Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Publicitate
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
21131
De la 07 Ianuarie 2003
122906780

142 de miliarde de lei vechi alocate de Guvern pentru Botoşani

  • 24 September 2014, 23:00
Pentru refacerea infrastructurii afectate de ploile şi viiturile produse în această vară, Guvernul României a alocat judeţului Botoşani o sumă totală de peste 14,2 milioane de lei (RON).
Cea mai mare parte a fondurilor, în cuantum de peste 7,4 milioane, sunt destinate Consiliului Judeţean, acesta având de refăcut 67,6 km de drumuri judeţene, 3 poduri şi 28 de podeţe. Oraşele Bucecea, Darabani, Flămânzi şi Săveni vor beneficia de alocări cuprinse între 2 şi 6 miliarde de lei vechi, hotărârea de Guvern publicată în Monitorul oficial din 23 septembrie defalcând şi fondurile alocate comunelor afectate din Botoşani.
Este vorba despre 22 de unităţi teritoriale cu acest rang, sumele aferente variind în funcţie de kilometrii de drum stricat de ape şi de numărul de obiective ce trebuie refăcute. În odine alfabetică acestea sunt Albeşti, Avrămeni, Băluşeni, Blândeşti, Coşula, Coţuşca, Curteşti, Dângeni, Durneşti, Frumuşica, Gorbăneşti, Hăneşti, Ibăneşti, Mihai Eminescu, Mileanca, Păltiniş, Stăuceni, Ştiubieni, Tudora, Vârfu Câmpului, Viişoara şi Vlăsineşti. 237 de kilometri de drumuri comunale şi săteşti sunt trecute în hotărârea de guvern pentru a fi reparate de către primăriile comunelor, un număr de 15 podeţe, dar şi podul de la Stânceşti.
„Fondurile au fost alocate în urma centralizării daunelor provocat de ape, pe baza acesteia Instituţia Prefectului solicitând susţinerea Guvernului. Banii trebuie folosiţi cât mai repede, lucrările trebuind făcute până la venirea sezonului rece. Îi rog aşadar pe primari şi pe consilierii judeţeni să demareze procedurile legale pentru a putea folosi integral banii alocaţi din Fondul de rezervă al Guvernului”, a declarat prefectul Costică Macaleţi.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Reproşul medicului
Horoscopul zilei
Botoşani: Fărădelegile poliţistului Mihai Cliveţ de la Poliţia oraş Flămânzi (II)
Politicieni maghiari, interzisi in Romania
Seful TVR isi reia acuzatiile de presiuni politice
Stelian Tanase: Televiziunea publica e "ca Titanicul" - gaura creste si nu mai poate fi oprita
Prognoza meteo pentru joi si vineri: Temperaturile vor creste usor
Adrian Sobaru, eroul Antenei 3 in lupta anti-Basescu, a incercat sa intre cu masina in cladirea Guvernului
Momentul decisiv care a dus la constituirea USL a fost gestul lui Adrian Sobaru de a se arunca de la balconul Parlamentului
Congressman-ul ChrisSmith i-a scris lui Victor Ponta, ingrijorat de modificarea legii electorale
,,Armonii de toamnă" la Muzeul Județean Botoșani
Anunţ Urban Serv
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog