Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Editorial
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
20377
De la 07 Ianuarie 2003
122906026

APIA Botoşani: Comunicat de presă

  • 1 April 2015, 23:00
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), Centrul judetean Botosani, informează operatorii care achiziţionează lapte, precum şi producătorii deţinători de cotă de lapte pentru vânzări directe că, în perioada 1 aprilie -14 mai 2015 trebuie să depună declaraţiile anuale privind livrările, respectiv vânzările directe, efectuate în anul de cotă 2014/2015.
Producătorii deţinători de cotă pentru vânzări directe trebuie să completeze declaraţia anuală conform datelor din Caietul fermierului.Este important de menţionat că producătorul care deţine cotă pentru vânzări directe trebuie să depună declaraţia anuală chiar dacă nu a comercializat lapte sau produse lactate în cursul anului de cotă.
Cumpărătorii de lapte trebuie să depună la centrele judeţene APIA al regiunii pe raza căruia funcţionează, declaraţia anuală privind cantitatea de lapte achiziţionată în anul de cotă 2014/2015termenul limită fiind tot 14 mai 2015.
Pentru cumpărătorii de lapte care nu depun la termen declaraţia anuală privind cantităţile achiziţionate,sunt calculate penalităţi pentru fiecare zi calendaristică de întârziere, începând cu data de 15 mai.
Penalitatea reprezintă suma corespunzătoare taxei datorate pentru o depăşire de 0,01 % din cantităţile de lapte care i-au fost livrate de producători pentru fiecare zi calendaristică de întârziere. Această sumă poate să fie cuprinsă între 100 şi 100.000 euro.
De asemenea, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează operatorii care achiziţionează lapte, precum şi producătorii de lapte de vacă că începând cu 1 aprilie 2015 este eliminat regimul cotelor de lapte.
Având în vedere eliminarea sistemului cotelor de lapte,au apărut noi reglementări legale privind livrarea lapteluide la producător către prim-cumparatorul de lapte, astfel:
orice livrare de lapte pe teritoriul României se poate realiza doar în baza unui contract încheiat între părţi;
durata contractului trebuie să fie de minim 6 luni;
orice livrare de lapte în afara contractului se sancţionează conform legii;
începând cu 1 mai 2015, operatorii economici care achiziţionează lapte de la producători trebuie să declare până pe data de 15 a fiecarei luni, cantitatea de lapte achiziţionată de la producători în luna precedentă;
pentru a putea rezista pe piaţa laptelui şi pentru a creşte puterea de negociere a preţului laptelui cu prim-cumparatorii, producătorii trebuie să se constituie în organizaţii de producători.
pentru a fi recunoscute, organizaţiile de producători din sectorul laptelui şi al produselor lactate trebuie să depună cererea de recunoaştere însoţită de documentele anexe la centrele judeţene APIA de care aparţin, conform HG nr.441/2014;
organizaţia de producători recunoscută poate negocia contractele de livrare a laptelui crud în numele membrilor acesteia.
Agenția de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (A.P.I.A.) – Centrul judetean Botosani, atenţionează operatorii economici şi producătorii de lapte că orice întârziere în depunerea declaraţiilor anuale poate genera blocarea depunerii cererilor pentru acordarea sprijinului cuplat în sectorul zootehnic pentru vacile de lapte, respectiv a cererii unice de plată.
Purtator de cuvant
Ioan Serediuc

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Discrete nostalgii băsăsciene
Ioan Rotundu
Reţeta zilei: Drob de miel in prapure
Bancul zilei: Curiozitatea lui Ion
Horoscopul zilei
O comparatie intre Ponta si Iohannis. Si o problema de stil
Presa ruseasca a luat de buna o pacaleala de 1 Aprilie a EU Observer\
si a anuntat ca navele Mistral vor naviga sub steagul UE
Zi agitata in Parlament. PSD a pierdut un deputat si a castigat un senator
Un liberal si un conservator au renuntat la calitatea de deputat
Senatorii liberali i-au cerut demisia lui Calin Popescu Tariceanu din fruntea Senatului
pentru votul in cazul lui Sova/ Scandal in Senat in privinta majoritatii necesare pentru votul in cazul lui Valcov
Prognoza meteo pentru joi si vineri
Senatorii au aprobat si a doua oara retinerea si arestarea lui Darius Valcov
Valcov a mai predat anchetatorilor 47 de tablouri
Oamenii presedintelui. Cateva legaturi periculoase
Prost, prost dar se pricepe la ticăloşii!
Ioan Rotundu
Comunicat de pres㠖 APIA Botoşani
ISU Botoşani sprijină programul “Să ştii mai multe, să fii mai bun” - 2015
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog