Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Economic
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11669
De la 07 Ianuarie 2003
122897318

Afacerile firmei RVG, strangulate la ele acasă

  • 3 March 2013, 23:00
Firma senatorului Viorel Grigoraş a pierdut dreptul de a mai efectua transporturi de persoane pe ruta Botoşani – iaşi. Iar pierderea acestei afaceri a venit din partea Autorităţii Rutiere Române, organizatoarea licitaţiei, instituţie care cu ani în urmă l-a avut drept şef chiar pe actualul senator.
Puţini îşi mai aduc aminte că în perioada când Viorel Grigoraş era şeful ARR Botoşani, el împărţea licenţele de transport mai întâi firmei sale şi dacă mai rămânea câte ceva mai dădea şi la alţi transportatori.
Când vreun transportator îndrăznea să-l concureze pe traseul pe care circula doar autobuzele sale, Grigoraş acţiona cu toate pârghiile care-i stăteau la dispoziţie, respectiv amendarea în numele ARR. Dacă nici aşa nu reuşea să-şi înlăture concurenţa, el recurgea la corecţii fizice, aspecte tratate pe larg în publicaţiile Jurnalul la vremea respectivă.
Firma care i-a luat mălaiul lui Grigoraş este Priscom, patronată de Aurel Prisecaru. Deosebirea dintre Priscom şi RVG constă în faptul că afacerile lui Aurel Prisecaru s-au dovedit a fi corecte în raport cu legea, În ce priveşte societatea RVG, aceasta este cercetată sub aspectul că ar fi decontat ilegal cupoane de transport pentru persoanele pensionare, adică a decontat la stat cupoanele fără ca în realitate să fie a efectuat şi transportul persoanelor.
Însă senatorul Grigoraş nu are a se plânge că a pierdut traseul Botoşani – iaşi pentru că a pătruns cu afacerile sale pe teritoriul sucevean. RVG a câştigat dreptul de a face transporturi pe ruta Suceava – Constanţa şi Gura Humorului – Constanţa, ceea ce îi va aduce un câştig suficient ca să compenseze pierderile suferite pe traseul Botoşani – Iaşi.
Pentru că traseele sunt atribuite până în anul 2019, senatorul Viorel Grigoraş, dacă în 2016 nu va mai avea loc să candideze la Botoşani, o va putea face la Suceava unde, între timp, se va face cunoscut. (Adrian Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Turistul grăbit
Gastronomie: Supă cremă de linte
Speriat de consecinţe, preşedintele Hollande vrea anularea impozitului de bogăţie
Victoria penalilor
Ioan Rotundu
Cronica unei nunţi a transhumanţei
Ioan Rotundu
Primarii au descoperit că pomul lăudat de Ţurcanu este gol
Dar un detector de minciuni pentru cei de la Nova Apaseerv n-ar trebui?
Botoşani: Gura păcătosului Poirtariuc adevăr grăieşte
Una au cerut profesorii, alta le-a oferit Abramburica
Darabani: Primarul Aroşoaie a scăpat de-o piatră de moară
Eva Iova Simon: Veceu etnic
15% dintre romani generează 50% din PIB. Cine si cat produce?
Merkel se răzbună pe Ponta. România nu va intra în Schengen
Botoşani/Frumuşica: Anchetă măsluită
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog