Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Sport
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
19571
De la 07 Ianuarie 2003
122905220

AGA mică spune „Da”, conducerea Apa Grup spune „da”, Conţac zice „Ba”

  • 4 April 2008, 23:00
Primarul municipiului Botoşani, Cătălin Flutur a venit ieri cu un exemplu de gândire politică la nivel de judeţ. Deşi municipalitatea a făcut demersuri încă din 2004 pentru a fi, într-un fel sau altul, luată în calcul în ceea ce priveşte rezolvarea problemei cu apa în oraşul Botoşani, demersurile s-au soldat cu eşecuri repetate. „În momentul constituirii societăţii Apa Grup pe acţiuni ne-am exprimat dorinţa de a fi acţionari la societate pentru că măcar 80 la sută din patrimoniul societăţii este pe teritoriul oraşului Botoşani. Acum suntem în imposibilitatea de a reprezenta în mod normal locuitorii municipiului Botoşani”, a declarat primarul Fluture.
Acesta precizează că în ultimii patru ani de zile, SC Apa Grup nu a făcut nici o investiţie în municipiul Botoşani, investiţiile fiind preluate de Primărie. Primarul a subliniat că toată lumea aşteaptă programul ISPA, care este un program de fonduri de preaderare, dar că fondurile structurale nu pot fi accesate fără Asociaţiile de Dezvoltare Intercomunitară (ADI), ce cuplează pe toţi cei interesaţi de a aduce apa şi canalizare pe teritoriile lor.
Dacă în 26 martie 2007, CJ solicita municipiului Botoşani aderarea la Asociaţia pentru Alimentări cu Apă Canalizare şi Salubrizare şi exact la o lună CL Botoşani a aprobat aderarea la această asociaţie, executivul Primăriei Botoşani a constatat cu surprindere că luna trecută, CJ a reglementat asocierea doar pentru CJ, oraşul Dorohoi, Săveni şi Darabani în ADI.
„CJ deliberat a tăiat posibilitatea botoşănenilor să beneficieze de fonduri structurale în domeniul apei. Încă avem zeci de străzi fără canalizare sau apă curentă în municipiul Botoşani. Este un lucru foarte grav. Cetăţenii vin la Primărie şi solicită să le facem canalizare şi apă. Noi nu putem investi pe ceva unde nu avem domeniu de competenţă”, susţine primarul municipiului Botoşani.
Din punctul său de vedere, din păcate, pe această ADI pe care au făcut-o cele patru administraţii în parte nu vor veni fonduri în judeţul Botoşani fiindcă mare parte din patrimoniul societăţii e pe teritoriul municipiului. „Unde vor face lucrări şi cu cine? Soluţia este clară: să intrăm în acest ADI. Noi am avut o corespondenţă ulterioară foarte îndelungă cu cei de la Apa Grup. AGA mică de acolo şi-a dat acceptul ca noi să intrăm acţionari fiindcă exista interesul lor. Primăria reprezenta o garanţie ca şi acţionar. Intram cu terenurile pe care noi le avem în momentul de faţă date la Apa Grup. AGA mică spune da, conducerea Apa Grup spune da. CJ, şi din păcate CJ înseamnă un singur om, spune nu. Ori nu are o gândire normală şi de suferit vor suferi doar cetăţenii. Au votat politic”, a mai adăugat Cătălin Flutur. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Victima nepăsării generale în oraşul “legumelor umane”
Discursul unui ţăran botoşănean rostit în Parlamentul Ţării
cuvântul ţăranului David Ion Şerpeanu, alesul sătenilor din judeţul Botoşani, rostit în Cameră la chestia evreiască în şedinţa de la 18 iulie 1918
Faptele lor trebuie să vorbească
Ioan Rotundu
Copiii români născuţi în Marea Britanie pot beneficia de alocaţie
Si totuşi, NATO
A fost o înfrângerea a NATO?
Comentariul comentariilor (XCI)
(Ioan Rotundu)
Apel umanitar
Oportunitate de a lucra în Anglia, în condiţii legale
Dorinţa cea din urmă a ateului
Program TELE’M Botoşani
Horoscop
Preoţii s-au obrăznicit nu numai cu partidele, dar şi cu credincioşii
Locuri de munca da, chef de muncă nu!
Permisele de conducere nu vor fi eliberate până marţi
600.000 de euro de la Guvern pentru şcoli
Unitate medico-socială inaugurată la Vârfu Câmpului
S-a calificat pentru Campionatul European de karate
Producătorii vor răspunde pentru calitatea mărfii
Lui Ştefan i-au căzut „plombele” la intrarea în Spitalul judeţean
Mihai Ţâbuleac se va bate, în alegeri, încă o dată cu Conţac
Câmpanu elucidează misterul eşecului Rodicăi Cociorvă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog