Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17331
De la 07 Ianuarie 2003
122902980

Ajutoare pentru sinistraţi

  • 6 July 2010, 23:00
TNL Botosani a propus conducerii filialei PNL Botosani infiintarea in municipiu a unui centru de colectare a ajutoarelor pentru oamenii din comunele afectate de inundatii. Centrul este in cadrul sediului PNL Botosani situat pe strada Teatrului nr.16 ( langa autogara TRANS DOR) si este functional de luni pana vineri intre orele 09-18 iar sambata si duminica intre 09-14 , incepand de marti 6 iulie. Initiativa a aparut ca o continuare fireasca a actiunilor de ajutorare intreprinse deja de TNL Botosani, care a participat, alaturi de alti reprezentanti ai PNL, la distribuirea alimentelor catre persoanele sinistrate din Sendriceni, Mihaileni, Broscauti si Hiliseu-Horia.
Am facut un apel la colegii din tara si le-am prezentat situatia existenta in comunele inundate. Duminica, impreuna cu colegii din Vrancea, reprezentanti de Tudorel Trofin – membru in BPN al TNL Romania, am distribuit in satele Hiliseu Horia, Hiliseu Crisan si Hiliseu Closca, alimente, apa, incaltaminte si imbracaminte. Am fost acolo personal si le-am distribuit direct persoanelor afectate, caci am vrut sa ne asiguram ca cei care beneficiaza de produsele eforturilor noastre sunt cei care au cu adevarat nevoie,” a declarat Sergiu Zvinca, presedintele Organizatiei Judetene a Tineretului National Liberal.
De la declanşarea inundaţiilor, 28 de judeţe au fost afectate, peste 5.400 de locuinţe avariate şi aproape 230 complet distruse, iar numarul mortilor a ajuns la 23. Peste 7 800 de persoane din peste 104 de localitati au fost evacuate, judetele Suceava, Botosani si Neamt fiind printre cele mai afectate. In judetul Botosani, potrivit datelor preliminare ale ISU, au fost afectate localitatile Dorohoi, Bucecea, Sulita, Broscauti , Cristesti, Lunca, Hiliseu Horia, Tudora, Sendriceni, Candesti, Pomarla, Ibanesti, Flamanzi, Varfu Campului. Peste 2 500 de gospodarii si in jur de 10 000 de persoane au fost afectate de inundatii, dintre care 3 800 au fost evacuate, fiind acum gazduite fie de rude, fie de unitatile de invatamant din localitatile de domiciliu.
„Am fost contactat de catre colegii din Bucuresti , Iasi , Brasov si Timis carora le-am dat detalii despre situatia din comunele afectate si care au promis ca vor trimite ajutoare in saptamana care urmeaza. Colegii din Vrancea, dupa ce au vazut realitatea din comuna Hiliseu-Horia, au promis ca vor continua actiunea de strangere a ajutoarelor pentru oamenii din comunele afectate, precum si pentru cei din Dorohoi. Mi se pare esential sa ne mobilizam si sa participam cu totii la ajutorarea sinistratilor, fiecare aducandu-si contributia dupa propriile posibilitati. In aceste momente, culorile politice nu mai au importanta, calamitatile naturale nu discrimineaza si suferinta ne-aminteste ca toti suntem, pana la urma, egali. Initiativa noastra este, in esenta, un apel la umanitate si la solidaritate.
De aceea, ii invitam pe toti cei care doresc sa ni se alature sa vina la centrul de colectare. Pentru cei care au pierdut, practic, totul, orice ajutor este vital”, ne-a mai declarat presedintele TNL Botosani , Sergiu Zvinca.
BIROUL DE PRESA TNL BOTOSANI

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Prefectul de Botoşani hăcuit la Antena 3
Ioan Rotundu
Horoscop
Bancul zilei: Favoriţii lui Dumnezeu
Cine va elibera Basarabia de sub ocupaţia Rusiei imperialiste? Basarabia şi
Adrian Nastase are infiltraţii la casa din Zambaccian: Cum va ploua în Catedrala Neamului…
Ferme în toată regula pe acoperişul blocurilor
pentru promovarea fermieritului tradiţional
Scandalul Bettencourt ajunge la Palatul Elysee
deţinătoarea imperiului L'Oreal este acuzată că a finanţat ilegal campania lui Sarkozy
LuKoil a primit dreptul de explorare pe platoul continental al Marii Negre
Program Tv SOMAX, miercuri, 7 iunie
Venit ieri din nou la Botoşani, premierul Boc n-a venit cu mâna goală
el a deblocat două milioane euro pentru îndiguiri
CJ Botoşani a găsit bani pentru comunele inundate
Festivalul Verii va avea loc în ultima săptămână din luna august
La Botoşani, premierul Boc a fost generos în promisiuni
Premierul Boc s-a simţit fericit la Botoşani
* el a putut privi de sus la autorităţile locale şi la cei din jur
Poliţiştii botoşăneni dau o mână de ajutor în zonele inundate
Omorât de un mal de pământ
Profitori pe seama sinistraţilor
AJOFM aşteaptă noua serie de şomeri ieşită de pe băncile şcolii
Amenzile pun semnul egalităţii între medici şi contrabandişti
Cu viclenie, CNAS a scumpit medicamentele cele mai solicitate de bolnavi
Cu sau fără mită dovedită, Bacul la Colegiul economic rămâne valabil
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog