Preparare: Pregătiţi separat, din timp, sucul de roşii. Spălaţi şi curăţaţi de seminţe ingredientele. Tocaţi mărunt pătrunjelul şi mărarul verde. Treceţi prin maşina de tocat carne, separat, ardeiul gras, cel iute, usturoiul, rădăcina de hrean şi cea de pătrunjel.
Fierbeţi în sucul de roşii ardeiul gras, cel iute şi merele rase, până la o consistenţa medie. Adăugaţi spre sfârşit şi usturoiul, lăsându-l să fiarbă puţin şi el. Adăugaţi sare, zahăr şi alte condimente, după gust. Puneţi apoi rădăcina de hrean, de pătrunjel, verdeaţa tocată şi lăsaţi să mai fiarbă 1-2 min.
Turnaţi fierbinte în borcanele sterilizate şi încălzite. închideţi imediat şi lăsaţi la dunst uscat (intre pături), cu gura în jos, până la răcire completă.
Menţiuni: Este un sos pentru iarnă, aromat şi picant, care merge de minune cu preparatele de carne, ca garnitură, cu cartofi, lângă ouă etc. sau se poate utiliza ca adaos, la pregătirea unor mâncăruri mai picante etc.