Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
26811
De la 07 Ianuarie 2003
122912460

800.000 euro din banii contribuabililor, risipiţi pe Mihaela Rădulescu

  • 17 September 2008, 23:00
Ioana Lupea: „Unui dependent de nicotină, substanţă la fel de adictivă ca stupefiantele, nudul Mihaelei Rădulescu nu-i va fi de niciun folos în sevraj".

Mihaela Rădulescu a devenit cel mai bine plătit playmate al tuturor timpurilor, datorită campaniei antifumat derulate de firma soţului ei, Elan Schwartzenberg, pe banii Ministerului Sănătăţii. 800.000 de euro pe un pictorial. De care nici nu s-ar fi povestit dacă n-ar fi fost parodia erotică a bloggerului Zoso, luată de bună de nişte jurnalişti profesionişti ai Antenelor. Numai un extraterestru de pe planeta optimiştilor incurabili ar crede că scopul campaniei este unul social şi are legătură cu dependenţa de fumat. Caietul de sarcini pentru atribuirea contractului a fost compus de Ministerul Sănătăţii parcă special pentru cuplul Schwartzenberg-Rădulescu.
Cine altcineva ar fi putut să ofere panotaj sub preţul pieţei dacă nu Elan Schwartzenberg, care a avut afaceri în publicitatea outdoor? Criteriul cantităţii de spaţiu publicitar a reprezentat 70%- 80% din punctajul total, spun surse apropiate licitaţiei, vedeta nefumătoare fiind cealaltă condiţie eliminatorie. Amicul guvernelor Elan Schwartzenberg - care tocmai a inaugurat un supermall pe locul Parcului Tăbăcăriei defrişat special de primarul PSD Radu Mazăre - le îndeplinea pe ambele. Chiar dacă consorţiul Seaview nu a funcţionat nicio zi ca agenţie de publicitate, Schwartzenberg avea şi outdoorul şi vedeta care s-a lăsat de fumat pe perioada campaniei. „Prietenii" spun că doar cu două săptămâni înainte de acordarea contractului.
Însăşi campania, aşa cum se desfăşoară ea în prezent, probează că este doar un contract cu dedicaţie pentru familia Schwartzenberg-Rădulescu. Ministerul Sănătăţii nu a precizat în niciuna dintre etapele licitaţiei cine şi cum va evalua efectele acţiunii de 800.000 de euro. Şi pare complet dezinteresat de rezultate, din moment ce a aprobat un concept adresat exclusiv bărbaţilor nefumători între 30 şi 40 de ani. Dacă această campanie era una de prevenire, şi-a greşit publicul-ţintă. Elevilor de gimnaziu sau de liceu, segmentul cel mai vulnerabil şi mai puţin conştient de riscuri, Mihaela Rădulescu nu le spune, probabil, nimic. Dacă-i vizează pe fumători, atunci mesajul este fundamental greşit. Unui dependent de nicotină, substanţă la fel de adictivă ca stupefiantele, nudul Mihaelei Rădulescu nu-i va fi de niciun folos în sevraj. Cu 800.000 de euro, Ministerul Sănătăţii i-ar fi putut instrui pe toţi medicii de familie din ţară să ofere terapie pacienţilor, pentru a face faţă tulburărilor psihosomatice post-fumat.
Cuplul Schwartzenberg-Rădulescu are vrednici precursori în istoria recentă a campaniilor sociale. Tot în jur de 800.000 de euro a plătit în 2002, din bugetul statului, şi guvernul Adrian Năstase firmei Music&Music, deţinută de un alt amic al tuturor guvernelor, omul de afaceri Costel Bobic, pentru marele turneu muzical antidrog. Rezultatul campaniei? Iubita lui Costel Bobic şi vedeta-imagine a turneului, Cristiana Răduţă, a ajuns, aproape goală, în topul MTV România.
Pentru comentarii sau sugestii pe tema acestui material , ori daca ati trecut prin situatii similare si credeti ca ele trebuie cunoscute si reclamate autoritatilor si Justitiei, va invit sa imi scrieti la adresa [email protected]


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Ţurcanu a mai adus de la Guvern un purcoi de bani
Măcelarii s-au concurat la sânge în închirierea noilor boxe
Meşterii populari botoşăneni expun la Glodeni
Botoşănenii se simt bine şi viteji când sunt… beţi
Emoţii pentru cei care vor să devină vânători cu acte
Toamnă muzicală la Rapsozii Botoşanilor
Pro Democraţia ne va desluşi cum stă treaba cu uninominalul
Armata face noi angajări
Program Tele'M Botoşani joi, 18 septembrie
Comentariul comentariilor (CLXLIII)
(Ioan Rotundu)
Traseismul în politică
Petre Roman se înfruptă iarăşi din banii publici
Aurica Bojescu: respingem acest început de asimilare forţată prin şcoli
Troc mârşav PNL-PSD
Cea mai nouă fiţă: diamante din cenuşa celor decedaţi
Lege pentru castrarea pedofililor
Horoscop
Cocoşul mămicii şi găinile tăticului
Majorarea pensiilor cere bani mulţi
Încă se mai fac verificări la subvenţiile pentru ovine şi bovine
Botoşăneni care au de plată mii de euro pentru spitalizări prin Europa
Se cam strânge şurubul cu pensionarea anticipată
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog