Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8609
De la 07 Ianuarie 2003
122868676

Accident grav pe DN 1: Un autocar care transporta copii, supraincarcat, s-a rasturnat intre Brasov si Fagaras.

  • Un copil si 3 adulti au murit, un ranit este in stare grava
  • 17 June 2016, 23:00
Un autocar care transporta 28 de copii si 3 adulti s-a rasturnat, vineri, in jurul pranzului, pe DN 1, intre Brasov si Fagaras, pe drumul dintre localitatile Vladeni si Persani. Un copil si 3 adulti au murit in
Din declaratiile martorilor accidentului, autocarul ar fi fost supraincarcat in momentul accidentului - avea o capacitate de 21 de locuri pe scaune, insa transporta 31 de persoane. Autocarul venea de la Iasi si se indrepta spre Arad, unde copiii urmau sa participe la un festival. El fusese inchiriat de reprezentanti ai Palatului Copiilor din Iasi de la o firma privata. Autoritatile din Iasi au dispus controale atat la sediul firmei de transport cat si la Palatul Copiilor, iar Parchetul de pe langa Curtea de Apel Brasov a deschis un dosar penal in rem pentru ucidere din culpa si vatamare corporala.
---------------------------
Ora 17:23: Potrivit Registrului Auto Roman, autocarul avea autorizatie pentru 25 de locuri. (Mediafax) Ministerul Sanatatii a anuntat ca autocarul transporta 31 de persoane.

Ora 16:05: Parchetul de pe langa Curtea de Apel Brasov a deschis dosar penal in rem pentru ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa in cazul accidentului.
Ora 16:02: Autocarul rasturnat era inchiriat de reprezentantii Palatului Copiilor din Iasi de la o firma privata. Autoritatile din Iasi au dispus controale atat la sediul firmei de transport, cat si la Palatul Copiilor, a declarat prefectul de Iasi, Marian Grigoras, citat de Mediafax.
Ora 15:33: Ministerul Sanatatii: 26 de raniti in accident, toti au fost transportati la spitale din Brasov - 5 la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean, 12 la Spitalul de Pediatrie, 4 la Spitalul Militar si 4 la Spitalul Sf. Constantin.
Ora 15:15: Ministerul Sanatatii: 24 de raniti au fost transportati la spitale din Brasov, unul singur este in stare grava. 5 raniti au fost transportati la Spitalul Judetean Brasov, 10 la Spitalul de Pediatrie, 5 la Spitalul Militar si 4 la Spitalul Sf. Constantin.
Ora 15:08: Prefectul Brasovului: Toate victimele decedate au fost descarcerate. Traficul in zona accidentului este in continuare blocat.
Ora 14:42: Ministerul Sanatatii: Autocarul rasturnat transporta 28 de copii si 3 adulti. Martori ai accidentului au declarat la Digi 24 ca autocarul era prevazut cu doar 21 de locuri pe scaune.
Ora 14:40: Ministerul Sanatatii anunta ca doi raniti sunt in stare foarte grava, un ranit in stare grava, iar ceilalti sunt raniti usor. Toate victimele aflate in stare grava vor fi transportate la spitale din judetul Brasov, iar un elicopter al Ministerului Afacerilor Interne va transporta pacienti la Bucuresti, daca va fi necesar.
Ora 14:33: Autocarul se indrepta spre Arad, unde copiii urmau sa participe la un festival.
Ora 14:30: Adriana Paladia, purtator de cuvant al Ambulantei Brasov: 21 de raniti au fost preluati de ambulante si sunt in drum spre spital. Ranitii au traumatisme multiple si sunt constienti. Un ranit este in stare foarte grava.
Ora 14:26: Traficul este blocat, in zona accidentului s-a format o coloana de masini. Politia rutiera a deviat circulatia pe o ruta alternativa.
Ora 14:05: 22 de copii raniti, dintre care 16 ar fi in stare grava, scrie publicatia locala Brasovultau.ro.
Ora 14:00: Klaus Iohannis, mesaj pe Facebook: "Am aflat cu tristete despre accidentul petrecut pe drumul intre Brasov si Fagaras. Sper in insanatosirea grabnica a tuturor celor raniti si imi exprim sincere condoleante pentru familiile celor care au pierit. Am luat legatura cu autoritatile, care fac tot posibilul pentru limitarea consecintelor si acordarea ajutorului la fata locului."
Ora 13:53: 6 salvari cu raniti au plecat spre spitale din Brasov.
Ora 13:45: Doi dintre raniti sunt in stare foarte grava. La locul accidentului se afla 11 ambulante. (Agerpres)
Ora 13:39: Din primele informatii, autocarul ar fi avut prevazute doar 21 de locuri, insa transporta aproape 30 de persoane, iar accidentul s-ar fi produs din cauza neadaptarii vitezei intr-o curba. (Digi 24)
Ora 13:35: Ciprian Sfreja, purtatorul de cuvant al IPJ Brasov, la Digi 24: Sunt raniti incarcerati, se intervine pentru descarcerarea acestora.
Ora 13:31: Autocarul venea dinspre Iasi si s-a rasturnat intr-o curba periculoasa, unde se circula cu limita de viteza si au loc accidente frecvent.
Ora 13:22: 14 raniti in accident, declara Adriana Paladia, purtatorul de cuvant al Ambulantei Brasov. In functie de gravitate, se va hotari ce raniti vor fi transportati la spitale cu elicopterul.
Din primele informatii, autocarul a iesit de pe carosabil si s-a rasturnat, scrie Brasovultau.ro.
Trei echipaje SMURD si o ambulanta s-au deplasat imediat la fata locului, dar au fost chemate si elicoptere care sa ii transporte pe raniti.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei de 18.06.2016
Bancul zilei: Progresul lui Dumnezeu
Experienta de groaza pentru o familie din judetul Iasi.
Casa le-a fost lovita de o racheta anti-grindina
O noua lucrare suspectata de plagiat si girata de Gabriel Oprea
- doctoratul afaceristului Adrian Petrache
Vladimir Putin, ironic: Cum 200 de suporteri rusi au putut sa bata cateva mii de englezi?
Klaus Iohannis il primeste luni la Cotroceni pe presedintele Germaniei
Vladimir Putin recunoaste ca Statele Unite sunt singura superputere din lume
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 17.06.20116
Botoşani: Prefectul Nechifor umilit din nou de oamenii PSD-ului
care au blocat o competiţie internaţională făcând-ne judeţul de râs
Lumea lu' Rotundu: La conacul din Şoldăneşti
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog