au declarat vinovat şi nu mai are altă cale de scăpare. Dacă va fi condamnat şi în dosarul cu fosta nevastă pentru abuzul în serviciu comis la Protecţia Copilului Teleorman pe când era preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Dragnea va urma traseul lui Adrian Năstase, adică va fi încarcerat.
Semne că puterile magice ale lui Dragnea nu sunt chiar infailibile au apărut înainte de Paşti când premierul Sorin Grindeanu şi ministrul Justiţiei Tudorel Toader i-au replicat că ei nu sar peste etapele prevăzute de lege în privinţa modificărilor aduse codurilor penale aşa cum ar fi vrut. Pentru Dragnea această lege este una vitală carierii lui de politician pentru că prin această lege speră să scape de dosarul în care este judecat, de ieri în calitate de recidivist.
Ieri, ministrul l-a sfidat din nou pe Dragnea, imediat ce s-a aflat că a pierdut procesul la ÎCCJ. anunţând "un amplu proces de consultare a sistemului judiciar" pentru legile Justiţiei, exact contrariul la ce-şi doreşte Dragnea care vrea ca aceste legi să treacă urgent prin Parlament.
Iar dacă luăm seama la anumite reacţii anterioare ale ministrului Justiţiei care s-a opus unor cereri ale lui Dragnea, oponenţă manifestată după ce ministrul a avut întâlniri cu ambasadorul SUA şi factori de decizie din cadrul Uniunii Europene, deducem că ministrul a primit semnale externe că de-şi va face corect datoria, va fi protejat faţă de eventualele represalii din partea lui Dragnea.
Şi prin Parlament au apărut semne că Dragnea nu prea mai controlează totul. La Senat, Nicolae Şerban a decis din nou prelungirea termenului de aprobare tacită a legii graţierii, lege în care Dragnea îşi pune mari speranţe să scape de o eventuală puşcărie.
Şi prin PSD au apărut voci care se opun anumitor decizii luate de Dragnea, semn că sămânţa răzmeriţei semănată în partid de ieşeanul Chirica începe să dea roade. În tot acest timp Dragnea vrea să-şi manifeste puterile prin a forma comisii peste comisii menite să cerceteze eventualele fraude la alegerile prezidenţiale din 2009 sau la referendumul din vara lui 2012. Vorba preşedintelui Băsescu: hoţul strigă hoţul!
Este o tradiţie recunoscută în istorie că la socialişti conducătorii s-au măcelărit unul pe altul, de cele mai multe ori într-un mod sângeros. De această nefastă tradiţie istorică n-au făcut notă discordantă nici conducătorii socialişti din România. Amintesc cum Gheorghe Gheorghiu-Dej i-a măcelărit pe Lucreţiu Pătrăşcanu, Ana Pauker şi Vasile Luca. Dej, dacă este adevărat, a fost lucrat la Moscova de prietenul sovietic Stalin.
Ceauşescu a sfârşit sub gloanţele comandate de Ion Iliescu care avea să fie îndepărtat din fruntea partidului de Adrian Năstase. Geoană l-a înlăturat pe Năstase ca să fie la rându-i mazilit de Victor Ponta, iar acesta din urmă să devină victima lui Liviu Dragnea.
Acum a venit rândul lui Dragnea. Cine-i va fi naşul nu putem şti deocamdată dar cu certitudine că începând de ieri un lider din PSD se pregăteşte să-i înfigă cuţitul, metaforic vorbind. Dragnea va sfârşi politic aşa cum au sfârşit toţi conducătorii socialişti: hulit, dezonorat, scuipat etc. pentru ca pe cadavrul lui politic să se ridice un alt lider socialist piază rea pentru naţiunea română. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Liviu Dragnea nu exclude infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta pentru referendumul din 2012
Avertismentul sefului gigantului chinez Alibaba, Jack Ma:
Lumea trebuie sa se pregateasca pentru decenii de durere, pe masura ce internetul schimba vechea economie
Pompier botoșănean plecat într-o nouă misiune extremă
Klaus Iohannis a promulgat legea prin care alocatia de sustinere a familiei nu mai e conditionata de plata impozitelor locale
Ungaria: Sentimentul antirusesc este in crestere
Plus: Cum si-a cerut public scuze un activist dupa ce a fost sunat de un cecen
Legea salarizarii unitare genereaza o migratie masiva a personalului calificat,
ingineresc indeosebi, din sectorul privat catre sectorul bugetar
Ungaria: Zeci de neveste ale unor politicieni din partidul premierului Orban au primit fonduri UE
Fostul presedinte bulgar: o organizatie rusa a lansat un atac cibernetic la alegerile bulgare din 2015
Tudorel Toader: "Astept cu mare interes decizia pilot a CEDO,
cu speranta ca judecatorii europeni nu se asteapta ca peste noapte noi sa fim cei mai buni"
Deputatii PSD si-au facut aplicatie de mobil pentru o "comunicare mult mai interactiva" pe initiative legislative
Victor Ponta, despre arestarea lui Sebastian Ghita:
Daca zice cineva ca ma ascund la Targu Jiu si eu nu plec de acolo, voiam sa ma gasiti
In prag de sezon estival 45% dintre unitatile de cazare din Constanta risca insolventa.
Care este situatia in alte judete - Studiu
DNA cere al treilea mandat de arestare pe numele lui Sebastian Ghita
Instanta suprema respinge contestatia lui Dragnea la condamnarea primita in dosarul 'Referendumul'
Decizia e definitiva
Horoscopul zilei de 25.04.2017
Bancul zilei: Când „opinia” nu-i acasă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog