Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4896
De la 07 Ianuarie 2003
123148891
pnl

ANM: Vreme schimbatoare in urmatoarele doua saptamani

  • 4 May 2015, 23:00
Vremea se anunta schimbatoare in urmatoarele doua saptamani, cu maxime diurne in prima parte a intervalului de 22-24 de grade, in special in partea de sud a tarii, si mai scazute cu pana la 9 grade Celsius dupa data de 7 mai, dar si din 9 - 10 mai, in toate regiunile, cand isi vor face aparitia si ploile, releva prognoza Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), valabila pentru perioada 4-17 mai, informeaza Agerpres.
Banat
In primele trei zile ale intervalului, valorile termice vor creste treptat, iar vremea va deveni deosebit de calda pentru aceasta perioada, cu maxime diurne, in medie regionala, in jur de 31 de grade pe data de 6 mai si minime nocturne de aproximativ 15 grade, pe 6 si 7 mai. Ulterior, temperaturile vor scadea, astfel ca, in perioada 7-9 mai, se vor inregistra, in medie, maxime de 22-24 de grade si minime de 9-11 grade. O noua scadere a valorilor termice se va inregistra la inceputul celei de-a doua saptamani de prognoza, pentru ca in intervalul 13-17 mai regimul termic sa se mentina relativ constant, cu maxime, in medie, de 22 de grade si minime de 8-10 grade.
Probabilitatea de aparitie a averselor va fi mai mare in jurul datelor de 6 si 7 mai, dar si in intervalul 9-17 mai.
Crisana
Procesul de incalzire ce se va resimti la inceputul intervalului de prognoza va determina o vreme deosebit de calda pentru aceasta perioada, iar in 6 mai se vor inregistra, in medie regionala, temperaturi maxime de 30 de grade si minime de 14-15 grade. In cursul zilei de joi, 7 mai, valorile termice vor scadea accentuat, iar pana la sfarsitul primei saptamani de prognoza se vor situa in jurul unor medii de 20-23 de grade pentru temperaturile maxime, si de 8-10 grade, in cazul minimelor nocturne. A doua saptamana de prognoza va debuta cu o noua racorire a vremii, iar valorile diurne nu vor mai depasi, in general, 18 grade. Incepand cu data de 13 mai, temperaturile vor marca o crestere, spre valori apropiate de mediile multianuale caracteristice perioadei, respectiv 21-22 de grade in cursul zilelor si in jur de 10 grade pe parcursul noptilor.
Probabilitatea de aparitie a averselor va fi ridicata in zilele de 6 si 7 mai, precum si in intervalul 9-17 mai, cu posibilitatea ca in jurul datei de 10 mai sa se inregistreze cantitati de apa mai insemnate.
Transilvania
La inceputul primei saptamani de prognoza, valorile termice vor fi in crestere treptata, cea mai calda zi urmand a fi cea de miercuri, 6 mai, cand media regionala a temperaturilor maxime va fi de 27 de grade, iar in noaptea de miercuri spre joi minimele termice se vor situa, in general, in jurul a 12-13 grade. Temperatura aerului va marca o scadere semnificativa pe data de 7 mai, spre valori normale pentru aceasta perioada a anului, iar pana la sfarsitul celor doua saptamani de prognoza vor fi mici oscilatii in jurul unor medii de 18-21 de grade ale maximelor diurne si de 6-8 grade pentru minimele nocturne.
Ploile isi vor face aparitia in 6 si 7 mai, cand vor fi posibile cantitati de apa mai insemnate si, zilnic, dupa data de 10 mai.
Maramures
Vremea va fi din ce in ce mai calda in primele trei zile de prognoza, insa, in 7 mai, valorile termice vor scadea accentuat, cu aproximativ 8 grade, ajungand, in medie regionala, la maxime diurne de 20-22 grade si minime nocturne de aproximativ 8 grade, temperaturi ce vor caracteriza un regim termic normal pentru aceasta perioada. Ulterior, pana la sfarsitul celor doua saptamani de prognoza, temperaturile se vor mentine in jurul acestor valori, cu mentiunea ca intre 10 si 12 mai se va consemna o scadere usoara, cu pana la 4 grade.
Vor fi posibile averse aproape zilnic, iar pe 6 mai, precum si in intervalul 10-12 mai, creste probabilitatea pentru cantitati de apa mai insemnate.
Moldova
Intervalul va debuta cu o incalzire treptata a vremii, astfel incat, pe 6 mai, valorile termice se vor situa peste mediile climatologice ale perioadei, media regionala a maximelor urmand a fi de 24 de grade, iar a minimelor de 12 grade. Dupa aceasta data, se va remarca o scadere de temperatura, iar pana spre sfarsitul intervalului se vor inregistra valori termice apropiate de mediile multianuale specifice perioadei, respectiv maxime de 20-22 de grade si o medie regionala a minimelor de aproximativ 10 grade. Valori mai scazute sunt posibile in zilele de 11 si 12 mai, cand vremea va fi racoroasa, mai ales in nordul regiunii.
Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai ridicata in jurul datei 7 mai si dupa data de 11 mai, cand, izolat, vor fi posibile si cantitati de apa mai insemnate.
Dobrogea
Intreaga perioada va fi caracterizata de o vreme normala din punct de vedere termic pentru prima jumatate a lunii mai. Se vor inregistra maxime, in medie regionala, de 20 de grade, valori mai coborate urmand a se consemna pe litoral, in timp ce minimele nocturne vor fi de 10-12 grade. La inceputul saptamanii viitoare, este probabila o racire de scurta durata, astfel ca media temperaturilor maxime, pe intreaga regiune, va cobori cu doua pana la 3 grade.
Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai ridicata in 7 mai si in intervalul 11-14 mai.
Muntenia
La inceputul intervalului, valorile termice vor fi in crestere spre maxime ce vor atinge medii regionale in jurul a 26 de grade si minime de aproximativ 13 grade, caracterizand o vreme calda pentru aceasta perioada. Dupa data de 7 mai, vor fi temperaturi in limite normale, respectiv maxime in jur de 22 de grade si minime de 9-10 grade. Aceste temperaturi se vor mentine pana spre finalul intervalului, cu mentiunea ca, in zilele de 11 si 12 mai, este posibila o scadere usoara a temperaturilor diurne, pana la o medie regionala de 20 de grade.
Pentru data de 7 mai, creste probabilitatea de aparitie a ploilor, izolat insemnate cantitativ. Probabilitatea de ploaie va fi ridicata si in a doua saptamana de prognoza.
Oltenia
In primele zile ale intervalului, valorile termice vor creste semnificativ, iar vremea va deveni deosebit de calda pentru aceasta perioada. Prin urmare, in ziua de miercuri, 6 mai, se va atinge o medie regionala a maximelor diurne de 28 de grade si a minimelor nocturne de aproximativ 13-14 grade. Ulterior, temperaturile vor marca o scadere, iar regimul termic va deveni apropiat de cel normal pentru aceasta data, cu maxime in jurul a 22 de grade si minime de 10 grade. Valori mai scazute sunt posibile in intervalul 10-12 mai, cand media maximelor va cobori spre 18 grade, iar a celor minime spre 8 grade, caracterizand o vreme racoroasa.
Probabilitatea de ploaie va fi mai pronuntata in ziua de 7 mai si in intervalul 10-12 mai.
La munte
Debutul intervalului de prognoza va fi caracterizat de o crestere semnificativa a temperaturii, astfel incat, in 6 mai, media valorilor maxime va ajunge la 20 de grade, iar cea a minimelor la 9-10 grade. In a doua jumatate a primei saptamani, regimul termic va marca o scadere, ceea ce va aduce temperaturile in limite normale climatologic, respectiv maxime de 13-14 grade si minime de 4 - 5 grade. Mai racoare va fi in zilele de 11 si 12 mai, cand media maximelor va fi in jur de 10 grade, iar a celor minime de 2-3 grade.
In jurul datei de 7 mai si dupa data de 10 mai, probabilitatea de aparitie a ploilor, izolat importante cantitativ va fi ridicata. In restul intervalului, ploile se vor semnala pe arii mai restranse.
Estimarea temperaturilor este realizata folosind produsele numerice ale Centrului European pentru Prognoze pe Medie Durata (ECMWF) de la Reading, Anglia, mentioneaza ANM.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Nedumerire
Caricatura zilei: Sexuală
Reţeta zilei: Varză a la Cluj
Horoscopul zilei
Comisia Europeana ajuta Romania si alte state UE sa-si refazeze proiectele impotmolite, pentru a salva banii europeni
Raluca Turcan: Fac apel la senatorii din Comisia de Buget sa respinga plafonarea decontarilor cu naveta scolara, masura discriminatorie
In Marea Neagra a inceput batalia pentru petrolul si gazele din adancuri
La mii de metri in adancul Marii Negre, in largul coastelor romanesti, giganti din domeniul energiei se infrunta pentru perimetrele de exploatare
Curtea de Apel a decis ca statul roman sa plateasca despagubiri de 66 milioane de euro catre GDF Suez
Presedintele ANRE: Credem ca la recurs vom castiga
Adrian Vasilescu (BNR): Ma indoiesc ca din impozitarea bacsisului va castiga ceva bugetul
Victor Ponta: Dupa instalarea la Cotroceni a presedintelui Iohannis am intrat in normalitate
Relatia cu presedintele e categoric foarte buna
Traian Basescu, la Adevarul LIVE
Procurorii-sefi ar trebui sa aiba mandate de patru ani si sa aiba dreptul la doua mandate
Dormiţi liniştiţi liberali, PSD-ul lucrează pentru voi!
Ioan Rotundu
Botoşani: Primarul Portariuc se pregăteşte pentru împlinirea a 3 ani de mandat
Sfaturi de la pompieri, puse în practică de botoşăneni
Costurile fortei de munca in UE: Romania - codasa la salariu, mijlocasa la taxe pe angajator
ALERTA Penalii fac legea in Parlament
Val de modificari propuse la Codul de Procedura Penala menite sa puna frana procurorilor si sa-i sperie cu inchisoarea
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog