Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
23138
De la 07 Ianuarie 2003
122883205

Adrian Năstase a primit un spor de pedeapsa de 6 luni de închisoare

  • 24 June 2014, 23:00
Curtea de Apel Bucuresti a decis, marti, sa acorde un spor de pedeapsa de 6 luni de inchisoare pentru Adrian Nastase in urma contopirii pedepselor din dosarele Zambaccian si Trofeul calitatii. Hotararea de marti a instantei este definitiva. Curtea de Apel Bucuresti a judecat vinerea trecuta o contestatie a DNA, dupa ce Tribunalul Bucuresti a contopit pedepsele primite de Adrian Nastase, fara ca aceasta din urma instanta sa adauge un spor de pedeapsa la cei patru ani inchisoare, asa cum solicitasera procurorii.
Pe 8 mai, Tribunalul Bucuresti a admis cererea de contopire a pedepselor primite de fostul premier Adrian Nastase in dosarele Zambaccian si Trofeul calitatii. Tribunalul a decis atunci ca fostul premier sa execute pedeapsa rezultanta de patru ani inchisoare, fara ca instanta sa-i adauge un spor de pedeapsa.
"Tribunalul apreciaza ca lipsa antecedentelor penale (evident anterior momentului comiterii celor trei infractiuni de catre condamnat), micromediul persoanei condamnatului, relatiile acestuia pe diferite planuri - cu ambianta sociala, in cadrul acestor din urma aspecte un loc central ocupandu-l gradul integrarii sociale sub multiplele sale aspecte: profesionala, familiala (neputand fi indiferente sub aspectul caracterizarii persoanei si implicit al individualizarii pedepsei globale, aspecte ca atitudinea condamnatului fata de membrii familiei sale, modul in care se ingrijeste de intretinerea si educatia copiilor, atmosfera creata in cadrul familiei, grija fata de patrimoniul familiei), cultural - obsteasca (nivelul de pregatire culturala si politico- ideologica, participarea la viata culturala si la actiunile sociale generale, atitudinea fata de indatoririle sociale, gradul de aderare la procesul cresterii omului responsabil), conduita condamnatului dupa comiterea faptei (prezentarea acestuia in fata organelor de urmarire penala si instantelor de judecata, faptul ca petentul nu a incercat sa se sustraga de la urmarire penala ori judecata, imprejurarea constand in aceea ca, desi de la momentul comiterii ultimei infractiuni - anul 2006 pana la cel al pronuntarii unei prime hotarari definitive de condamnare - iunie 2012 a trecut o perioada mare de timp, condamnatul nu a mai incalcat din punct de vedere penal normele de conduita sociala) sunt argumente care converg catre concluzia ca in prezenta cauza fata de condamnatul Nastase Adrian nu se impune sporirea pedepsei de baza si ca aceasta este suficienta in vederea asigurarii scopului pedepsei, fiind apta de a produce transformari reale si profunde ale constiintei petentului si pe cale de consecinta modificari statornice, de durata, ale comportamentului acestuia (evident in raport de sfera ilicitului penal)", se arata in motivarea data de tribunal.
Adrian Nastase a fost condamnat pe 6 ianuarie 2014 de Inalta Curte de Casatie si Justitie la patru ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita si trei ani pentru santaj in dosarul 'Zambaccian'. De asemenea, el a fost condamnat pe 20 iunie 2012 la doi ani de inchisoare in dosarul 'Trofeul calitatii', din care a efectuat opt luni de detentie, fiind eliberat conditionat.
In dosarul Zambaccian, Adrian Nastase a fost acuzat ca a primit de la fostul sef al ISC Irina Jianu, in perioada 2002-2004, in mod direct si prin intermediul sotiei sale, Dana Nastase, foloase necuvenite in valoare de aproximativ 600.000 de euro, constand in bunuri importate din China si contravaloarea unor lucrari efectuate la imobilele din localitatea Cornu si Bucuresti.
In dosarul Trofeul calitatii, Adrian Nastase a fost acuzat ca in anul 2004 s-ar fi folosit de ''influenta sau autoritatea functiei de presedinte al unui partid'' pentru organizarea unui simpozion intitulat 'Trofeul calitatii in constructii' cu scopul strangerii unor sume de bani destinate campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale, la care urma sa participe.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Surpriza poliţistului
Horoscopul zilei
George Maior: Presedintele a avut dreptate
Serviciile nu l-au informat in legatura cu raporturile dintre Bercea si fratele sau
Nicusor Constantinescu, de negasit dupa ce a primit mandat de arestare pentru 30 de zile
TVR anunta ca presedintele CJ Constanta a parasit spitalul din SUA luna trecuta
Parlamentar PNL gasit incompatibil de ANI ii cere lui Tariceanu sa pedepseasca “abuzul” ANI in cazul Mircea Diaconu
Vladimir Putin cere Parlamentului de la Moscova sa revoce autorizatia de interventie militara in Ucraina
Petro Porosenko saluta "primul pas practic" facut de Rusia pentru dezamorsarea crizei
Tariceanu, denuntat la DNA in cazul episodului "biletelul roz" din 2007
Moldova va incepe sa importe gaze din Romania in aceasta vara
si ar putea deveni independenta de Rusia in cativa ani
Victor Ponta cere Curtii Constitutionale să-l trimită la Consiliul European din 26-27 iunie
în locul preşedintelui Băsescu
Omul de afaceri Dan Adamescu si cei 4 judecatori de la Tribunalul Bucuresti implicati in dosar, trimisi in judecata de DNA
Demiterea managerilor privati de la companii de stat a fost unul dintre motivele pentru care FMI a decis sa amane analiza acordului
S-au aratat extrem de deranjati
Dan Sova demisioneaza din functia de ministru al Transporturilor
Exerciţiu în caz de urgenţă la Uvertura Mall
Doina Federovici: obiectivele reducerii CAS sunt stimularea mediului de afaceri
Botoşani: Campanie împotriva înjurăturilor de pe stadion iniţiată la Prefectură
Victor Ponta îl propune pe Ioan Rus pentru funcţia de ministru al Transporturilor
Bună iniţiativa, greşită finanţarea
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog