Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   
Luni: 5 Mai 2008

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Reportaje
Comentarii
Publicitate
Lumea lui Rotundu

1 EURO = 4.6603 lei
1 USD = 3.9613 lei


Număr accesări
Astăzi:
2517
De la 07 Ianuarie 2003
63189756

246 de botoşăneni au cules date statistice din agricultură

  • 4 May 2008, 23:00
Statisticienii botoşăneni lucrează în momentul de faţă la o anchetă structurală în agricultură ASA 2007, care are loc şi la nivel naţional. Acţiunea a demarat încă din luna februarie a acestui an cu o inventariere de pe teren a datelor. În judeţul Botoşani au fost angrenaţi 246 de anchetatori de teren care, împreună cu cei intervievaţi, au completat 10.100 chestionare privitor la starea gospodăriilor populaţiei.
Anchetatorii de teren au fost aleşi din societatea civilă, fiecare din aceştia fiind remuneraţi cu 150 lei, suma totală ajungând la 36.900 lei numai pentru culegerea datelor necesare anchetei. Ancheta ilustrează situaţia agriculturii din 2007 şi este finanţată din fonduri europene. „A fost finalizată culegerea de date şi acum suntem la etapa când trebuie să introducem chestionarele în calculator. Se va face o verificare a datelor. E posibil să fie diverse inadvertenţe. Sunt declaraţii, spre exemplu, în care un cetăţean spune că a muncit 365 zile în gospodăria proprie, iar când ne uităm la partea de dotări nu are decât 10 acri. Ori nu ai cum să lucrezi 365 zile pentru 10 acri de teren”, a precizat directorul Direcţiei Judeţene de Statistică Botoşani (DJS), Dan Bacinschi, specificând că în aceste cazuri, inadvertenţele trebuiesc corectate pentru ca datele să fie în conformitate cu situaţia reală de pe teren. Anume, cine lucrează în gospodărie, din câţi membri este compusă, ce dotări are, ce suprafaţă de teren, cât au lucrat, recolta obţinută şi multe alte date, chestionarul fiind destul de complex.
În toamnă va apărea o lucrare intitulat㠄Anchetă structurală în agricultur㔠prin care se va cunoaşte foarte bine starea agriculturii din judeţul Botoşani fiind posibilă totodată compararea situaţiei cu anii anteriori. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


  
Lupta dintre doi cavaleri şi-o domniţă
Ioan Rotundu
Vântul „şomeaz㔠la Bucecea
Gura păcătosului Egner adevăruri din epoca sa rosteşte
Ba al meu e cel mai bun!
Comentariul comentariilor (CVII)
(Ioan Rotundu)
Toată forţa sa politică stă în puterea ameninţărilor
Din 1 mai eşti pe Internet cu primarul tău!
Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!
Program Tele'M Botoşani luni, 5 MAI
Angajăm primar!
Botoşanii – gazda unei concurs naţional de limba română
Festivalul Mieilor
Horoscop
Replica nevestei
Are bani şi vrea relaţii intime
PNG-ul şi-a lansat candidaţii în sărăcie şi anonimat
o adunătură de refulaţi politici din alte partide
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă

Contact: [email protected]
Telefon: 0745 544 745

Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!