Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Pamflet
Remember
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
24264
De la 07 Ianuarie 2003
122909913

40 de ani de activitate culturală continuă

  • 21 December 2008, 23:00
Directorul Centrului Judeţean de Creaţie Botoşani, Ion Ilie apreciază că spectacolul oferit botoşănenilor cu prilejul aniversării a 40 de ani de activitate a instituţiei a fost unul frumos. Un spectacol variat din punct de vedere al programului, a virtuozităţii şi originalităţii tuturor dansurilor, oferit de formaţii din Căpâlna, Braşov, Alba, Galaţi. O trecere coregrafică de la dans popular, la ceea ce se numeşte colinde şi obiceiuri.
„Cred că am reuşit să trecem în revistă activitatea unor oameni de-a lungul a 40 ani. Am oferit la cei care au venit medalii. În fond şi la urma – urmei o dată împlineşte o instituţie 40 ani şi faptul că au avut onoarea să fie premiaţi e lăudabil pentru cei care au participat şi regretabil pentru cei care nu. Simpozionul, lansarea cărţilor şi spectacolul în sine au fost o reuşită”, a precizat Ion Ilie.
Referitor la cea de-a 34-a ediţie a Festivalului de Datini şi Obiceiuri de Iarnă „Din străbuni, din oameni buni”, şeful Centrului de Creaţie subliniază că deşi vremea a fost urâtă, nu se putea ca botoşănenii să nu se bucure de tradiţiile autentice. „Au participat 22 de formaţii din judeţ, plus cinci din alte judeţe. Cred că ne apucă noaptea aici, dar nu îmi pare rău fiindcă în fond pentru oameni facem. Lumea trebuie să fie bucuroasă. E adevărat că timpul nu a ţinut cu noi, dar vreau să cred că Botoşaniul rămâne unul din judeţele în care este mult de spus, referindu-mă la frumuseţea tradiţiilor pe care noi le avem. În primul rând ce mă bucură cel mai mult e că sunt tineri în aceste formaţii. Dansatorii de la Balada, de la Zărneşti, care au aprofundat foarte mult, de la Căpâlna. Apoi de la Vârfu Câmpului sunt de la 5 ani până la cei de 84 ani şi ca să dansezi atât de bine înseamnă extraordinar. Înseamnă că tradiţia nu moare şi că locul ei în viaţa unui judeţ contează foarte mult”, a mai adăugat Ion Ilie. La Botoşani mai mult ca oriunde se păstrează autenticitatea datorită oamenilor care conduc acest formaţii în judeţ şi a implicării primăriilor. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Românul şi burta plină
Personalităţile botoşănene ale anului 2008
Săniuţa lui Băsescu
Actorii s-au burzuluit împotriva directorului Bordeianu
Ignorat de electorat, Codreanu continuă să-şi dea cu părerea
Teatrul „Mihai Eminescu” va participa la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu
40 de familii sinistrate se vor muta de Crăciun în case noi
„Să-l ajutăm pe Moş Crăciun!”
Ajun de Crăciun în flăcări
Drepturi băneşti nesolicitate din necunoaşterea legii
Probleme financiare la Psihiatrie
Constată pe pielea lor ce înseamnă birocraţia
Studenţii sunt ademeniţi la muncă în străinătate
Liber la înjurături
Ioan Rotundu
Sibianul selenar
Horoscop
V-ar plăcea să lucraţi în Sussex?
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog