Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6999
De la 07 Ianuarie 2003
122867066

Adrian Curaj, ministrul Educatiei, despre retragerea titlului de doctor in cazul Victor Ponta:

  • Daca se putea, se facea
  • 1 March 2016, 23:00
Adrian Curaj, ministrul Educatiei, a declarat astazi ca va consulta cadrul legal si va raspunde solicitarii Universitatii din Bucuresti de a-i retrage titlul de doctor fostului premier Victor Ponta. Intrebat daca pe baza actualului cadru legislativ poate sa-i retraga titlul, Curaj a raspuns: "Nu. Daca se putea, se facea", transmite Agerpres. Ministrul nu a precizat, insa, ca singurul element care ii lipseste pentru a retrage titlul este un Ordin prin care sa "reglementeze procedura de analiza a plagiatelor de catre CNATDCU", dupa cum a aratat un grup de 39 de intelectuali, profesori si academicieni intr-o scrisoare deschisa.
Amintim ca Liviu Pop a abrogat in 2012 Ordinul de ministru care stabilea procedura pe care CNATDCU trebuie sa o respecte pentru a solutiona o acuzatie de plagiat intr-o teza de doctorat
Abrogarea a venit in aceeasi zi in care CNATDCU a constatat ca Victor Ponta a plagiat in teza sa de doctorat
Legea Educatiei prevede insa si astazi (la art. 170) ca, in baza unor rapoarte elaborate CNATDCU, Ministerul Educatiei poate sa retraga un titlu de doctor daca nu se respecta standardele de calitate sau de etica profesionala
Si Codul studiilor universitare de doctorat in functiune in prezent (HG 681/2011 - Articolul 50) prevede si astazi ca CNATDCU poate fi sesizat cu privire la nerespectarea standardelor de calitate sau de etica profesionala, inclusiv cu privire la existenta plagiatului, in cadrul unei teze de doctorat, indiferent de data sustinerii acesteia
Asa cum a aratat un grup de aproape 40 de profesori si academicieni, printre care Mircea Dumitru, Gabriel Liiceanu si Mircea Flonta, singurul lucru care lipseste in prezent este un ordin al ministrului educatiei care sa reglementeze procedura de analiza a plagiatelor de catre CNATDCU
Primul avertisment dur a venit de la Mircea Miclea, care i-a transmis lui Adrian Curaj: Domnule ministru, legea e clara, dar aplicarea ei necesita caracter.
Adrian Curaj, ministrul Educatiei, a declarat marti, 1 martie 2016, in cadrul unei conferinte de presa, intrebat daca pe baza actualului cadru legislativ ii poate ridica titlul de doctor lui Victor Ponta: "Nu. Daca se putea, se facea", relateaza Agerpres.
Ministrul a precizat ca va consulta cadrul legal si va veni cu un raspuns la solicitarea Universitatii din Bucuresti de anulare a titlului de doctor fostului prim-ministru, scrie agentia de presa citata.
Adrian Curaj a anuntat ca vineri va avea o intalnire cu Biroul executiv al Consiliului National al Rectorilor, pe problematica scolilor doctorale.
"Universitatile isi recunosc autonomia si ar vrea sa fie implicate mult. Sunt responsabile universitatile, eram convins de acest lucru. Vineri am o intalnire cu Biroul executiv al CNR. Sunt intr-un dialog legat de autonomie, transparenta si responsabilitate. (...) Eu sunt convins ca performanta universitatilor si reactia lor este una asociata dorintei de a fi percepute ca institutii puternice, autonome si performante. Am promis un calendar de stabilire a unui cadru institutional si legislativ potrivit, suntem in mijlocul lui, informatiile toate sunt publice. Curand vom avea un cadru robust astfel incat sa putem aborda probleme de sistem intr-un cadru si intr-un sistem coerent", a declarat ministrul Educatiei, citat de Agerpres.
Amintim ca Universitatea din Bucuresti a retrimis astazi la Ministerul Educatiei dosarul de plagiat al lui Victor Ponta si i-a cerut lui Adrian Curaj sa-i retraga titlul de doctor, pe legea existenta (sursa si detalii). Tot astazi, 1 martie 2016, un grup de profesori si academicieni l-a "somat" pe ministrul Educatiei sa nu mai tergiverseze solutionarea plagiatelor, sa demita urgent actualul CNATDCU, "institutie profund politizata", si sa numeasca un nou Consiliul general al CNATDCU care sa se pronunte pe plagiate (sursa si detalii).
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Rîzbunarea lui Ion
Reţeta zilei: Plăcintă cu spanac
Horoscopul zilei de 02.03.2016
La liberalii botoşăneni a sunat goarna deşteptării
Ioan Rotundu
O noua initiativa a consilierului din Medias care a propus scoaterea corzilor vocale ale cainilor galagiosi:
Animalele sa latre noaptea in casa stapanului, nu in curte
Japonia vinde in premiera obligatiuni pe 10 ani cu randament negativ.
Practic, cumparatorii bondurilor platesc pentru privilegiul de a imprumuta statul
Statul roman, condamnat de CEDO sa-i plateasca lui Gabriel Popoviciu daune morale de 4.500 de euro
Excelenta iniţiatică a lui Ion Istrate
Ioan Rotundu
Botoşani: Afacerile şi moralitatea murdare ale deputatului liberal Gireadă
Prognoza meteo pentru miercuri si joi
Franta reia lucrarile de dezmembrare a Junglei din Calais, dupa tensiunile de luni
SUA, presate sa preia fraiele unei reglementari mondiale, pentru a evita prabusirea unor tari din Orientul Mijlociu si din Europa
Traian Basescu: Am vazut-o pe doamna Kovesi facand politica mai ceva ca doctor Ponta
Se depun cererile unice de plata a subventiilor in agricultura
Inspectori ANAF, legitimati de politie dupa ce au parcat pe locul pentru handicapati
Vicepresedintele CJ Prahova, Radu Ionescu, retinut de DNA pentru luare de mita
Primarului Bacaului, transportat la spital
dupa ce i s-a facut rau in sala de judecata, la un termen al procesului in care este acuzat de coruptie
Clasamentul Forbes: Numarul miliardarilor a scazut usor, Bill Gates ramane cel mai bogat om din lume
Cea mai tanara miliardara este o norvegianca de 19 ani
Vladimir Putin: Companiile petroliere sunt de acord cu inghetarea productiei la nivelul lunii ianuarie
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog