Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11879
De la 07 Ianuarie 2003
122897528

ACL despre problema votului din diaspora

  • Premierul isi bate joc in continuare de votanti
  • Regimul Victor Ponta emite ordonante de urgenta numai atunci cand PSD are nevoie
  • 5 November 2014, 23:00
Alianta Crestin Liberala spune ca "actualii guvernanti mimeaza rezolvarea problemelor fara a incerca solutionarea fondului acestora", condamnand Ministerul de Externe ca nu face nimic pentru a modifica numarul cabinelor si al stampilelor din sectiile de votare. Astfel, potrivit unui comunicat remis HotNews, guvernantii ies cu declaratii de presa populiste si in afara de posibilitatea descarcarii declaratiei pe propria raspundere de pe internet si completarea acesteia in afara sectiei de votare, alegatorilor nu le este oferita nicio alta facilitate.
ACL spune ca numarul cabinelor si al stampilelor ar fi putut fi modificat printr-o hotarare a Ministrului de Externe sau printr-o OUG, specificand ca regimul Victor Ponta emite ordonante de urgenta numai atunci cand PSD are nevoie.
Constienti de amploarea pe care o poate capata aversiunea electorala a romanilor fata de premierul candidat la prezidentiale, guvernantii din staful de campanie al lui Victor Ponta au iesit cu declaratii de presa care mai de care mai populiste. Dupa rusinea electorala intamplata duminica in mai multe sectii de votare din strainatate, PSD promite ca situatia din turul I de scrutin nu se va repeta.
Primul dintre ei a fost chiar Victor Ponta. Dupa ce luni a afirmat public ca sectiile de votare din strainatate au fost intesate cu "agitatori", la numai o zi distanta s-a razgandit, spunand ca "aceste situatii sunt inacceptabile" si ca "daca e un singur roman care nu poate vota in diaspora, pleaca toti, Ministrul de Externe, ambasadorii".
Faptele, in schimb, arata contrariul. In Decizia BEC cu numarul 125D, din 4 noiembrie, privind unele masuri pentru buna desfasurare si organizare a celui de-al doilea tur de scrutin pentru alegerea Presedintelui Romaniei din anul 2014 la sectiile de votare din strainatate, este stipulata o singura masura care faciliteaza procedura birocratica. Aceasta se refera la posibilitatea descarcarii declaratiei pe propria raspundere de pe internet si completarea acesteia in afara sectiei de votare.
Asadar, in stilul cu care ne-au obisnuit, actualii guvernanti mimeaza rezolvarea problemelor fara a incerca solutionarea fondului acestora! Cozile interminabile din fata sectiilor de votare s-au produs, in principal, din cauza numarului mult prea mic de sectii, cabine de vot si stampile, nicidecum din cauza aspectelor de procedura birocratica.
Numarul cabinelor si al stampilelor din sectiile de votare putea fi modificat printr-o hotarare a Ministrului de Externe, dar nu s-a dorit! Numarul sectiilor de votare se poate modifica, de asemenea, prin OUG. Regimul Victor Ponta emite ordonante numai atunci cand PSD are nevoie (a se vedea ordonanta care legifera traseismul politic in randul alesilor locali), iar accesul romanilor din diaspora la dreptul constitutional de a vota nu este nicidecum in avantajul lui Victor Ponta. Marturie stau cifrele catastrofale inregistrate de catre candidatul PSD in primul tur de scrutin.
Atunci cand un regim intoarce armele impotriva oamenilor pe care ii conduce, este normal ca si poporul sa procedeze in consecinta. Iar, in cazul de fata, arma oamenilor se numeste VOT. Toate actiunile intreprinse in ultimele zile de guvernul Ponta, prin aparatul de campanie de la Palatul Victoria, denota faptul ca dusmanul de clasa numarul unu pentru actualul partid aflat la guvernare sunt romanii din diaspora.
Doresc, pe aceasta cale sa aduc la cunostinta romanilor de peste granite faptul ca din nefericire bataia de joc guvernamentala la adresa lor va continua si in turul doi. Dar ii rog sa nu dezarmeze! Sa vina la vot si sa isi informeze si rudele de acasa despre obstacolele pe care actualii guvernanti le ridica in incercarea de a le refuza un drept constitutional.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Iuda
Pastramă de porc afumată
Horoscopul zilei
Emil Hurezeanu, atac dur la Ponta pe Digi24
A intrat in rolul de pedeserist. Sunt doi parteneri care-l asteapta pe Ponta: Rusia si China
SUA: Un barbat de 90 de ani risca sa intre la inchisoare pentru ca a hranit oamenii strazii
Klaus Iohannis, despre invitatia lansata de Universitatea de Vest
E o solutie foarte buna ca, la 25 de ani dupa Revolutie, dezbaterea finala intre candidati sa se faca la Timisoara
Alo - Opozitia, ziaristi, DNA, SRI, ONG-uri - se ocupa cineva de cele 11% din voturi pe listele suplimentare?
E cineva curios sa-i cunoasca pe turistii si studentii din Giurgiu, Olt, Calarasi?
Finantele vor modifica Legea contabilitatii de anul viitor
largind sfera microintreprinderilor care pot aplica sistemul simplificat de contabilitate
Klaus Iohannis: Candidatul Ponta il trimite pe premierul Ponta sa trimita Corpul de Control la primaria contracandidatulu,
sa faca verificari cu 10 zile inaintea turului 2
Guvernul a trimis Corpul de Control la Sibiu sa verifice retrocedarile facute in 2010
Consulatul General al Ucrainei la Suceava îşi încheie misiunea
ucrainenii botoşăneni vor trebui să se adreseze direct Ambasadei Ucrainei la Bucureşti
Botoşani: Noi dezvăluiri despre „profesionalismul” inspectorului de poliţie Mihai Cliveţ
Ioan Rotundu
Rotundu nu vă va trăda niciodată aşteptările!
Ioan Rotundu
Modern Calor Botoşani: Comunicat de presă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog