Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sport
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17693
De la 07 Ianuarie 2003
122877760

A învins Bidaşcă

  • 13 July 2007, 23:00
Agenţia pentru Protecţia Mediului Botoşani a luat decizia finală de emitere a acordului de mediu pentru “Staţia mobilă de betoane STETTER” din Manoleşti Deal, ce aparţine S.C. M.B.B. CONSTRUCŢII S.R.L. Botoşani. Potrivit directorului APM, Sorin Grindei decizia s-a bazat pe documentaţia tehnică ce a cuprins “Raportul la studiul de evaluare a impactului”. Acest raport precizează măsurile pe care titularul este obligat să le ia în scopul limitării nivelului de emisii, de pulberi şi de zgomot, astfel încât să nu fie influenţată negativ calitatea existentă a mediului în zona adiacentă amplasamentului. „Toate observaţiile publicului şi ale mebrilor C.A.T. discutate cu ocazia şedinţelor tehnice şi a dezbaterii publice deşfăşurate la faţa locului au fost motivate tehnic favorabil realizării investiţiei şi asumate tehnic şi financiar de către solicitant”, a specificat Sorin Grindei, directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Botoşani.
Astfel, documentaţia care a stat la baza emiterii autorizaţiei de mediu cuprinde în primul rând „Declaraţia de conformitate” cu privire la importanţa mediului şi a siguranţei din punct de vedere a conceptului staţiilor STETTER de preparare a betonului M 2 cu respectarea directivei CE referitoare la Utilaje şi Maşini 89/392/CEE, prin care se garantează nivelul emisiilor de pulberi în atmosferă mai mici de 20 mg/mc limită situată sub valoarea de 50 mg/mc specificată în legislaţia românească. În al doilea rând documentaţia cuprinde „Copie certificare ISO 9001:2000 a firmei Stetter”, privind certificarea pentru managementul calităţii. Nu în ultimul rând, pentru reducerea nivelului de zgomot se montează o barieră din panouri fonoabsorbante în jurul malaxorului, a utilajelor componente ale instalaţiei şi de jur împrejurul perimetrului amplasamentului. Astfel se reduce nivelul de zgomot cu 32 de dB faţă de nivelul de putere acustică garantat conform declaraţiei de conformitate EC.
Panoul fonoabsorbant deţine certificatului acreditat nr. 3048. „Menţionăm că pentru neîndeplinirea obligaţiilor din acordul de mediu, Agenţia pentru Protecţia Mediului Botoşani poate să suspende procedura de reglementare” , a adăugat directorul APM. Dacă condiţiile din acordul de mediu sunt îndeplinite, Agenţia pentru Protecţia Mediului Botoşani va emite autorizaţia de mediu pentru darea în exploatare a obiectivului. (Margareta NICHIFOR)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariu la comentarii (CXLIII)
(Ioan Rotundu)
Românul şi căruţa
Horoscop
Viol necondamnat de judecător
Program TELE’M
Cugetări şi maxime din operele scriitorilor ucraineni
Dotarea serviciilor voluntare locale lasă de dorit
Peste 4 miliarde sancţiuni aplicate de Garda de Mediu
Proiect între Muzeul Judeţean şi raionul Făleşti
Materia elevilor e prea încărcată
Lansare de carte la Penitenciarul Botoşani
Sloganul nu prinde şi la şoferii botoşăneni
Programului Samtid stă să eşueze
Noi standarde de eficienţă la serviciul de înmatriculări
Cea de a treia ediţie a Regatei Botoşanilor
Ştefan susţine că fără Comariţa, Eltransul s-ar prăbuşi
Instituţia Prefectului pune stavilă revărsării râurilor
Codreanu o dă la pace cu deputatul Baban
Deşi Câmpanu i-a săpat groapa, directorul Pavel nu vrea să cadă
Cupa „Traian Bălăucă” începe azi
Câmpanu şi Oprişanu au tăbărât bătăios pe Ciuştea
Ofertă de tâmălărie gealan la preţ scăzut
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog