Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Horoscop
Umor
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
13318
De la 07 Ianuarie 2003
122873385

35 de medici botoşăneni au cerut să profeseze în străinătate

  • 2 May 2012, 23:00
De la începutul anului 2011 şi până în prezent, 25 de medici din judeţ au solicitat la Direcţia de Sănătate Publică Botoşani să li se elibereze certificate de conformitate pentru a pleca să profeseze în străinătate. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, au solicitat actul fără de care nu pot lucra în străinătate medici de diferite specialităţi, respectiv pediatri, specialişti în radiologie-imagistică, ORL-işti, pneumologi, chirurgi, medici de familie, neurologi, anestezişti, stomatologi.
Cei mai mulţi au solicitat acest document să îl aibă pentru orice eventualitate. Unii directori de spitale spun că au deja medici plecaţi la muncă în străinătate, care şi-au luat concedii de un an de zile şi nu se ştie dacă după acest an vor reveni să lucreze în spitalele botoşănene. „Noi am simţit plecarea unor medici. Au plecat doi medici, un geriatru a plecat în Belgia şi un neurolog Franţa. Unul şi-a făcut deja lichidarea, ştim că nu mai revine, de celălalt încă nu ştim. Poate va reveni după un an de zile”, a spus Gabriela Varzari, directorul Spitalului de Recuperare „Sf. Gheorghe” Botoşani.
Din rândul asistenţilor medicali, 57 şi-au depus cererea pentru certificatul de conformitate. Pentru că nu mai pot profesa în străinătate fără acest certificat pe care îl eliberează DSP, sunt cereri de eliberare şi de la cei plecaţi în anii trecuţi. Acum fie vin ei după certificat, fie le lasă procură prin notariat unor rude să le ia certificatul de conformitate. Reprezentanţii sindicatelor din sănătate spun că unii dintre cei care au solicitat documentul în vederea profesării în străinătate aşteaptă să vadă ce se va întâmpla cu spitalele judeţului, ce finanţare vor primi, pentru ca apoi să decidă dacă pleacă în străinătate sau rămân în ţară. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Ponta vine la Botoşani să vadă oile lui Florin Ţurcanu
Ministrul Sănătăţii este naşul de cununie al lui Florin Ţurcanu
Puzderie de aspiranţi la şefia Botoşaniului
Dan Diaconescu vine la Botoşani să testeze fidelitatea electoratului
6.700 de botoşăneni cu tumori maliugne
S-a finalizat evaluarea dosarelor pentru gradaţia de merit
Alţi directori de şcoli se pregătesc să părăsească funcţia
La un pas de nenorocire
Caricatura zilei
Horoscop
Bancul zilei: Fusul orar
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog