Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Alune americane
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Publicitate
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
915
De la 07 Ianuarie 2003
122886564

Alune americane

  • 14 June 2013, 23:00
La Hotel Premier din Botoşani s-au produs modificări spectaculoase în ce priveşte conducerea. Proprietara Mihaela Borcea, fosta nevastă a lui Cristi Borcea, dinamovistul cu trabuc, a concediat-o pe Magda Şoptică, nevasta deputatului liberal pentru a da conducerea afacerii pe mâna unei firme turceşti. Cică pentru a rentabiliza afacerea care începuse să scârţâie. Cum vor proceda turcii pentru a creşte profitul? Simplu, vor atârna pe la geamuri felinare roşii, iar ca supliment vor oferi şi o porţie de mangealâc!

Cu siguranţă că unora dintre parlamentarii botoşăneni l-e a furat Satana minţile, altfel nu se explică cum de fac cele mai năstruşnice, ca să nu spun idioate, propuneri legislative. Senatoarea Doina Federovici tinde la titlul de campion. Ea va propune Parlamentului o lege prin care părinţii cu copii să primească de la angajator, odată pe an, o zi sau două libere pentru a se îngriji de sănătatea copiilor. Dacă senatoarea are probleme cu sănătatea din tinereţile sale, e o problemă personală, dar s-o transforme într-una naţională de acum intrăm în atmosfera povestii lui Creangă intitulată Prostia omenească. Cum adică, părinţii vor vedea de sănătatea copiilor o zi sau două pe an şi în rest se va ocupa doamna senatoare? Ce vrea PSD-ul să facă din acest popor nici celor care au scris Apocalipsa nu le-a trecut prin cap!

Liderul de sindicat de la societatea Nova Apaserv, un anume Dan Fegher, a lăsat să se înţeleagă că externalizarea serviciilor societăţii se va putea lăsa cu grevă. Să facă grevă la mă-sa acasă şi pe banii ei, puturoşii de şperţari care toată ziua umblă numai după ciubuc, nu pe banii noştri. Ne-am săturat să tot suportăm majorări de preţuri la apă pentru că la societate o întreagă liotă de şmecheri îşi bat joc de un judeţ întreg. Mâţa trebuie ruptă acum, să nu facem noi grevă că nu va mai rămâne picior de ciubucar prin curtea societăţii!

Exact ca în vremurile de glorie comunistă când miliţienii semianalfabeţi şi profesorii lectori la cercurile politice, alături de reporterii de la Clopotul ce astăzi o fac pe marii democraţi, hăituiau elevii prin baruri şi cofetării, situaţia se repetă şi în zilele noastre. Nu cred să mai existe prin vreun colţ de lume astfel de echipe de hăitaşi care să ia urma elevilor chiulangii. Este libertatea de conşltiinţă a fiecărui tânăr şi a părinţilor acestora câtă şcoală vor să înveţe şi nu este treaba miliţienilor – poliţişti sau a frustraţilor de la catedre ajunşi acolo prin relaţii politice la nivel de IŞJ! Apropo, ce tremei legal au aceste acţiuni, pentru că libertatea de mişcare a persoanei este un drept constituţional şi nu poate un profesor sau un poliţist să facă altă lege? Cu ce drept i-a evacuat pe elei din sălile de Interne? Niciunui poliţist american sau profesor nu i-ar trece prin cap să-i caute pe elevii în spaţii publice private, altele decât perimetrul şcolii, opentru că s-ar alege imediat cu un glonţ în scăfârlie şi nu ar fi nimeni considerat vinovat! Educaţia şi învăţătura nu se realizează cu poliţia şi nici de frica bâtei. Cei de la catedră, dacă ar avea un minim de cunoştinţe pedagogice, ar fi ştiut aceste lucruri şi ar fi gândit alte mijloace de atragere a elevilor la şcoală. Cu poliţişti făcuţi la apelul de seară şi profesori de la Spiru Haret, chiar că elevii aflaţi prin baruri şi săli de Internet n-au nici un motiv să-şi piardă vremea la şcoală. Uneori lecţiile din viaţă sunt mai utile şi educative decât învăţăturile şcolare lipsite de conţinut.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Dorinţa bărbatului
Petru Grozavu: Atac la Tricolor
Implementarea decretului lui Şevciuk înseamnă sânge
Avem 5,43 milioane de pensionari. Pensia medie-795 de lei
Criză politică în Cehia de la nevasta premierului
Prognoza meteo pentru weekend
România, cea mai ridicată inflaţie din UE în luna mai
Alt cercetat penal de DNA numit ]n Guvernul Ponta
Valentin Preda va consilia utilizarea Fondurilor Europene
Botoşani/Hliboca: Naţionaliştii ucraineni au furat capul statuii lui Eminescu
Ioan Rotundu
Week-endul traditiilor populare la Uvertura Mall Botosani
Dorohoi: Festivalul internaţşional de muzică populară #Mugurelul"
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog