Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   
Vineri: 23 August 2013

Editorial
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Remember
Lumea lui Rotundu

1 EURO = 4.6586 lei
1 USD = 4.1342 lei


Număr accesări
Astăzi:
28141
De la 07 Ianuarie 2003
64514325

A spart buboiul, dar nu de tot

  • 22 August 2013, 23:00
Aproape că nici nu contează numărul vameşilor şi poliţiştilor arestaţi de la punctul de trecere a frontierei Siret, către Ucraina. Important este că s-a spart buboiul care cocea de vreo doi ani încoace.
Să ne ducem aminte că acum vreo doi ani şi pe la noi au fost arestaţi vreo 16 poliţişti de frontieră, şi tot pentru traficul de ţigări. Cineva spunea atunci că este o lucrătură a celor din Vama Siret. Posibil, iar concurenţa celor din Botoşani să fi devenit supărătoare şi atunci sucevenii au cerut „protecţie”.
De atunci, poliţiştii noştri de frontieră au tot păzit drumul de intrare în Mihăileni, dinspre Siret, făcând capturi modeste de ţigări de la cei care primeau binecuvântarea celor din Vama Siret. Dar traficanţii de ţigări au schimbat ruta prin Grămeşti - Zamostea Suceava, cu intrare în Botoşani pe la Hânţeşti sau Dumbrăveni.
La capitolul „sacrificaţi” sau „pierderi colaterale” după fostul preşedinte american Bush, s-a aflat şi un preot din zona Mihăilenilor. Iată că blestemul preotului s-a prins, dar nu la ai noştri ci la cei suceveni.
Acum ţipă toţi cei implicaţi în afacere că totul este un joc politic ordonat de Băsescu. Şi această variantă este posibilă. Dar scopul scuză mijloacele. Acei vameşi şi poliţişti s-au chivernisit cu bani mulţi prin acte de corupţie şi trebuiau să dea socoteală. Ce-ar fi trebuit să facă Băsescu s-au oricine se află în spatele acţiunii, să-i fi lăsat să mai strângă ceva avere? Joc politic murdar sau acţiune bine gândită de combatere a criminalităţii, cert este că s-a pus capăt celei mai bine organizate bande de escroci.
Numai că buboiul n-a spart de tot. A crăpat doar la capătul cu contrabanda de ţigări. Mai trebuie să crape şi la contrabanda cu mărfuri. Sunt cel puţin zece oameni de afaceri botoşăneni care vând mărfuri aduse din Ucraina, totul la negru.
Dacă cei care s-au ocupat cu traficul de ţigări îşi vor închide de acum afacerea, de nevoie, cei cu traficul de mărfuri încă mai mişcă. Şi asupra lor ar trebui să-şi îndrepte atenţia organele de anchetă.
Poate că după acţiunea de la Siret nu vom mai fi traşi de mânecă prin Piaţa mare a Botoşanilor să cumpărăm ţigări „la preţ avantajos”. Poate!
5.02.2011

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


  
Horoscop
De ce Papa este dator lui Iţic
Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!
Mămăligă şi păstrăvi de Săpânţa
Onestitatea deputatei Afrăsânei şi…
Gafă de judecător novice sau un pervers aranjament juridic
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă

Contact: [email protected]
Telefon: 0745 544 745

Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!