Cantitatea minima a cotei din rezerva nationala ce poate fi solicitata de catre producatori este de 1000 de kilograme, iar cea maxima e de 1.800.000 de kilograme. Formularele tip se depun la Centrul Judetean APIA pe raza caruia functioneaza exploatatia.
Producatorii care acceseaza rezerva nationala trebuie sa indeplinesca, cumulativ, urmatoarele conditii:
a) au depasit cota individuala de lapte / si-au inceput activitatea in timpul anului de cota;
b) detin exploatatii cu un efectiv minim de 2 capete vaci de lapte la sfarsitul anului de cota/ la data solicitarii.
Cererea va fi insotita de urmatoarele documente:
- act de identitate (BI/CI);
- cod unic de inregistrare, dupa caz;
- cardul de identificare a exploatatiei la Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelo
r; - pasapoartele vacilor de lapte care fac obiectul extinderii exploatatiei sau investitiei noi, pentru care a solicitat cota din rezerva nationala, dupa caz;
- documentele prin care demonstreaza cantitatea de lapte obtinuta si comercializata din exploatatia pentru care a solicitat cota din rezerva nationala;
- declaratie pe propria raspundere privind surplusul cantitatii de lapte vandute direct fata de cota detinuta, in cazul solicitarii de cota din rezerva nationala pentru vanzari directe.
Purtator de cuvant,
Ioan Serediuc