Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
22827
De la 07 Ianuarie 2003
122908476

38 de deputati PSD au facut o lege care permite taierea integrala a padurilor

  • Zece dintre ei sunt proprietari de terenuri forestiere
  • 13 June 2014, 23:00
Cine este proprietar de teren forestier ar putea sa-si defriseze legal intreaga suprafata de padure pentru a-si construi pensiuni, spatii de agrement, baruri, piscine si spa-uri, totul in scop turistic. Potrivit unor amendamente depuse de 38 de deputati PSD la Codul Silvic, padurile vor putea fi incluse in intravilan in aceste conditii si vor putea fi scoase integral din fondul forestier pentru a construi unitati turistice, relateaza Mediafax. Semnificativ este faptul ca zece dintre ei sunt proprietari de paduri.
Desi au dat cu subsemnatul pentru sustinerea initiativei legislative, acum deputatii bat in retragere. Eu nu cred ca e vreunul nebun care sa vrea sa taie toata padurea, noi nu facem legi pentru nebuni, a spus chiar initiatorul legii, Catalin Radulescu. "Am avut obiectii la acest amendament de la inceput, dar va fi modificat in comisie", a precizat si Ninel Peia.
"Va propun sa citesc si eu textul, sa ma uit cu atentie pe amendamente si poate purtam o discutie in cunostinta de cauza", recunoaste Anghel Stanciu, spunand ca nici nu a citit proiectul de lege, ci doar expunerea de motive. Pe de alta parte, initiativa pesedistilor nu este sustinuta de Ministerul Apelor, Padurilor si Pisciculturii, Doina Pana spunand ca regimul silvic va ramane la fel de strict si ca nu va permite imobiliare in paduri, indiferent de partidul care propune asa ceva. In replica, Radulescu o trimite pe Doina Pana in Sahara.
In frunte cu pesedistul Catalin Radulescu, 38 de deputati vor sa dea liber la defrisari pentru proprietarii de paduri in scopul construirii de pensiuni, terenuri de recreere sau agrement, in scop turistic. Astfel, 37 de pesedisti si un conservator si-au pus semnatura pe o serie de amendamente aduse la Codul Silvic, astfel incat nu doar ca padurile vor putea fi incluse in intravilan, ci vor putea fi scoase din fondul forestier national pana la 100% din suprafata.
"Este interzisa includerea padurilor in intravilan, cu exceptia padurilor proprietate privata ale persoanelor fizice sau juridice, care prin planuri urbanistice sunt transformate in structuri de primire turistica cu functiuni de cazare turistica, terenuri de recreere sau de agrement", se arata in noua forma a articolului 7, alineatul 4. In expunerea de motive a proiectului de lege, initiatorul sustine ca masura vine pentru incurajarea investitiilor in turismul montan.
"Vrem ca tara asta sa devina o tara de interes turistic, ca nu suntem nici tara industriala, ca s-a dus dracu industria la noi. Daca nu suntem nici agrara, nici turistica, vai de capul nostru. Sa facem si noi ca francezii, nemtii, belgienii, care au construit, nu au pus limita de scoatere din circuitul silvic, cum e acum la noi. Poate vreau sa fac un resort, ma duc cu familia si nu vreau sa stau o noapte acolo, vreau sa stau o saptamana ca sa cheltuiesc bani acolo", a declarat, pentru gandul.info, Catalin Radulescu.
"Avand in vedere ca si acum se permite defrisarea, cred ca a da voie sa se construiasca unitati de cazare turistica in anumite zone va fi benefic pentru zonele respective", a precizat si Ninel Peia.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Curiozitatea soţului
Horoscopul zilei
Dragnea: Nu negociaza nimeni de la PSD cu PPDD Legea amnistiei
Lotul olimpic al Romaniei a obtinut 21 de premii la Olimpiada Internationala de Limba Rusa
Subventii pentru IMM-urile care vor angaja absolventi din acest an
BNR: Deficitul balantei de plati s-a adancit la 298 milioane de euro in primele patru luni
Statistica a numarat pensionarii pe primele 3 luni
DNA efectueaza cercetari la Primaria Targu Mures
Initiativa PSD: Ziua dintre sarbatorile legale din saptamana si week-end, libera pentru bugetari
Ascensiunea fulgeratoare a lui Abu Bakr al-Baghdadi, liderul grupului jihadist
Statul Islamic al Irakului si Levantului care vrea sa cucereasca Bagdadul
PSD a pierdut majoritatea in Consiliul Judetean Gorj
Efective sporit de jandarmi în perioada Bacalaureatului
Concursul ,,Un măr delicios - un copil sănătos” și-a primit laurii
Furnizarea apei se va face după un program special
Locul de joacă de pe locul fostelor sere, motiv de scandal politic
Astăzi reîncep lucrările la Vama Racovăț
Viorel Iliuță: Fuziunea PNL cu PFL urmărește împiedicarea pesederizătii României
Botoşani: Din răzbunare politică, CAS vrea să lase Spitalul judeţean fără finanţare
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog