Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
22662
De la 07 Ianuarie 2003
122908311

APIA Botoşani – Comunicat de presă

  • 22 October 2012, 23:00
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura – Centrul Judetean Botosani anunţă lansarea începând cu data de 16.10.2012 a sesiunii de primire a cererilor de ajutor pentru Măsura 215 „Plăţi privind bunăstarea animalelor” – pentru sectorul păsări.
Pachetul b) „Plăţi în favoarea bunăstării păsărilor” din cadrul măsurii 215 „Plăţi privind bunăstarea animalelor” cuprinde 6 subpachete, după cum urmează:
- subpachet 1b) - folosirea de furaje cu conţinut redus de micotoxine, - subpachet 2b) - asigurarea intensității iluminatului artificial la minimum 30 lucşi,
- subpachet 3b) - reducerea densităţii păsărilor cu 10 % faţă de densitatea rezultată din aplicarea cerinţelor minime obligatorii privind suprafaţa minimă alocată pentru fiecare categorie de păsări,
- subpachet 4b) - îmbunătăţirea condiţiilor de bunăstare a păsărilor pe durata transportului,
- subpachet 5b) - corectarea nivelului nitriților și nitraților din apa utilizată,
- subpachet 6b) - reducerea noxelor cu 30 % față de nivelul minim obligatoriu prin menținerea în limite optime a parametrilor de microclimat.
Plățile se acordă pentru pui de carne, găini ouătoare, găini de reproducție din rase grele și pui de curcă.
Primirea cererilor de ajutor însoţite de declaraţiile și angajamentele asumate de către beneficiari se face la APIA - Centrul Judeţean Botosani în perioada 16.10.2012 – 15.11.2012. Perioada de depunere a cererilor de ajutor, formatul cererilor de ajutor şi instrucţiunile de completare sunt disponibile pe site-ul APIA www.apia.org.ro.
Beneficiari ai pachetului b) Plăți în favoarea bunastării păsărilor pot fi exploatațiile comerciale din sectorul de creștere a păsărilor autorizate sanitar veterinar cu următoarele particularități:
Subpachetul 1b) poate fi accesat numai de exploatațiile comerciale autorizate sanitar veterinar de creștere a păsărilor care au fabrică de nutrețuri combinate (FNC) proprie.
Pentru subpachetul 2b), sprijinul se acordă pentru exploatațiile comerciale autorizate sanitar veterinar de creștere a păsărilor în care ilumin atul se face exclusiv artificial.
În cazul subpachetului 4b), este eligibil numai transportul păsărilor în afara exploatației sau transportul păsărilor provenite din alte exploataţii decât cea pentru care se solicită plata. Transportul păsărilor în cadrul exploatației pentru care se solicită plata nu este eligibil, exploataţiile care deţin abatoare situate în aceeaşi unitate administrativ teritorială cu spaţiile de creştere a păsărilor nefiind eligibile pentru acest subpachet.
Pentru subpachetul 5b), nu sunt eligibile exploatațiile comerciale autorizate sanitar veterinar de creștere a păsărilor care utilizează apă din rețeaua publică de apă potabilă în fluxurile tehnologice de creștere.
Beneficiarii măsurii 215 pot încheia angajamente voluntare multianuale (5 ani), începând cu data de 16 octombrie 2012, pentru unul sau o combinaţie între cele 6 subpachete disponibile. Plata se efectuează anual, compensând pierderile de venituri şi cheltuieli suplimentare induse de aplicarea acţiunilor prevăzute de angajamente.
Purtator de cuvant,
IOAN SEREDIUC

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Homosexual falit
Cum a colecţionat USL oamenii care fac agenda publicului
Îmbogăţirea băncilor prin taxarea cu 0,5 Euro a operaţiunii de interogare sold pe card
Victor Ponta caută soluţii pentru pensiile militare
Victor Ponta nu are habar de suspendarea a două programe operaţionale
Cursuri de educaţie financiară prin programul BaniIQ,
Maşină cu ţigări de contrabandă descoperită la Stânca
Botoşani: Târgul de animale Popăuţi văzut de Lumea lu’ Rotundu
Cel mai vechi sistem de scriere din lume, pe cale de a fi descifrat de oamenii de ştiinţă de la Oxford
Comisia de etică a Alianţei România Dreaptă a respins 24 de candidaţi
PPDD Botoşani iese la bătaie cu candidaţi anonimi
Expoziţie de păsări exotice
„Au fost mânaţi la stadion ca turmele”
Instruiţi pentru accesarea fondurilor prin POS DRU
Cine dintre PPDD-iştii botoşăneni va trage lozul cel mare?
Ioan Rotundu
Profesorii, lăsaţi să se lupte pentru drepturi cu conducerile şcolilor
Botoşani: Oportunitate de pregătire gratuită a copiilor talentaţi la matematică
Guvernanţii strigă că vin banii pentru spitale
CAS cere medicilor şi farmaciştilor să evite falsificarea reţetelor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog