Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17755
De la 07 Ianuarie 2003
122903404

Adrian Năstase îşi pregăteşte candidatura pentru şefia PSD

  • cum au plănuit Nastase şi Iliescu revenirea în prim plan şi cum l-au îngenuncheat pe Geoană
  • 18 February 2010, 23:00
Pe fondul scandalului din PSD privind votul pe lista si revolta mai multor lideri de filiale impotriva lui Mircea Geoana, Adrian Nastase pregateste terenul pentru a-si anunta candidatura la sefia PSD chiar in ziua congresului. Nastase a anuntat joi ca este posibil sa revina asupra candidaturii. De altfel, Hotnews.ro a relatat in urma cu doua zile ca tandemul Nastase-Iliescu a avut un plan de rezerva din momentul in care s-a retras, mizand pe certurile social-democratilor pe functii, fapt care a dus la slabirea sustinerii lui Mircea Geoana.
Tandemul a luat in calcul o revenire a lui Nastase inca de la inceputul saptamanii.
Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a declarat joi ca ar putea lua o decizie in privinta reinscrierii in cursa pentru sefia PSD dupa ce vede cum va arata Statutul partidului. Nastase sustine ca discutiile din urmatoarele doua zile "sunt extrem de importante": "Decizia mea a fost legata de felul in care se organizeaza acest Congres. Lucrurile nu sunt inca perfect stabilite. Protestul pe care am vrut sa-l fac si pe care l-a dublat intr-un fel domnul Iliescu a creat anumite reverberatii la nivel de baza si la nivel de lideri. Maine (vineri - n.r.) va avea loc o intalnire importanta a Comitetului Executiv si vom vedea daca unele dintre orbservatiile mele vor fi acceptate".
Nastase isi pregateste revenirea la congres si anuntarea candidaturii pentru sefia PSD motivand ca a fost sunat de multi presedinti de filiale si colegi parlamentari care il roaga sa candideze: "Ei fac lucrul acesta constienti fiind de nevoia unei variante in care sa fie cat mai multi oameni care nu au un interes personal intr-o formula de conducere si, in masura in care lucrul acesta va fi posibil, voi putea sa regandesc aceasta chestiune a candidaturii. (...) Ma vor convinge numai in masura in care eu voi fi convins ca regulile pentru participare la conducerea partidului vor fi corecte.
Spre exemplu, in niciun caz nu ma va convinge o modificare a Statutului in sensul ca alegerile se vor face pe liste. Daca se va merge pe o astfel de varianta, in mod categoric nimeni nu ma va putea convinge sa particip la un astfel de exercitiu care nu ar insemna decat trasarea unei frontiere interne in partid".
Cum l-au lucrat Iliescu si Nastase pe Geoana
Propunerea lui Mircea Geoana privind alegerea presedintelui PSD si a echipei acestuia, printr-un sigur vot pe lista, a creat lupte interne pentru functii intre social-democrati. La o zi dupa retragerea lui Adrian Nastase, Ion Iliescu a criticat votul pe liste la congres si a anuntat ca se retrage din toate functiile detinute in PSD. Anuntul lui Iliescu a aruncat in aer sustinerea lui Geoana, iar sefii organizatiilor au inceput sa dea inapoi.
In urma cu doua zile, sursele Hotnews.ro au declarat ca Iliescu si Nastase aveau mai multe scenarii printre care si revenirea lui Nastase care urma sa-si anunte candidatura la sefia PSD chiar in ziua congresului. De asemenea, acelasi surse sustineau ca tandemul Nastase-Iliescu a lucrat pe mai multe fronturi. Prima mutare a fost slabirea taberei lui Mircea Geoana iar anuntul candidaturii lui Victor Ponta a spart nucleul sustinatorilor presedintelui PSD.
Ilie Sarbu a anuntat ca se retrage si il sustine pe Victor Ponta, astfel organizatia Timis a parasit tabara lui Geoana. La fel si liderul de la Teleorman, Liviu Dragnea, care a declarat ca nu este de acord cu votul pe liste inchise. In spatele usilor inchise, Dragnea a fost ofertat de Ponta pentru functia de prim-vicepresedinte. Organizatia de Gorj si-a declarat sustinerea fata de Ponta, urmata de organizatia Bistrita Nasaud.
O a doua mutare a tandemului Nastase-Iliescu a fost cooptarea lui Viorel Hrebenciuc. Potrivit surselor Hotnews.ro, Nastase s-ar fi intalnit cu Viorel Hrebenciuc la Bacau unde ar fi discutat despre organizarea delegatiilor la congresul din 20 februarie. Hrebenciuc i-ar fi promis lui Nastase ca va negocia cu delegatii pentru a-i da un vot negativ lui Mircea Geoana.
Cea de-a treia mutare a fost presiunea asupra actualei conduceri privind modificarea statutului. Liderul de la Teleorman, Liviu Dragnea, sustinut de organizatiile din Moldova, in frunte cu Gheorghe Nichita (Iasi), au facut presiuni in tabara lui Geoana de a se renunta la votul pe liste. Geoana si apropiatii sai au fost nevoiti sa schimbe procedura de vot la congres. Practic, Geoana a acceptat miercuri o solutie de compromis si a anuntat ca votul pentru echipa de conducere va fi pe lista deschisa. Adversarii sai fac insa presiuni asupra organizatiilor ca si aceasta solutie de compromis sa fie respinsa, la congres.
In acest context Adrian Nastase a anuntat ca ar putea sa candideze la sefia PSD la congresul de vineri.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Luni vom şti dacă se dă semnalul oficial pentru apariţia
unui nou partid politic în România
" O poveste posibilă "
Băncile vor să execute şi crucifixul sau ultima bucata
de pâine de pe masa românilor
nişte ONG-uri finanţate internaţional ştiu de ce
Bucătăria atractivă: Mâncărică de ciuperci cu piept de pui
Bancul zilei: Învăţătorul cel fără de… creier
Presa rusă a dezinformat în ceea ce priveşte declaraţia lui Mihai Ghimpu
„Prieteni” nevăzuţi
Intre Ion Gavrilă-Ogoranu şi Wass Albert, pe cine alege Katz ?
Regiunea Autonomă Maghiară combătută de europarlamentarul Victor
Tinerii români rămân mai întreprinzători decât cei din celelalte ţări ale UE
Giulgiul din Torino, din nou expus publicului
Eurostat verifică dacă Goldman Sachs a ajutat Grecia să-şi ascundă datoriile
Renault România începe la sfârşitul anului testele
cu maşini electrice în câteva oraşe
Grecia e problema Uniunii Europene
Gânditori de doi bani au decis ieşirea PSD de la guvernare
Bancher român care profesează în Austria
am plecat din Romania pentru ca eram dezamagit. Aici e cu totul alta mentalitate in banking
„Un biet procuror comunist”
Caricatură politică: Şi nu l-a mai bătut!
Anunţ important
Comentariul comentariilor (XXXII)
Ioan Rotundu
Promisiuni de la premierul Boc pentru o vamă adevărată la Rădăuţi
Jumătate din bugetul judeţului Botoşani se duce la Protecţia Copilului
Şanţurile ISPA sunt monitorizate zilnic
Facerea de bine duce la lipsire de libertate
L-a bătut pentru că şi-a adus aminte o înjurătură mai veche
Aproximativ 1400 de pachete de ţigări dosite în bagaje
Promovare pe bază de sex
citiţi pe blogul lui Rotundu
Liber la angajat medici specialişti la Urgenţele medicale
Când există pricepere managerială se găsesc şi bani
este şi cazul Spitalului de obstetrică şi ginecologie
În învăţământ, liniştea de dinaintea furtunii disponibilizărilor
Huţuleac vrea îngrădirea medicilor în privinţa certificatelor medicale
măsura se impune pentru că au crescut enorm cheltuielile CAS cu decontarea certificatelor medicale
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog