Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17425
De la 07 Ianuarie 2003
122877492

ARCA Space: Sonda ExoMars nu s-a prabusit din cauza romanilor

  • 25 November 2016, 23:00
ARCA nu a fost niciodata responsabila pentru producerea sau testarea Unitatii de Masura Inertiala care a generat date eronate, date care au condus la prabusirea modulului Schiaparelli al navei cosmice Exomars. Testarea parasutei de coborare pe solul martian a fost incredintata ARCA, aceasta functionand in parametrii normali in timpul misiunii de pe Marte, arata un comunicat al companiei, in urma acuzatiilor lansate de planetologul italian Enrico Flamini, liderul echipei stiintifice a Agentiei Spatiale Italiene.
Italianul sustinea ca ARCA Space Corporation este responsabila pentru prabusirea modulului Schiaparelli al misiunii Exomars.
Am fost in contact cu Agentia Spatiala Europeana si nu am reactionat pana in acest moment deoarece am decis sa asteptam rezultatele anchetei. Acestea sunt rezumate intr-un comunicat de presa al Agentiei Spatiale Europene, emis in data de 23 noiembrie in care se precizeaza: ¬Parasuta (modulului Schiaparelli n.n) s-a deschis normal, la o altitudine de 12 km si o viteza de 1730 km/h. Scutul termic al vehiculului si-a indeplinit misiunea si a fost eliberat la o inaltime de 7,8 km.
In timp ce modulul Schiaparelli cobora (catre solul martian n.n) atasat de parasuta, radioaltimetrul Doppler a functionat corect si masuratorile au fost introduse in sistemul de ghidaj, navigatie si control. Cu toate acestea, cantitatea mare de date primita de Unitatea de Masura Inertiala a condus la o suprasaturare a sistemului, la putin timp dupa deschiderea parasutei.
Datele eronate, introduse in sistemul de navigatie au generat date care aratau o altitudine negativa, sub nivelul solului. Acest lucru a condus la desprinderea prematura a parasutei de modulul Schiaparelli, o scurta aprindere a motoarelor de franare si pornirea sistemelor de aterizare, ca si cand modulul Schiaparelli ar fi aterizat. In realitate, vehiculul se afla inca la o altitudine de 3,7 km.¬
ARCA nu a fost niciodata responsabila pentru producerea sau testarea Unitatii de Masura Inertiala care a generat date eronate, date care au condus la prabusirea modulului Schiaparelli al navei cosmice Exomars. Testarea parasutei de coborare pe solul martian a fost incredintata ARCA, aceasta functionand in parametrii normali in timpul misiunii de pe Marte, dupa cum arata ancheta Agentiei Spatiale Europene.
Vom incerca sa intelegem care au fost cauzele care au generat declaratiile domnului Flamini cu patru zile inaintea comunicarii rezultatelor anchetei care arata ca Unitatea de Masura Inertiala de a carei testare fost responsabila o companie italiana nu a functionat, iar parasuta a carei testare a fost incredintata companiei noastre a functionat perfect. Ce s-a dorit sa se obtina prin aceste declaratii?
Vom intreprinde in urmatoarele zile actiunile necesare pentru ca domnul Enrico Flamini sa suporte costurile declaratiilor care au generat o campanie de presa a carei tinta a fost ARCA Space Corporation si CEO-ul ei
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Oltenească
Horoscopul zilei de 26.11.2016
Japonia vrea sa construiasca cel mai rapid supercomputer din lume
Scandal in Ucraina, dupa ce Anastasia Deeva, un fost fotomodel de 24 de ani, a fost numita ministru adjunct de Interne
Radu Ghetea: Sistemul bancar va ramane pe profit in acest an, chiar daca vor exista si banci pe pierdere
Mircea Dumitru: Reglementam cate ore poate sa lucreze la teme un elev in afara scolii.
Invatamantul primar - o ora, invatamantul gimnazial - doua ore
Ciolos spune ca a cerut PNL sa il scoata de pe afisele electorale:
"Mi-au zis ca era o poza publica, nu are rost sa continuam dezbaterea"
Oficial rus: Vom indrepta armele noastre, inclusiv nucleare,
asupra oricaror instalatii NATO care ne ameninta, indiferent unde ar fi amplasate
Presedintele Turciei, Recep Erdogan, ameninta ca deschide granitele pentru migranti spre Europa
A venit rândul interlopului Rotaru să-şi arate priceperea la economie
Ioan Rotundu
Flutur, ascunde-i până după alegeri!
Ioan Rotundu
Neglijenţă explozivă
Cadou amar de sarbatori, facut de Parlament.
Ce patesc cei care nu-si platesc facturile la caldura si gunoi in 45 de zile
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog