Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Sindicate
Ştiri agenţii
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
2289
De la 07 Ianuarie 2003
122887938

Alo ! Ponta, Băsescu! Se aude! „Groparuk” sârbilor îşi bate joc de români

  • 17 September 2013, 23:00
"Nažalost, postoji tendencija da Rumunija prikaže vlašku manjinu kao rumunsku. To Srbija ne može da dozvoli, jer nije u interesu te manjine", rekao je Nikolić "Din pacate exista tendinţa că România vrea să arate minoritatea vlahă ca minoritate română. Asa ceva Serbia nu poate să permită, pentru că asta nu este in interesul acestei minorităţi", a declarat Nikolic.
Asta este declaratia pe care Tomislav Nikolic, presedintele Serbiei a facut-o la intalnirea de cu ministrul de externe al Finlandei.
Atâta a înțeles președintele Serbiei după ce și Președintele Băsescu și Premierul Ponta au anunțat că vor sprijini aderarea Serbiei la UE.
Nici unul nici altul nu au rude printre cei 300.000 de români/vlahi din Timoc pe grumazul cărora apasă necruțător bocancul asimilării forțate cu care toate regimurile care au condus Serbia încearcă să-I zdobească.
E ușor să vorbești și de la Cotroceni și din palatul Victoria atunci când nu ești amenințat că dacă vorbești limba mamei tale vei fi dat afară din servici, copilul va fi înjurat la școală, iar notele lui vor fi date în funcție de cât de repede uită limba lui maternă.
Este ușor să vorbești din cele doua palate socotind câți bani va avea de câștigat România din integrarea în UE a Serbiei, trecând peste genocidul cultural care se întâmplă în Timoc cu conaționalii tăi, români ca și tine, striviți de un stat cu apucături sălbatice.
Este ușor ca stând și bând cafeau în cele doua palate, să faci favoruri lui Merkel sau cine știe cărui barosan din UE care te bagă în seamă și îți cere să nu te mai opui intrării Serbiei în UE, chiar dacă prețul este dispariția a trei sute de mii de români, a căror conștiință națională este siluită și manipulată zilnic de o mașinărie infernală a unui stat condus, iată, de adevărați criminali culturali și identitari ai altor națiuni, așa cum este acest Nikolic...
Este ușor să stai în cele doua palate și să asiști cu nepăsare și complicitate (vezi bugetul alocat românilor/vlahilor din Timoc anul acesta!) la distrugerea unei părți a neamului tău și să te ascunzi după tot felul de rapoarte mincinoase făcute de tot felul de dobitoci sau mai grav trădători pe care intenționat i-ai trimis ca diplomați la Belgrad sau prin consulatele României, pentru a-ți motiva propria ta trădare, arătând minciunile trimise de ei și care crezi tu Ponta și Băsescu că te vor acoperi pe tine...
Impotența politicienilor români este deja o armă pe care statul sârb o utilizează pentru a zdrobi rezistența celor 300.000 de români vlahi din Timoc. Trădarea unor diplomați români este o alta.
Numai că dincolo de trădare, prostie, incompetență, bani, dincolo de rapoartele mincinoase care spun că vlahii nu sunt români, în pofida unui stat care a făcut din ticăloșia de a încerca să distrugă popoare, politică de stat și care în pofida istoriei recente nu a învățat nimic, dincolo de astea, sunt oameni. Sunt peste 300.000 de români/vlahi care manipulați de două sute de ani, mulți dintre ei cu conștiința identitară profund afectată de lipsa școlii și mass-mediei în limba română dar și de presiunile unui stat criminal din punct de vedere cultural, continuă să vorbească atât de frumos, limba română. Este ceea ce îi face pe toți indiferent cum se numesc sau sunt numiți să aparțină Neamului Românesc.
Și politicienii din Serbia și o parte din cei din România se joacă cu răbdarea lor...și cu focul.
S-ar putea ca și unii și alții să câștige pariul și cei 300.000 de români vlahi care au rezistat de 200 de ani, să se lase asimilați acum.
Dar este posibil să fie și altfel....Iar exemplele recente din fosta Iugoslavie o demostrează...
Romanian Global News

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Ruşinea lui Edan
Aproximativ 9.000 pachete de ţigări trecute cu lanseta peste râul Prut
Descoperire de senzaţie făcută de arheologii români
un oraş imens, cel mai vechi din Transilvania, şi chiar mai vechi decât piramidele egiptene
Sociollogica: Protestele anti-RMGC: câteva observaţii pe scurt
Introducerea impozitului pe veniturile din chirii este o mărire a cotei unice
Cod galben de furtuni şi în estul ţării
Cine este candidatul: Ponta sauAntonescu? Dar al treilea?
Botoşani: Scandal public între patronul restaurantului „AMARETTO” şi vecini
Ioan Rotundu
Drama din sălile jocurilor de noroc
Ioan Rotundu
Victor Ponta refuză să spună cum va vota în cazul proiectului privind exploatarea minieră de la Roşia Montana
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog