Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
2731
De la 07 Ianuarie 2003
122888380

Alexander Adamescu, arestat la Londra

  • 29 March 2018, 23:00
Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, a fost arestat la Londra, luni seara, în condițiile în care, în luna mai, Tribunalul Bucureşti a a emis un mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele lui, au declarat surse din Poliţie pentru Mediafax. Potrivit unor surse judiciare citate de Libertatea, el a fost arestat preventiv după ce o instanță londoneză a constatat că acesta ar fi folosit acte false în timpul judecării procesului de extrădare.
Bogdan Alexander Adamescu (39) încearcă să evite extradarea în România, unde urmează să fie judecat în dosarul în care este acuzat de dare de mită împreună cu tatăl sau, Dan Adamescu, decedat în ianuarie 2017. Pe numele lui Adamescu jr, judecătorii au emis un mandat de arestare în lipsa în mai 2016, fiind acuzat că se sustrage anchetei penale din 2014, când a fost deschis dosarul.
Adamescu a fost prins la Londra în iunie 2016, iar de atunci se lupta în instanța pentru a evita extradarea în România. Are chiar o pagină de internet intitulată friendsofalexanderadamescu.org, în care se prezintă victima politică și a abuzurilor statului român. Adamescu jr. duce o intensă campanie de lobby în presă internațională împotriva DNA și împotriva mandatului european de arestare.
Susțînătorii săi se referă la el că la un dramaturg, scriitor de piese de teatru care trăiește din 2012 la Londra.
Apărătorii omului de afaceri susțîn că acesta ar fi o victimă a „persecuțiilor politice” și că mandatul de arestare ar fi fost emis abuziv, doar pentru a împiedica procesul la Curtea de Arbitraj de la Washington (ICSID) dintre Alexander Adamescu, The Nova Group și statul român.
Potrivit procurorilor, în cursul lunilor iunie și decembrie 2013, Bogdan Alexander Adamescu, împreună cu tatăl său, a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro respectiv 23.000 lei magistraților Stanciu Ion și Rovența Elena, judecători la Tribunalul București — Secția VII Civilă pentru că în schimb aceștia să dispună, în dosare privind procedura insolvenței, soluții favorabile unora dintre societățile la care acționar era Dan Adamescu.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Einstein şi blonda
Horoscopul zilei de 30.03.2018
Miron Cozma despre dosarul Mineriada:
Intenţia e ca acest proces să dureze cel puţin 20 de ani sau poate până moare Iliescu
Declarația unică pentru venituri: Ce ar trebui să rețină persoanele cu activități independente
Deputatul PNL Pavel Popescu, atac dur la Cristian Preda:
Disperat să vă lipiți de vreun partid naiv pentru a mai prinde un mandat călduț / Investigația consiliului de onoare al Ordinului Steaua României, normală
O nouă avarie la centrala nucleară de la Cernavodă:
Unitatea 2 are probleme pentru a doua oară într-un interval de patru zile
Elliott Broidy i-ar fi transmis unui oficial american să anuleze o întâlnire cu Kovesi, pentru că va fi demisă
Isarescu: Spre deosebire de alte țări, România s-a confruntat cu o creștere semnificativă atât a deficitului de cont curent,
cât și a deficitului bugetar, evoluții care au pus presiune pe deprecierea monedei naționale
Dezastrul economic la societatea Nova Apaserv se adânceşte
Ioan Rotundu
Pentru restituirea taxei auto nu mai este nevoie de depunerea certificatului de înmatriculare şi cărţii de identitate a maşinii
Noi scumpiri: Prețurile la gazele furnizate de ENGIE consumatorilor casnici cresc cu 10% de la 1 aprilie
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog