Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Important
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9219
De la 07 Ianuarie 2003
122894868

Abuzurile lui Nechifor sancţionate de judecători

  • Ioan Rotundu
  • 18 November 2018, 17:40
Devalizarea patrimoniului Staţiunii de Cercetare – Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor Popăuţi se apropie de sfârşit. Practic, impostorul Ionică Nechifor, strecurat la conducerea Staţiunii cu sprijinul conducerii Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice Bucureşti şi cu ajutorul ministrului Agriculturii, demagogul Petre Daea, a reuşit să pună în aplicare planul de a pune mâna pe patrimoniul unităţii de cercetare, un plan pus la cale pe vremea când preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani era liberalul Florin Ţurcanu.
Liberalul ajungând în atenţia celor de la DNA Suceava pentru mai multe fapte şi acte de corupţie, încătuşai, arestat şi apoi judecat în libertate, Ionică Nechifor s-a trezit peste noapte cu pleaşca de a rămâne singurul beneficiar al planului elaborat în urmă cu vreo 4 ani.
Ajuns pe postul de director, Nechifor a lichidat efectivul de capre iar acum este pe punctul de a lichida şi efectivul de ovine, un efectiv adus în situaţia total lipsit de valoare biologică şi fără a mai încorpora munca de cercetare desfăşurată pe parcursul a peste jumătate de secol. Informaţii venite din interiorul Staţiunii acreditează faptul că din cepe peste 1000 capete ovine în momentul de faţă în Staţiuni mai există doar cât6eva sute. Peste 400 de oi au fost abatorizate în cursul anului trecut şi prezent.
Patronând Asociaţia Crescătorilor de Ovine „Moldoovis” , Ionică Nechifor are posibilitatea de a folosi fonduri care nu sunt controlate de autorităţile statului. Cu aceşti bani îşi cumpără imagine prin presa locală, îşi cumpără privilegii de la înalţi demnitari aflaţi în conducerea ASAS Bucureşti, ministerul Agriculturii şi de la cine crede el că-l poate avantaja şi sprijini în demersurile sale.
Reclamat de foştii cercetători din Staţiune (în momentul de faţă Staţiunea nu mai are cercetători ştiinţifici), de angajaţii care vedeau cum averea unităţii se evaporă în avantajul lui Nechifor, acesta a trecut la represiuni desfăcând contractul de muncă la toţi cei care au luat atitudine împotriva sa. Unii dintre angajaţi au renunţat în a-şi căuta dreptatea în justiţie, preferând că-şi găsească alt loc de muncă. Alţii, cu personalitate, s-au adresat instanţei de judecată.
După numeroase termene de judecată, Nechifor reuşind ca prin relaţiile sale în rândul oamenilor din justiţie să lungească procesele, au început să apară şi primele sentinţe, unele chiar definitive şi executorii.
Ciobanul Mihai Ciornei s-a trezit cu contractul de muncă desfăcut în toamna 2017. A contestat la Tribunalul Botoşani /Dosar nr. 4629/40/2017) iar în urma şedinţei de judecată din 7 mai 2018 a obţinut dreptate, Citez din dispozitivul sentinţei: „Obligă pârâta să-l reintegreze pe contestator pe postul de îngrijitor ovine şi să-i plătească acestuia o despăgubire egală cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat acesta de la data .09.2017 până la data reintegrării efective pe post.”.
Deşi executorie de drept, Nechifor nu l-a reintegrat pe post pe Ciornei. A declarat apel la Curtea de Apel Suceava. În 15 noiembrie a.c., Curtea de Apel Suceava a respins apelul Staţiunii menţinând sentinţa pronunţată de Tribunalul Botoşani. Mihai Ciornei va trebui repus pe post şi plătit începând cu septembrie 2017 cu toate drepturile salariale cuvenite, Staţiunea fiind păgubită de către cel pus s-o conducă, adică de directorul Ionică Nechifor. Firesc ar fi ca plata acestor drepturi salariale să fie recuperate de la Nechifor, dar cine s-o facă? Corupţii din cadrul ASAS Bucureşti? Corupţii din cadrul Curţii de Conturi Botoşani în frunte cu directorul Neculai Lupu, conduşi în fapt de către cei din PSD Botoşani, care prin controalele efectuate n-au descoperit furtişagurile lui Nechifor? N-p vor face!
Un alt proces l-a câştigat fosta angajată pe post de femeie de serviciu Marina Suşter (foto) (Dosar nr. 864/40/2018 – Tribunalul Botoşani). În şedinţa de judecată din 12 noiembrie a.c. s-a dat pronunţarea, respectiv „Obligă pârâta să plătească reclamantei diferenţele salariale dintre salariul calculat prin majorarea cu 20% a cuantumului brut al salariului de bază şi cel efectiv achitat în perioada 1.07.2017-15.11.2017. Executorie de drept. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Apelul se depune la Tribunalul Botoşani. Pronunţată în şedinţa publică din 12.11.2018.”
. Este de aşteptat ca şi de această dată Nechifor să nu respecte sentinţa şi s-o apeleze la Curtea de Apel Suceava, ceea ce va conduce la creşterea drepturilor salariale ale Marinei Suşter şi, deci, a pagubei pentru Staţiune.
Dar din urmă mai vin vreo 4 procese, aceste două fiind doar începutul sancţionării unui şir lung de abuzuri comis de Ionică Nechifor în calitate de director al Staţiunii Popăuţi. În ce priveşte celelalte fapte ale sale ce îmbracă aspect penal, ele stau bine adăpostite în dulapurile unor poliţişti din IJP Botoşani şi a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani.
.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 16.11.2018
Bancul săptămânii: Motociclistul ghinionist
Catrenul săptămînii
Ioan Mamaische
Horoscopul săptămânii 19 – 25.11.2018
Lumea lu Rotundu Centenarul Unirii - Dângeni
Quo vadis!
Prefață la cartea Doar politicieni sau și ticăloși? Epoca Băsescu – Ponta (vol.II) – Ed. Agata, 2018. Autor: Ion ISTRATE. Publicat: 16 Nov. 2018 în Revista literară Luceafărul.net
Aioniţoaie, prin vrerea PSD, nu poate fi director la „Vasilache”
Ioan Rotundu
Să ne mândrim sau să ne ruşinăm, cu Budăi ministru?
Ioan Rotundu
Evreul Laufer şi datul cu curul de podea
Ioan Rotundu
Să ne ferească Dumnezeu de iubirea lui Ilan Laufer!
Ioan Rotundu
Primarii liberali spionaţi de conducerea IJP Botoşani
Ioan Rotundu
Cuvânt lămuritor l la "Doar politicieni sau şi ticăloşi?" vol.II Epoca Băsescu - Ponta
Ioan Rotundu
Eveniment important dedicat Centenarului Unirii
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 23.11.2018
Jaful de la locuinţa comisarului şef Şerbănoiu ţinut la secret
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog