Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
14458
De la 07 Ianuarie 2003
122874525

APIA Botoşani primeşte cereri de solicitare a ajutorului agricol

  • 5 September 2013, 23:00
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) – Centrul judetean Botosani, informează că în perioada 1 septembrie - 15 octombrie 2013, inclusiv, se pot depune cererile de solicitare a ajutorului specific acordat pentru îmbunătăţirea calităţii produselor agricole în sectorul agricultură ecologică, la sediul institutiei din Botosani.
Mentionam ca potrivit HG nr. 759/2010 cu modificările şi completările ulterioare, ajutorul specific se acordă pentru exploataţiile din producţia vegetală şi animalieră, care sunt înregistrate în sistemul de agricultură ecologică şi care se află în perioada de conversie - trecerea de la agricultura convenţională la agricultura ecologică.
Beneficiarii ajutorului specific sunt persoane fizice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale sau familiale constituite conform O.U.G. nr. 44/2008 sau persoane juridice care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii: sunt înregistraţi în fiecare an pentru care solicită ajutorul specific, în sistemul de agricultură ecologică, la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (M.A.D.R.) prin Direcţia Agricola de Dezvoltare Rurală Botosani; deţin un contract încheiat cu un organism de inspecţie şi certificare acreditat pe teritoriul Uniunii Europene, aprobat de către MADR; deţin un document justificativ/certificat de conformitate/master, certificat/certificat de confirmare a conversiei, în care se menţionează statutul exploataţiei în conversie anul 1, anul 2, anul 3, cultura, suprafaţa, numărul de animale, numărul de familii de albine, emis de organismul de inspecţie şi certificare cu care a încheiat contractul; se menţin în sistemul de agricultură ecologică pe o perioadă de 5 ani.
In cazul beneficiarilor din producţia vegetală, suprafaţa agricolă în folosinţă trebuie să fie de cel puţin 0,30 ha, ocupată cu culturi anuale, culturi perene sau păşuni şi fâneţe permanente; respectă normele de ecocondiţionalitate care cuprind bunele condiţii agricole şi de mediu – GAEC şi cerinţele legale în materie de gestionare - SMR stabilite prin Ordinul M.A.D.R, M.M.P şi al A.N.S.V.S.A. nr. 187/2.155/42/06.09.2011 pentru aprobarea cerinţelor legale în materie de gestionare (SMR) privind mediul şi identificarea şi înregistrarea animalelor în cadrul schemelor şi măsurilor de sprijin pentru agricultori în România), dacă solicită şi sprijin pentru suprafaţă
Ajutorul specific nu se acordă în cazul repetării anului de conversie/prelungirii perioadei de conversie. Beneficiarii ajutorului pot depune o singură cerere de solicitare a ajutorului specific, fie pentru o exploataţie din producţia vegetală, fie numai pentru una din speciile din producţia animalieră sau numai pentru o exploataţie din apicultură. În cazul în care beneficiarul exploatează mai multe terenuri aflate pe raza mai multor judeţe, cererea va fi depusă la centrul judeţean A.P.I.A. pe raza căruia se află suprafaţa mai mare pentru exploataţiile din domeniul vegetal.
Pentru exploataţiile din domeniul creşterii animalelor, beneficiarul va depune cererea la Centrul judeţean A.P.I.A. pe raza căruia se află înregistrat sediul social al persoanei juridice/PFA/ÎÎ/ÎF, respectiv domiciliul pentru persoane fizice.
Controlul la faţa locului se efectuează pentru minimum 5% din beneficiarii care au depus cererea pentru ajutor specific, începând cu data de 1 noiembrie 2013. Nerespectarea condiţiilor de eligibilitate prevăzute pentru acordarea ajutorului specific poate atrage, după caz, reducerea/excluderea de la plată, respectiv penalităţi/sancţiuni multianuale în conformitate cu OMADR nr. 17/2011 cu modificările şi completările ulterioare.
Pentru mai multe informaţii poate fi consultat site-ul A.P.I.A., www.apia.org.ro, unde se află modelul de cerere şi instrucţiunile de completare, ghidul solicitantului şi toate formularele necesare.
Purtator de cuvant,
Ioan Serediuc

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bamcul zilei: Secretara pătimaşă
Obama, faţă în faţă cu Putin la summitul G20 tensionat din cauza situaţiei din Siria
preşedintele Camerei Reprezentanţilor refuză să întâlnească o delegaţie rusă
Crin Antonescu s-a trezit să ia atitudine în problema câinilor maidanezi
Ion Purice, şoferul devenit erou în Italia
Patronul: ”Peste 50 de jurnalişti îl aşteaptă pentru a-l intervieva”
De ce sunt jigniţi de presă românii care sunt plecaţi să muncească în străinătate?!
Unificarea dreptei e programată după europarlamentare
Emil Boc, în rol de pacificator
Doi hackeri romani, condamnaţi in SUA la 15, respectiv şapte ani de ănchisoare
USL şi-a respectat promisiunea din campanie privind Roşia Montana
Emisiune TV pentru copii la Uvertura Mall
Comunicat de pres㠖 APIA Botoşani
Început de incendiu la un restaurant din Botoşani
Depozit de marfă afectat de flăcări, la Truşeşti
Foc scăpat de sub control
Botoşani: Zile grele pentru cei care dau de lucru altora
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog