Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4072
De la 07 Ianuarie 2003
122889721

Botoşani: Magistraţi reclamaţi pentru lipsă de operativitate şi obiectivitate

  • 2 October 2016, 23:00

Despre modul în care medicul Gabriel Oprişanu (foto) pe când era patron de televiziune prin cablu a ţepuit firma „C&E CO” SRL Flămânzi patronată de Constantin Pitorac s-a scris în Jurnalul sub semnătura lui Ioan Rotundu.
Ţeapa de câteva miliarde de lei a fost dată de Oprişanu cu ajutorul unui judecător şi a unui administrator financiar care i-au declarat firma lui Pitorac în insolvenţă forţată. În timp ce Pitorac îşi căuta dreptatea la judecătorii Curţii de Apel Suceava, administratorul financiar Mihaela Lazăr şi cu un complice din BCR Botoşani i-au devalizat contul societăţii lui Pitorac de câteva miliarde de lei vechi.
Curtea de Apel Suceava a constatat că declararea în insolvenţă a firmei lui Pitorac s-a făcut în mod nejustificat dar între timp răul fusese produs: banii luaţi din contul firmei „C&E CO” şi daţi lui Oprişanu, administratorul financiar având grijă să-şi facă şi ea parte de vreo 700 milioane lei vechi. Pur şi simplu pe seama contului firmei lui Pitorac a fost un ospăţ financiar greu de imaginat în condiţiile în care pretindem că trăim într-un stat de drept.
Pitorac a chemat în judecată BCR Botoşani pentru că în mod abuziv i-a retras bani din cont. Dosarul s-a judecat la Secţia II-a civilă a Tribunalului Botoşani de către judecătorul L.P. şi a făcut obiectul dosarului nr. 2572/40/2015. După numeroase şicane procesuale, cel puţin aşa susţine Pitorac, s-a pronunţat Sentinţa nr. 256/28.04.2016, câştig de cauză având BCR Botoşani.
Adică, prin sentinţa în cauză, judecătorul a legalizat abuzul băncii comis împotriva deciziei dată de Curtea de Apel Suceava, instanţă superioară Tribunalului Botoşani.
Sentinţa pronunţată nefiind definitivă urma să fie atacată cu apel la Suceava. Dar pentru a putea fi atacată mai întâi trebuia ca judecătorul s-o redacteze. Aici s-a produs o situaţie tragi-comică dar care poate pune pe gânduri pe oricare dintre noi cei care apelăm la dreptatea unui judecător.
Pitorac a insistat să-i fie redactată sentinţa pentru a putea depune apelul, dar judecătorul L.P. tăcea chitic. În 26,05,2016 Pitorac depune la conducerea Tribunalului Botoşani prima cerere prin care solicită să-i fie redactată sentinţa cu celeritate. Nu se întâmplă nimic. Revine în 16.06.2016 şi tot nimic. Insistă în 21.07.2016 dar fără folos.
În 9.08.2016 depune o reclamaţie la CDM Bucureşti şi arată că la Tribunalul Botoşani sentinţele civile sunt redactate cu mare întârziere iar în cazul său cu o întârziere nejustificată. În 30.08.2016 Pitorac este primit în audienţă la conducerea Tribunalului Botoşani iar a doua zi, adică în 31 august, i se înmânează sentinţa redactată pe care avocatul său a putut-o apela.
Despre motivele invocate în Apelul depus la Curtea de Apel Suceava vom reveni cu un comentariu separat.
Văzând cum munca sa de-o viaţă s-a evaporat din contul societăţii sale printr-o manevră abuzivă a administratorului financiar Mihaela Lazăr în complicitate cu un funcţionar din BCR Botoşani, Constantin Pitorac a depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani împotriva Mihaelei Lazăr ca principal autor al comiterii unui şir lung de abuzuri şi ilegalităţi.
Procurorul care a primit spre soluţionare plângerea penală în 3 septembrie 2015 a pus-o la dospit.. Văzând că nu s-a declanşat nicio anchetă şi se apropie anul, deşi legea obligă pe orice procuror ca în decurs de un an să soluţioneze plângerile penale primite, Pitorac s-a adresat Judecătoriei.
A pierdut procesul pe motiv că nu era împlinit anul cu câteva zile. Mai mult, a fost pus şi la plata cheltuielilor de judecată. Siderat de o aşa soluţie, Pitorac atacă sentinţa şi câştigă procesul, judecătorul acordând procurorului un termen de 90 de zile pentru a efectua ancheta.
Iată noi dovezi care vă pot convinge că prin instituţiile juridice din Botoşani se petrec şi lucruri necurate. Magistraţii regimului comunist au fost acuzaţi că au dat soluţii după cum primeau indicaţiile de la conducerea PCR a judeţului. Dar cei de acum de la cine primesc indicaţii de dau soluţii anapoda?!
(Adrian M.arcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscopul zilei de 3.10.2016
Bancul zilei: Inteligenţă de american
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 30.09.2016
Vicepreşedintele CJ Dorin Birta minte neinspirat
Gigi Becali a amenintat un lider PMP ca ii ia casa daca o mai ataca pe sefa DNA:
Sa nu te mai iei in viata ta de Laura Codruta Kovesi si de Florian Coldea
Laureat Nobel: ”Politicienii UE ignora rezultatele cercetarii stiintifice atunci cand sunt neconvenabile politic”
Referendum antirefugiati: Martin Schulz acuza "jocul periculos" al Ungariei
Alina Gorghiu, propusa ca presedinte unic al PNL
Ministrul Lazar Comanescu ia in calcul inlocuirea atasatilor economici din ambasade:
E nevoie de oameni noi care sa promoveze interesele economice externe ale Romaniei
Democrat-liberalul Cristian Achiţei va fi salvatorul PNL
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog