Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10757
De la 07 Ianuarie 2003
122896406

Marele dezmăţ legislativ şi disciplinar din Colegiul Economic Botoşani (II)

  • Ioan Rotundu
  • 5 December 2016, 23:00

Aşa cum am promis, continuăm şi astăzi să prezentăm abuzurile şi ilegalităţile comise de directorul Colegiului Economic „Octav Onicescu” Botoşani (foto), prof. Ion Huţanu, cel care-şi renegă numele de Ion, dat de părinţi, în favoarea lui „Ioan” cel biblic, considerând ă Ion este nume de slugă iar el vrea nume de sfânt..
Precizez că toate aspectele prezentate sunt preluate dintr-un memoriu întocmit de către administratorul de patrimoniu al Colegiului, Ilie Aluculesei, şi înaintat la Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani, Ministerul Educaţiei şi Jurnalul. Cele două instituţii au efectuat controale în cadrul Colegiului iar concluziile lor le voi prezenta după ce voi epuiza prezentarea aspectelor reclamate.
Iată, dar, ce a mai reclamat administratorul Ilie Aluculesei:
1. Un alt abuz al directorului: în luna august 2015 au fost scoase la concurs postul de îngrijitor curăţenie şi ˝ normă de bucătar. La postul de bucătar nu s-a prezentat nimeni, nu s-a dat nici un concurs, dar dl. director a hotărât ca salariata Irimiţă Magda să lucreze 4 ore îngrijitor curățenie internat și 4 ore bucătar, lucru cu totul interzis de legislația sanitară în vigoare. (dar nu ai ce face, peste șef nu poți trece, mai ales peste dl. Huțanu Ion).
Eu, în calitate de administrator și membru al comisiei, nu am fost de acord cu această propunere făcută de dl. director, fapt ce a fost confirmat mai târziu. Salariata nu știa să prepare hrana pentru consumuri colective, nu a stăpânit arta culinară, ca urmare s-au revoltat elevii care serveau masa la cantină.
Ei au mers cu toții la dl. director și-au explicat cum prepară salariata respectivă hrana (meniurile). Depun alăturat unele nemulțumiri din sesizările elevilor. Pentru a preveni un scandal, s-a luat măsura înlocuirii salariatei cu un alt salariat care a mai lucrat 35 de ani ca bucătar la cantină, rezolvând situația până în iunie 2016.
În luna noiembrie 2015 a fost scos la concurs un post de paznic și un post de supraveghetor de noapte. Conducătorul unității, cu o lună înainte de ținerea concursului (11.11.2015), a aprobat condițiile de participare la concurs. Acest anunț este semnat de director, dar în loc de persoană de la resurse umane cum scrie în regulamentele de desfășurare a concursurilor și a legilor în vigoare, directorul a numit secretar de comisie pe contabilul unității pe motiv că el cunoaște toate etapele de desfășurare a concursului (mă întreb: secretarul sau secretarul șef nu cunoaște regulamentul ?).
Ultima zi de primire a dosarelor a fost 9.11.2015 orele 16. În ziua de 10.11.2015, am fost chemat la comisie să analizăm dosarele candidaților. După verificare s-a constatat nu aveau toate documentele necesare. Președintele comisiei a mers la director și a comunicat cele constatate de comisie în privința dosarelor, fapt cu totul interzis.
De la sine putere, d-l director a prelungit perioada de depunere e dosarelor până în ziua concursului, 11.11.2015, orele 900, lucru cu totul interzis. Odată numită comisia de examen, directorul nu mai are nici o atribuție în acest caz. (comisia trebuia sa-și intre in atribuțiuni, nu să fie coordonată de director).
Un al doilea abuz în acest caz: a intrat peste comisie în momentul când se treceau notele pe formulare în urma probei de concurs (interviu), a invitat candidații în sală cu toate că nu era terminat concursul. Secretarul a centralizat toate notele și le-a anunțat în timpul în care directorul vorbea cu candidații (repet, nu era terminat concursul). Conform legislației în vigoare, d-l director nu avea ce căuta în sală în timpul concursului și nici după aceea. Discuții cu candidații nu se fac. Se fac contestații după ce comisia afișează la loc vizibil rezultatele concursului.
Un alt abuz este concursul din 11.11.2015 pentru ocuparea postului de personal pază și supraveghetor noapte.
2. Un alt caz de nerespectare a legilor: s-a dat decizii de elaborare a Regulamentului de ordine interioară 2014-2015 și din comisie făceam parte și eu. Cu toate că aveam multe lucruri de spus, nu am fost anunțat și nici chemat pentru colaborare la elaborarea acelui regulament, am rămas doar cu decizia dată de director și tot spune că nu colaborez, dar cum poate cineva colabora la elaborarea unor regulamente dacă nu ești înștiințat.
Eu l-am cunoscut pe dl. director și când avea nevoie de cineva și când nu avea nevoie de cineva. În momentul când avea nevoie de tine te ridica, te slăvea până când își atingea scopul; când nu avea nevoie de tine te marginaliza, instiga și pe alții împotriva ta, nu ai voie să discuți cu cineva cu care el nu vorbește, mă refer mai mult la cadre didactice.
3.În ziua de 29.01.2016 am fost chemat în biroul dl. director împreuna cu cele două secretare și conform Ordinului 3860/10.03.2011 am hotărât modelul de fișă de evaluare a performanțelor profesionale individuale ale personalului nedidactic și didactic auxiliar. După ce am căzut de acord asupra formularului fișei de evaluare pe care îl atașez la anexe, dl. director a spus „să-i dăm drumul la treabă” (evaluarea personalului). Am multiplicat și am scris la calculator pentru fiecare salariat în parte fișa de evaluare pe funcții (posturi), conform Ordinului 3860/10.03.2011, cum a dispus dl. director. S-a respectat Art. 4, alin. (1), Art. 5, alin (1)(2), Art. 6, alin. (1)(2)(3)(4), Art. 7, alin. (1)(2), Art. 8, alin. (1)(2), Art. 9, alin. (1)(2)(3)(4)(5)(6).
După ce am pus note și calificative conform Ordinului 3860/2011, am trecut pe la fiecare salariat și am adus la cunoștință calificativele acordate și în cazul în care au obiecții să semneze în spațiul pentru comentarii pentru persoana evaluată. Nu a avut obiecții nici un salariat, au semnat și au pus data cu mâna lor pe acele fișe de evaluare.
După ce am parcurs aceste etape, conform, Ordinului specificat mai sus, le-am predat la contrasemnatar, adică domnului director. Mai târziu, în ziua următoare, lucru total interzis, directorul a început să cheme la el salariații și să-i întrebe dacă sunt de acord cu calificativele acordate și să instige pe unii salariați împotriva mea și să scrie peste spațiul barat de mine în dreptul comentariilor persoanei evaluate că nu sunt de acord cu calificativele acordate. Lucru cu totul interzis de Ordinul 3860/2011.
Depun alăturat fișa de evaluare cu modificările făcute de salariat la solicitarea directorului și a unui referat care a fost adus la cunoștința directorului despre abaterile și modul de comportare a salariatei la locul de muncă. Am adus la cunoștință și directorului adjunct despre comportamentul acestei persoane și am luat măsura de schimbare a turelor (programului). După aportul adus de fiecare salariat se face evaluarea, nu poți să dai la toată lumea „foarte bine” la calificativ, dacă nu merită (nu îndeplinesc toate criteriile de apreciere cf. Ordinului 3860/2011).
Vineri, 05.02.2016, domnul director a trimis pe d-na director adjunct la mine cu un alt model de fișe invocând că fișele de evaluare completate nu sunt bune. Sunt îndrumat să pun pe modelul nou de fișă de evaluare aceleași note de pe fișa veche, care le-am înaintat conducerii.
Eu am spus d-nei directoare să-mi dea fișele vechi înapoi pentru că dacă nu sunt bune să mi le înapoieze și am mai spus că nu știu notele de pe fișele de evaluare vechi. La această cerere am primit următorul răspuns: „pe acele fișe le ține dl. director, el va făcut copii la ele”.
Eu am solicitat în continuare înapoierea fișelor originale, dacă tot nu sunt bune, mi s-a dat același răspuns „vi s-a dat copii la fișe”. În Ordinul 3860/2011 spune clar, după ce contrasemnatarul semnează fișele, se cheamă salariații să semneze din nou și se înaintează un exemplar salariatului. În ordin mai spune la Art. 9, salariatul în termen de 5 zile poate depune o contestație la conducerea unității dacă este nemulțumit de calificativul acordat: nu să modifice fișele de evaluare, deci repet modul cum a procedat directorul unității este un abuz de funcție, nu așa scrie în ordin la articolele mai sus menționate.
Mai aduc la cunoștință, dl. director a avut niște reclamații la ISJ Botoșani de la un fost salariat al unității și ca să poată scăpa de acea persoană a recurs la desființarea postului, transferând microbuzul școlar la o altă unitate de învățământ, persoana respectivă ne mai având obiectul muncii, cu toate că școala avea nevoie de acest microbuz (datorită profilului școlii: turism, alimentație publică, economic, comerț și administrativ), deci vedeți până unde poate ajunge un conducător de unitate și cum poate lua niște decizii șoc.
În anul 2012 s-a dat decizie și am fost numit persoană desemnată transport auto, și am fost trimis la cursuri la ARR Botoșani pentru specializare. În aceeași perioadă a mai fost trimis la cursuri și prof. Tomiță Alin și șoferul la acea vreme Pușchiu Constantin.
După terminarea cursurilor s-au dat examen, eu ca persoană desemnată transport auto, prof. Tomiță Alin a dat examen pentru transport marfă și persoane, Pușchiu Constantin pentru transport persoane. La toate acestea se mai adaugă licențele, asigurările, care au costat o sumă importantă de bani. Mă întreb ce rost mai avea să plătească unitatea costul cursurilor la 3 persoane, licențe, asigurări, dacă dl. director avea de gând să transfere microbuzul școlar. Nu-l întreabă nimeni cum folosește bugetul școlii?
Mai aduc la cunoștință: Nu mi s-a dat răspuns la nici o sesizare, ba mai mult mi s-a dat următorul răspuns: „Rămâi dumneata cu legile tale”. Unele referate sunt din luna noiembrie 2015 fără răspuns.
De asemenea tot în acea perioadă a luat condica de prezență a personalului auxiliar și nedidactic de la serviciul secretariat. M-a desemnat pe mine, administratorul, responsabil cu semnarea condicii, deoarece persoana, la care dorea să-i desființeze postul de muncă, avea acces la secretariat. Acum, zilele acestea, a luat din nou condica de prezență, fără să mă înștiințeze. Depun alăturat o cerere în care o salariată s-a angajat în luna noiembrie, a luat concediul de odihnă în vara anului 2015. În luna decembrie 2015 dl. director a pus-o să facă cerere de concediu pe anul 2015. Eu am chemat salariata și am întrebat-o cum este posibilă să facă cerere dacă a beneficiat de concediul de odihnă pe anul 2015. Atunci ea a spus că așa i-a zis dl. director, anexez și această cerere.
Mai aduc la cunoștință, că de la începutul anului 2016, am predat din gestiune directorului adjunct 4 topuri de hârtie format A4, după ce am făcut bon de consum și am pus-o să semneze, doamna directoare a venit la mine în birou și a început să-mi reproșeze următoarele: ce eu îi țin evidența la câtă hârtie consumă ea, spunând că la xeroxul din biroul ei au acces mai multe persoane.
Eu am răspuns: doamna directoare eu nu țin evidența la hârtie pe care o consumați, eu această hârtie o am în gestiune și obligatoriu la solicitarea unei persoane (cum este și cazul dumneavoastră) obligatoriu trebuie făcut bon de consum. Am mai întrebat dacă sunt nemulțumiri, pe cine să fac bon de consum, pentru că trebuie să mă scad din gestiune de materialele eliberate, indiferent cine ar fi persoana care a solicitat materialele din magazie.
Sunt uimit de acest comportament al doamnei directoare, deoarece ea a predat noțiuni de drept, de contabilitate la elevi, este profesor de specialitate. Personalul didactic are un asemenea comportament, de nedidactic ce să mai spun?
(Va urma)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Arestarea minorului afgan acuzat ca a violat si ucis o studenta starneste polemica in Germania
Dreapta populista si un sindicat al politistilor acuza imigratia masiva si necontrolata
Un avion rusesc s-a prabusit cand incerca sa apunteze pe portavionul Amiral Kuznetov,
pilotul a reusit sa se catapulteze
Italia, dar si UE, intra intr-o nou perioada de incertitudine
Oficial BCE: Italia ar putea fi nevoita sa-si salveze unele banci
Dacian Ciolos: In Teleorman, judet condus de Dragnea, avem cei mai multi asistati social, oare de ce?
Imi asum o colaborare cu PNL si USR
Joi va fi facut public verdictul in cazul doctoratului lui Kovesi
Transelectrica a platit 269 mii de lei pentru un produs IT pe care nu l-a utilizat
Joi va fi facut public verdictul in cazul doctoratului lui Kovesi
Bejinariu (PSD) scapa deocamdata de urmarirea penala.
Plenul Camerei Deputatilor nu s-a putut reuni in ultima sedinta, pentru votul asupra cererii DNA
Noul Consiliu de Administratie al CEC Bank, probabil un nou esec de Stat.
De-a lungul timpului, banca a fost folosita politic in tot felul de malversatiuni financiare
Tortionarul Visinescu cere anularea pedepsei sustinand ca faptele s-au prescris
O noua descoperire facuta de cercetatori dupa ce au deschis Mormantul lui Iisus, dupa secole.
Ce au gasit in interior
Comisia Europeana a aprobat Romaniei continuarea, cu noii bani europeni, a unor lucrari incepute
cu vechile fonduri europene si neterminate
Biroul Electoral din Gorj sesizează Parchetul pentru cercetarea primarului din Targu-Jiu, Florin Cârciumaru (PSD),
privind coruperea alegătorilor
Deputatul PSD Catalin Radulescu, care candideaza si in aceste alegeri, condamnat definitiv
la un an si jumatate de inchisoare cu suspendare
Un baietel de 6 ani dintr-o comuna vasluiana si-a salvat dintr-un incendiu cei doi frati mai mici
VIDEO Un barbat pocneste un cangur pentru a-si salva cainele
Mitropolia Olteniei, despre informatiile privind perchezitii DNA:
Este vorba doar de o verificare anuala a activitatii institutiei
Femeie decedată într-un incendiu, la Hăneşti
Cu un ultim efort, PSD-ul poate fi bătut
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog