Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   
Sâmbătă: 31 Decembrie 2016

Evenimente
Politică
Administraţie
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Publicitate
Lumea lui Rotundu

1 EURO = 4.6551 lei
1 USD = 3.9650 lei


Număr accesări
Astăzi:
33059
De la 07 Ianuarie 2003
55106123

Interviu cu contorsionista botoşăneană Andreea Tucaliuc

  • Ioan Rotundu

Interviu cu contorsionista botoşăneană Andreea Tucaliuc Despre botoşăneanca Andreea Tucaliuc până marţi, 27 decembrie anul trecut, aveam vagi informaţii. Ştiam doar că a participat la un concurs televizat numit Next Star pe care l-a câştigat cu ceva exerciţii de gimnastică sportivă. Nu mi-a atras atenţia pentru că astfel de îndeletniciri ale tinerilor noştri nu fac parte din Lumea lu’ Rotundu decât accidental., mai bine zis conexe altor evenimente care au devenit subiecte de reportaj.
Pentru că stabilisem cu primarul comunei Călăraşi, Elena Vrajotis, ca pentru programul de Revelion să filmez tradiţii şi obiceiuri de iarnă din această zonă a judeţului nostru, marţi, 27 decembrie, am ajuns cu echipa de filmare la Călăraşi şi ne pregăteam aparatura când primăriţa a ţinut să-mi spună că vrea să fie filmată în cadrul reportajului şi o fetiţă călărăşeancă care a ajuns un fel de vedetă în plan naţional şi internaţional cu numere de contorsionism.
Iniţial m-am opus includerii în reportaj pe motiv că o astfel de reprezentaţie nu face parte din obiceiurile şi tradiţiile de iarnă ci mai degrabă ţine de un spectacol de circ. Deşi nu i-a prea convenit, primăriţa a acceptat punctul meu de vedere.
Nu peste puţin timp m-a abordat mama fetiţei, doamna Tucaliuc, care a insistat ca fata să participe la spectacolul din noaptea de Revelion. Poate că aş fi refuzat-o şi pe ea dacă alături nu stătea chiar fetiţa Andreea. Privind-o, am rămas impresionat de faţa sa hotărâtă, plină de energie şi în acelaşi timp înnobilată de o anumită delicateţe feminină mult prea impresionantă, prea matură pentru vârsta pe care o arăta.
Impresionat de mesajul feţei sale şi mai ales de rugămintea sa tăcută ce ochii i-o trădau am decis să mă abat de la regula de bază a reportajului, aceea de a păstra tematica subiectului abordat, şi s-o fac părtaşă la Lumea lu’ Rotundu prin includerea în reportaj a umărului său de contorsionism.
Şi n-am greşit făcând această concesie pentru că ce a putut să ne arate Andreea a fost cu adevărat impresionant. Ca să ajungi la o astfel de performanţă este necesară o tenacitate ieşită din comun şi multe, foarte multe sacrificii din viaţa atât de frumoasă a copilăriei. Iar Andreea este de o tenacitate remarcabilă şi deloc generoasă cu propria copilărie pe care a sacrificat-o şi continuă să o sacrifice pentru a smulge strigăte de uimire celor care o privesc.
Aflată la vârsta când fetiţele se mai joacă cu păpuşa, Andreea a cunoscut deja gloria în ţară şi peste hotare., O glorie muncită şi plină de sacrificii dar care te provoacă să te întrebi cu onestitate dacă se merită. Andreea ne spune că se merită!


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (1)]
 

  
Sorcova Jurnalului
Dragnea anunta calendarul investirii noului guvern.
Miercuri seara ar putea avea loc ceremonia de investire, urmata de prima sedinta a noului cabinet
Liviu Dragnea, iritat dupa ce un ziarist i-a atras atentia ca i-a adresat o intrebare lui Sorin Grindeanu, nu presedintelui PSD
Liderii PNL sunt gata să predea partidul. Negocieri secrete:
Cui nu-i convine să plece la Tăriceanu!
Guvernul condus de Grindeanu va avea patru noi ministere
Horoscopul zilei de 1.01.017
Bancul zilei: Şaradă sexuală
Lumea lu' Rptundu: CălărAŞI - În pragul Anului Nou
Cum au iesit Liviu Dragnea si Klaus Iohannis din criza politica
Felicitare societatea CONREC SA Botoşani
Felicitare Primăria Călăraşi
Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!
Felicitare Primăria Vorniceni
Felicitare Primăria Ibăăneşti
Felicitare Primăria Copălău
Felicitare Primăria Corni
Felicitare Primăria Avrămeni
Felicitare societatea MICROBUZUL SRL Botoşani
Felicitare PNT-CD Filiala Botoşani
Felicitare Primăria Ungureni
Felicitare Primăria Păltiniş
Felicitare Primăria Municipiului Botoşani
Felicitare Primăria Frumuşica
Felicitare Primăria Coţuşca
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă

Contact: [email protected]
Telefon: 0745 544 745

Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!