Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
14052
De la 07 Ianuarie 2003
122874119

Al doilea conflict pe faţă în USL

  • 8 February 2011, 23:00
Neintelegerile din interiorul Uniunii Social Liberale se reflecta si la nivelul primului esalon al liderilor celor trei partide. Dupa ce a fost atacat dur de moderatorii de la Antena 3 iar Dan Voiculescu si-a arogat meritul infiintarii USL, presedintele PSD, Victor Ponta iese la atac impotriva acestuia
. "Dan Voiculescu este singura vulnerabilitate reala a Uniunii Social Liberale. As vrea sa nu ma confunde nimeni cu Dan Voiculescu, pentru ca m-ar deranja aceasta confuzie", a declarat Ponta intr-un interviu pentru Ziare.com.
In replica Voiculescu il sfatuieste pe liderul PSD: "E nevoie de inteligenta pentru a depasi propaganda portocalie referitoare la moguli". Prim vicepresedintele PNL, Mihai Voicu a declarat pentru HotNews.ro ca situatiile conflictuale intre membrii USL sunt rezolvate de catre liderii celor trei partide. "Partea vatamata sesizeaza partidul din care face parte iar liderul partidului respectiv deschide problema la nivelul conducerii USL. Nu ma asteptam sa intervina deja probleme".
Presedintele PSD, Victor Ponta a declarat intr-un interviu pentru Ziare.com ca liderul fondator al PC, Dan Voiculescu este "o vulnerabilitate reala a USL". In protocolul USL semnat sambata, 5 ianuarie, se arata, la primele puncte: "1.1.4. Conflictele publice intre membrii partidelor, precum si atacurile publice impotriva unor colegi sau a unui partid din Alianta, nu sunt permise".
Prim vicepresedintele PNL Mihai Voicu, unul dintre negociatorii protocolului a explicat pentru HotNews.ro cum se pot rezolva astfel de conflicte: "Partea vatamata sesizeaza partidul din care face parte iar liderul partidului respectiv deschide problema la nivelul conducerii USL. Cei trei lideri ai Uniunii rezolva pe cale amiabila conflictul. Nu ma asteptam sa intervina deja probleme".
"Eu consider ca domnul Dan Voiculescu este singura vulnerabilitate reala a Uniunii Social Liberale si prin iesirile domniei sale, fara sa vrea, categoric, il ajuta foarte tare pe Traian Basescu. Mi-as dori sa inteleaga si domnia sa lucrul asta. (...) As vrea sa nu ma confunde nimeni cu Dan Voiculescu, pentru ca m-ar deranja aceasta confuzie", a declarat Ponta intr-un interviu pentru Ziare.com
Presedintele PSD s-a aratat deranjat de faptul ca Dan Voiculescu se erijeaza in liderul USL si a declarat ca exista premise parlamentare ca Traian Basescu sa fie suspendat pana la 25 martie. "Am spus-o de foarte multe ori si o voi spune in continuare: un presedinte se suspenda cand incalca Constitutia, nu cand vrea domnul Voiculescu", a precizat Ponta pentru Ziare.com.
La intrebarile insistente ale cititorilor site-ului Ziare.com privind relatia presedintelui PSD "cu mogulii", Ponta a replicat: "Nu am avut si nu am o relatie deloc buna cu niciunul din asa-zisii moguli numiti de Traian Basescu si cred ca lucrul asta se vede. Imi sfidezi inteligenta daca spui ca am o relatie foarte buna cu Dan Voiculescu. Relatia noastra este foarte departe de a fi foarte buna".
In replica, Dan Voiculescu a transmis marti un comunicat de presa in care sustine ca "e nevoie de inteligenta pentru a depasi propaganda portocalie referitoare la moguli".
"Avem nevoie de inteligenta de a depasi un discurs defensiv prin care ne justificam de "aliantele cu mogulii" si ne delimitam de "vulnerabilitatile" individuale ale PSD, PNL sau PC, inventate chiar de tabara portocalie(...) In comparatie cu regimul Basescu, Uniunea Social Liberala este imaculata. Am avea de pierdut doar daca am prelua temele Basescu. Si n-o vom face (...) Liderii intelepti au abilitatea de a neutraliza asemenea momente", sustine Voiculescu, intr-un comunicat de presa.
Totodata liderul PC s-a aratat deranjat de afirmatiile lui Ponta la adresa mogulilor din presa. "Nu exista moguli decat in propaganda Basescu! In rest, in lumea sanatoasa la minte, sunt patroni de presa, unii mai buni, altii mai rai", a replicat Voiculescu.
Cu o zi in urma, Dan Voiculescu a declarat intr-un interviu pentru agentia Agerpres ca "exista premise parlamentare ca, pana la 25 martie 2011, presedintele Traian Basescu sa fie suspendat din functie" iar USL "are obligatia de a folosi toate mijloacele parlamentare si constitutionale de care dispune pentru a schimba imediat puterea".
Totodata, Voiculescu s-a erijat in parintele USL si a tinut sa-i felicite pe liderii PSD si PNL ca au receptat semnalul pe care el l-a dat la sfarsitul anului trecut pentru unificarea opozitiei. "...este o realizare exceptionala. In decembrie am propus acel termen, 31 ianuarie, pentru a semnala urgenta unificarii Opozitiei. A fost un semnal receptat responsabil de liderii PNL si PSD pe care ii felicit pentru maturitate si inteligenta".
Declaratiile lui Voiculescu a inceput sa-i irite pe liderii social democrati. Viorel Hrebenciuc l-a luat peste picior pe liderul PC intr-o declaratie la HotNews.ro - RFI: "M-as mira sa se intample acest lucru pana in 25 martie. Nu vad astazi cum se poate intampla o asemenea chestiune. Domnul Voiculescu cred ca a dat in bobi, nu-mi dau seama".
De asemenea, de mentionat este ca la o zi dupa semnarea protocolului Uniunii Social Liberale Victor Ponta, invitat la o emisiune la Antena 3 a fost atacat virulent de catre moderatorii trustului de presa. Moderatorul Gabriela Vranceanu Firea a citit in emisiune un mesaj de pe telefonul mobil primit de la o colega care il caracteriza pe Victor Ponta: "Neprofesionist si plin de frustrari", a spus Firea.
"Doamna, imi cer scuze! Iertati-ma! Prefer sa nu mai raspund, mie mi se pare incorect cum sunt atacat in emisiune de doamna Firea si nu vreau s-o mai supar", a replicat Ponta.
Potrivit cotidianului "Evenimentul Zilei", atacul la care a fost supus Victor Ponta in cadrul emisiunii de la Antena 3 are legatura cu faptul ca la semnarea protocolului USL, presedintele PSD a cerut sa nu fie prezent in fotografia de grup si Dan Voiculescu. Potrivit cotidianului, Ponta nu a vrut sa-si asocieze imaginea cu Voiculescu.
Agenţia de ştiri HotNres

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


ICCJ a respins recursul poliţiştilor de frontieră de la Siret
Arestările de la frontiere sunt un semn bun
Acţiunile de la vămi se datorează unui plan întocmit de mine
Mai ticăloşi ca ticăloşii
Ioan Rotundu
S-a chiulit pe rupte de la ore în primul semestru
Pentru profesori anul 2011 semne rele are
A scăzut drastic numărul solicitanţilor de susţinere socială
Maidanezii de prisos arşi în crematoriul de la Protan
pe sume destul de costisitoare
Un chiulangiu de la Primărie s-a trezit poliţist local
Albă ca zăpada şi Shrek vin la Muzeul Judeţean
Botoşănenii sunt chemaţi astăzi la dezbaterea bugetului municipal pe 2011
CNN se bagă în seamă (mintind despre Romania)
Ce fac liderii politici când nu-i vede nimeni?
Un spital din Baden-Baden va fi locul unde se va retrage Hosni Mubarak
Şef de tură la Vama Moraviţa - fost candidat PSD la primăria Nadlac- dat in urmărire generală
Deputaţii au respins solicitarea DNA de arestare a lui Dan Pasat (PDL)
Comisia de sănătate din Senat a aprobat coplata in sistemul de sănătate
În comparaţie cu regimul Băsescu, Uniunea Social Liberală este imaculată
Absenteismul ca rău - cazul Dan Pasat
Adrian Năstase despre votul in cazul Pasat
Mii de pachete de ţigări superioare confiscate de poliţiştii din Flămânzi
Caricatura zilei: Vedeniile lui Băsescu
Bancul zilei: Greşelile doctorului
Horoscop
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog