Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Sport
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Publicitate
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17390
De la 07 Ianuarie 2003
122877457
Acţiune flash-mob la Cluj:

De prea mult timp în Moldova e Gripă. Gripa Porcilor Comunişti!

  • 11 May 2009, 23:00
În jur de 50 de tineri au participat de ziua Europei la un flash mob menit sa atragă din nou atenţia asupra situaţiei din Basarabia unde sub regimul comunist sunt foarte grav încălcate drepturile omului, scrie pe http://basarabiaprotestcluj.blogspot.com/, preluat de Romanian Global News.
Flash Mobul a avut loc în fata Casei Matei Corvin, unde mai multe instituţii din Cluj prezintă materiale informative despre Uniunea Europeana, eveniment intitulat "Gala multiplicatorilor de informaţii europene". Participanţii la aceasta adunare spontana au venit însoţiţi de umbrele de ploaie (deşi vremea era însorita) pe umbrele fiind scris :Nu te fa ca ploua! Moldova are nevoie de tine!
"Europa: Nu te fă că plouă de ziua ta!"
Acesta a fost sloganul acţiunii flash-mob, desfăşurată de către un grup de tineri la Cluj de Ziua Europei. Participanţii la această adunare spontană au venit însoţiţi de umbrele de ploaie (deşi vremea era însorita), pe care erau scrise diferite mesaje de susţinere a democraţiei la Chişinău.
Organizatorii acţiunii spun că au dorit "să atragă din nou atenţia asupra situaţiei din Republica Moldova unde sub regimul comunist sunt foarte grav încălcate drepturile omului".
Flash Mobul a avut loc în fata Casei Matei Corvin unde mai multe instituţii din Cluj prezintă materiale informative despre Uniunea Europeana, eveniment intitulat "Gala multiplicatorilor de informaţii europene". Participanţii la aceasta adunare spontana au venit însoţiţi de umbrele de ploaie (deşi vremea era însorita) pe umbrele fiind scris Nu te fa ca ploua! Moldova are nevoie de tine
Mai multe alte slogane apăreau pe umbrelele deschise la aceasta expoziţie: - Nu te fă ca plouă! / Moldova: Presa e sub presă! / De prea mult timp în Moldova e Gripă. Gripa Porcilor Comunişti! / Moldova are nevoie de tine! / În Moldova se atacă libertatea! / Chişinăul arde. Europarlamentarii se piaptănă! / O rezoluţie nu face primăvara în Chişinău! / O Rezoluţie ─ ű Soluţie! / Moldova ne doare! / Alege. Moldova. Mai 9. / Mai Putin Voronin! / EU: One resolution is no solution! / Democracy in Moldova is under attack! /
Participanţii au afişat umbrelele începând cu ora 11.00, timp de circa 20 de minute, mai apoi pierzându-se in mulţime. Evenimentul are organizatori anonimi, iar invitaţia a circulat pe internet în zilele dinainte. "Mă simt ca la o înmormântare la care se aude muzica de chef a vecinului. Mie nu îmi prea vine să sărbătoresc, atunci când ştiu ca la o aruncătura de bat oamenii sunt terorizaţi de un regim totalitar, nu exista libertate de exprimare, iar tinerii sunt luaţi de pe strada pentru a li se aplica o educaţie cu bata prin beciurile miliţiei moldovene", a declarat Cristi Popovici, unul dintre tinerii participanţi la acţiune. Mi s-a părut puţin ciudat să sărbătoresc ziua Europei când ştiu prea bine ce se întâmpla în Rep. Moldova Valorile Europene nu înseamnă nimic acolo unde tortura şi teroarea sunt la ele acasă. Europa ar trebui într-adevăr sa înceteze sa "pretend it's raining" pentru că prea mulţi oameni suferă în imediata vecinătate a fortăreţei europene. Andrei Ciorondean - student din Republica Moldova
"Interesele economice nu ar trebui sa fie mai presus de libertăţile fundamentale ale omului indiferent de cat de aproape de est este situata o tara", a opinat un alt participant, I. M., student din Cluj, 21 de ani. Flash mob-ul este un proiect, care se bazează pe o mobilizare "inexplicabila" a unor oameni, care apar pe neaşteptate, transmit un mesaj, apoi dispar.
(Romanien Global News)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariul comentariilor LXXIV
(Ioan Rotundu)
Păcatul se iartă, prostia nu!
Horoscop
Un altfel de ciorbă de burtă
Comunicat de presă - Comenius
La Eurovision, votaţi România, dacă vă place!
„Ţara înjunghiată în inimă”
un film despre handbalistul Marian Cozma
Un scenariu idealist pentru o ţară fălită
Câte paşapoarte are Socor?
O şansă de a deveni model!
Pumnul în gură!
Ioan Rotundu
PROGRAM TELE'M BOTOŞANI MARTI- 12 MAI
Românul şi vampirii
Transportul cu tramvaiul: prezent şi perspective
90% subvenţie ar fi binevenită, crede directorul Ivănescu
Şofer pe post de secretară
Grupul coral „Lira” se bazează pe voluntariatul cântăreţilor
Ar fi bine ca botoşănenii să ia exemplu de la cei mici
Contrabanda cu ţigări este în mare vogă
Locul şase pentru jandarmii botoşăneni la Campionatul de Tir al M.A.I.
Perioadă de foc pentru vicepreşedintele Manolache
Dosar penal pentru pescuit în prohibiţie
Bolnavii hipertensivi mor ca muştele!
Facilităţi legislative la plata indemnizaţiei pentru nou născuţi
Birocraţia îi lasă pe medicii de familie fără bani
DSP-ul va fi botezat în DAM
Eveniment editorial
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog