Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Alune americane
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
22889
De la 07 Ianuarie 2003
122882956

Botoşani/ Flămânzi: Certificat medical de „abureală” pentru profesorul de istorie

  • 8 April 2014, 23:00

O altă sesizare primită pe adresa redacţiei vizează (in)activitatea directorului adjunct de la Şcoala „Ion Bojoi” (foto) , profesorul de istorie Liviu Butnari, despre care se spune că ar fi lipsit de la şcoală vreo trei săptămâni, în toată această perioadă retrăgându-se la băut în Botoşani. „Nici directorul adjunct de la noi nu mai dă pe la şcoală, cică ar fi luat-o iar cu capra. Nu mai bea în Flămânzi, bea pe la Botoşani şi zic copiii că vin alţi profesori şi ţin orele”, menţionează una din sesizările primite.
Despre directorul adjunct Liviu Butnari auzisem mai demult că ar fi fost un personaj boem, petrecând nenumărate ore de desfătare bahică împreună cu alţi profesori faimoşi ai localităţii, Liviu Ivănuţă şi Mihai Palaghia, încercând să descifreze, printre paharele golite, tainele culturii şi istoriei neaoşe, dar nereuşind niciodată să se ridice la remarcabilul nivel de cunoştinţe al celor doi.
De altfel, regretatul profesor Ionel Bejenaru, cel mai „enciclopedist” boem al Botoşanilor, îmi recomandase, în timpul discuţiilor purtate despre Flămânzi, contactarea profesorilor Ivănuţă şi Palaghia, consideraţi, cei mai docţi oameni din zonă. Despre Liviu Butnari, nu mi-a pomenit niciodată nimic.
Nu am nimic împotriva boemei şi cunosc faptul că, deseori, la un şpriţ nivelul cultural al discuţiilor purtate atinge cote de-a dreptul impresionante. Dar mai toţi intelectualii, scriitorii, artiştii de seamă cunoscuţi şi-au manifestat atitudinea „neconformă convenienţelor sociale” în afara orelor de program şi în timpul liber, nerespectarea acestei cutume aducându-le grave prejudicii profesionale şi morale.
Bineînţeles că lumea spune vrute şi nevrute, nefiind obligatoriu să o credem. Dar faptul că la Şcoala „Ion Bojoi” orele de istorie nu s-au ţinut, din cauza absenţei profesorului Butnari, vreo trei săptămâni, reprezintă o realitate. Iar coincidenţa face ca, exact în perioada absenţei sale de la ore, profesorul să fi fost văzut, bine abţiguit, de mai multe ori, în microbuzul de Botoşani, fapt confirmat de mai multe persoane din Flămânzi care l-au văzut în staţie sau au călătorit cu acesta.
Încercând să aflăm cum au stat lucrurile, am aflat că, încă din momentul venirii sala la Şcoala „Ion Bojoi”, profesorul Butnari a fost luat sub aripa protectoare a profesoarei Rodica Abăcioaiei, cea desemnată şi consilier PNL pentru al doilea mandat, în Consiliul Local Flămânzi. Imediat după ce, sub impulsul schimbărilor USL-iste din 2012, a preluat conducerea şcolii, fiind numită de IŞJ Botoşani în locul profesorului Ioan Guraliuc. Iar profesoara Abăcioaie l-a numit ca director adjunct pe Liviu Butnari, fostul ei subordonat din perioada în care era directoare la Şcoala nr. 1 Flămânzi. Avea nevoie de un cadru didactic cu „ciocul mic”, care să nu fie deranjant şi să nu creeze eventuale probleme „de opoziţie”.
Pare logic ca, atunci când a fost întrebată ce ştie despre lipsa de la ore a profesorului de istorie, directoarea Abăcioaie să afirme că „nu ştie nimic”, că acesta „nu a lipsit chiar tot timpul” şi că „a mai venit din când în când pe la şcoală”, recunoscând, în final, că „acum şi-a rezolvat problemele şi nu mai lipseşte”.
Am verificat şi, într-adevăr, luni, profesorul Liviu Butnari fusese la şcoală, aducând, pentru perioada în care lipsise, un „concediu medical, care a fost depus la secretariat”. Stăm şi ne întrebăm: în care „abureală” să nu credem? În cea menţionată în certificatul de sănătate, sau în cea de care ar fi fost cuprins, după cum se spune, profesorul Butnariu timp de câteva săptămâni?
Gabi Gomboş

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscopul zilei
Bancul zilei: Coasta lui Adam
Reţeta zilei: Ostropel de pui
Şeful NATO cere Rusiei să se retragă de la graniţa Ucrainei
Viaţa pe deficit. Veniturile băneşti lunare/gospodărie: 2.186 de lei. Cheltuielile: 2.394 lei
deficitul e acoperit de prestaţii sociale, venituri din agricultură sau vânzări de bunuri din gospodarie
Un ministru suedez este "furios" pe România, în problema fondurilor europene pentru romi
Extinderea returnării parţiale a accizei, dificilă
CE trebuie convinsă că are sens economic
Cine este şeful Cancelariei Prim-ministrului, Vlad Stoica, "şeful cel mare"
indicat de preşedintele CJ Mehedinţi, Adrian Duicu
Traian Băsescu, la bilanţul Ministerului Administraţiei şi Internelor
această instituţie va deveni o instituţie de elită când va scîpa de petele de corupţie care sunt pe toată structura
Primele imagini cu masterplanul pentru transporturi
ce autostrăzi vrea să facă Guvernul Ponta pana în 2022
Alune americane
Cum aranja afacerile, angajările, dedicaţiile la TV şi postările pe Facebook în judeţul Mehedinţi baronul de PSD Adrian Duicu
Cine conduce azi România. Mai poate fi premier Victor Ponta?
Primarul din Năvodari, Nicolae Matei (PSD), condamnat la trei ani de închisoare pentru dare de mită
Marian Oprişan face apel la Ministerul Public ca aleşii să nu mai fie plimbaţi în cătuşe la televizor
Flămânzi: Liceenii „lemnari” au dat-o la pace cu puştii de la grădiniţă
„Şcoala altfel” la Albeşti
Statul de drept şi borfaşii lui Ponta
Ioan Rotundu
Radu Mazăre, reţinut de DNA pentru luare de mită
DNA: Morgenstern Avraham i-a dat mită primarului Constanţei 175 de mii de euro
Constanţa: Marş de protest faţă de reţinerea primarului Radu Mazăre
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog