Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Mediu
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
18756
De la 07 Ianuarie 2003
122878823

Alpinistul Alex Gavan va fi consilier personal al ministrului Mediului

  • 8 February 2016, 23:00
Alpinistul Alex Gavan anunta luni, pe pagina sa de Facebook, ca va colabora "si formal, in calitate de consilier personal, cu ministrul Mediului, doamna Cristiana Pasca Palmer". Alex Gavan si-a motivat decizia spunad ca "Dragi prieteni, dupa cum stiti, in afara de performanta la altitudine sunt foarte implicat si in diverse cauze, in special legate de mediu. Si cand spun "implicat" nu am in minte doar genul acela de activism fara substanta, ci o abordare orientata catre solutii. Vad acest gen de implicare nu ca pe o optiune, ci ca pe o datorie."
"Pe care toti o avem fata de noi insine si fata de cei de langa noi. Acesta este, de altfel, unul dintre motivele pentru care am acceptat sa colaborez si formal, in calitate de consilier personal, cu ministrul mediului, doamna Cristiana Pasca Palmer. Fara politica, la fel de rezonabil sau mai putin rezonabil ca si pana acum, cum ati vazut, de altfel, de fiecare data."
Alpinistul adauga ca "Agenda este una simpla, clara si transparenta. Oamenii impreuna cu natura, nu oamenii impotriva naturii. Aceasta colaborare este una bazata pe voluntariat, este consultativa si evident, nu presupune un program de la 9 la 17. In paralel, expeditiile mele himalayene, ca si toate celelalte proiecte personale, merg inainte."
"Ii urez bun-venit in echipa mea de consilieri lui Alex Gavan - alpinist roman de inalta performanta si totodata un activ iubitor de mediu si natura, valori pe care le impartasesc", a scris si ministrul Mediului, pe Facebook.
Un promotor al urcarii celor mai inalte varfuri din lume "prin mijloace corecte", Alex Gavan a escaladat pana acum cinci varfuri de peste 8.000 de metri din Himalaya, fara sa utilizeze oxigen suplimentar si fara sa apeleze la sprijinul serpasilor, potrivit Mediafax.
El a escaladat trei dintre cele cinci varfuri in premiera pentru Romania: Shisha Pagma (8.027 m) - in 2013, Makalu (8.463 m) - in 2008, Gasherbrum 1 (8.068 m) - in 2007. Pe varfurile Manaslu (8.156 m) - in 2011 si Cho Oyu (8.201 m) - in 2006, alpinistul a realizat cea de-a doua ascensiune romaneasca.
Gavan a fost si a ramas pana in acest moment cel mai tanar roman care a ajuns pe un "optmiar", Cho Oyu, in 2006, la 24 de ani.
Performantele lui Alex Gavan au fost recunoscute prin merite si distinctii: "Gold Medal for Merit in Sport" (Spania - 2008), a primit de doua ori titlul "Sportivul roman al anului pentru alpinim la mare inaltime", din partea Federatiei de Alpinism si Escalada si alte doua nominalizari la aceeasi distinctie.
El este, de asemenea, ambasador al World Wildlife Fund in Romania.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Reţeta zilei: Tocăniţă de urzici
Bancul zilei: Uimitoarea ştiinţă a lui Ion
Horoscopul zilei de 9.02.2016
Doi romani coordoneaza, incepand din acest an, activitatea Philips in cele 11 tari din sud-estul Europei
Mai multi ministri europeni ai Economiei acuza dumpingul practicat de China in industria siderurgica
si cer Bruxellesului sa ia masuri
Un leopard a muscat sase persoane dupa ce a patruns intr-o scoala din India
Prognoza meteo pe doua saptamani
Dacian Ciolos: Partidele care doresc revenirea la alegeri in doua tururi sa isi asume dezbaterea,
nu sa culpabilizeze guvernul
Marea Britanie s-ar putea confrunta cu un aflux de 50.000 de azilanti anual daca paraseste UE
Vicepremierul Vasile Dincu, despre reducerea pedepselor pentru "scriitorii din penitenciar"
Ar trebui sa ne gandim cum sa aducem si alte tipuri de creatie in puscarie. Am putea descoperi acolo pictori, sculptori
Ucraina: Troiţă în memoriam holocaustului românesc de la Lunca
Dorinţa liberalilor dezvăluie neputinţa
Ioan Rotundu
Doamne, cât sunt de proşti!
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog