Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Alune americane
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Important
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9010
De la 07 Ianuarie 2003
122869077

Alune americane

  • 24 June 2013, 23:00
Mihai Ţâbuleac ţine musai să mai vadă odată puţa finei, acum când fina s-a gârbovit de bătrâneţe. Fost liberal, plecat din PNL din supărare pe răposatul Dinu Secrieru, revenit în PNL pentru a se răzbuna pe acesta şi a-i sufla a funcţia de preşedinte, plecat din PNL pentru o făcătură politică numită PLD, s-a oploşit în final la PDL, unde s-a războit cu Flutur până ce a ajuns preşedintele Consiliului judeţean. A pierdut funcţia anul trecut şi, spăşit, s-a întors în PNL pentru a se supune voinţei celui căruia I-a fost şef o perioadă: Florin Ţurcanu. Numai că ambiţiile sale de mărire l-au făcut să se lepede din nou de PNL pentru a se pune bine cu Mişcarea Populară, în slujba căreia se află momentan, că pe viitor nici dracu’ nu poate şti pe unde se va mai oploşi.
Mihiţă, poarţi în spate blestemul părinţilor, pe care I-ai abandonat la bătrâneţe. Iar de blestemul părinţilor nu te poate nimeni scăpa, nici chiar maleficul Băsescui sau ticăloşia politică! Ai să umbli de la un partid la altul, umplându-te de dispreţ, dar puţa finei n-ai s-o mai vezi, adică n-ai să mai fii ce-ai fost cândva. Ţine minte aste cuvinte :
Mihăiţă, nici nu ştii,
Cât de mic începi să fii!

În seara şi noaptea de sâmbătă spre duminică, săptămâna trecută, două acţiuni importante s-au derulat ceas. Prima a început la Biserica Duminica Mare din botoşani, unde un sobor de preoţi a adunat o mulţime de credincioşi pentru a le ţine o lecţie de morala creştină.
Nici bine nu s-a terminat peroraţiile preoţilor rânduiţi a urca pe scena amenajată ân curtea bisericii, că într-o altă zonă a oraşului Botoşani, într-un club de noapte, au dat năvală poliţiştii. Tot cu preocupări nobile, ddică de a ţine proscrişilor bisericii aflaţi prin cluburi de noapte lecţii de morală civică.
Ce au în au în comun aceste două acţiuni, în afară de nobila intenţie de a promova educaţia morală în rândul păcătoşilor ? Au ochiul dracului, adică banul. Şi preoţii, şi poliţiştii au organizat acţiunea pentru a strânge bani cu japca. Preoţii pentru Biserică, poliţiştii pentru puşculiţa tot mai goală a lui Victor Ponta!

PSD Botoşani şi-a ales Biroul Permanent al Consiliului partidului. S-au cocoţat în Birou 17 vicepreşedinţi, printre care câteva poame bune… bune de tot. Vor afla în curând botoşănenii de ce sunt „poame bune” proaspeţii vicepreşedinţi – primari de comune Costel Nazare şi Lucian Trufin. Însă partea cea mai interesantă este realegerea în funcţia de secretar general a nemuritorului Gheorghe Vâzdoagă.
Semn că omul nu şi-a pierdut cu nimic din abilităţile de a mânui „chirpicii” aduşi ofrandă pe altarul PSD pentru huzmeturile împărţite în ocuparea unor importante funcţii publice. În fiecare partid există câte cineva priceput la făcut treburile murdare. În PSD, Vâzdoagă este imposibil de învins la acest capitol!

Se spune dinj bătrâni că sâmbăta sunt trei ceasuri rele. Nici primarul Portariuc n-a scăpat de ceasurile nefaste. El şi-a prezentat sâmbătă bilanţul activităţii pe un an de zile, activitate pe care a împărţit-o în patru sferturi.
Când a tras linie şi a adunat, i-au ieşit trei sferturi proaste rău de tot şi un sfert ceva mai roz-bombon.
Este o întreagă poveste cu bilanţul primarului Portariuc, o poveste atât de frumoasă că nu merită a fi sacrificată printr-o alună. Un comentariu – pamflet ar fi mai nimerit! Mintenaş, cum spune ardeleanul!

Vineri, săptămâna trecută, preşedintele CJ, Florin Ţurcanu a intrat pentru prima dată în biroul primarului Ovidiu Portariuc, de când acesta a fost instalat oficial în funcţie. Nu vorbele degeaba consumate, cum ar fi mutatul paielor noastre la suceveni şi tabla lor la botoşăneni, ar fi importanţa evenimentului.
Pe noi ne-ar interesa, de exemplu, dacă preşedintele Ţurcanu a descoperit unde ţine Portariuc vasul cu veninul pe care i-l toarnă în cafea, ori de câte ori Ţurcanu trece pe la sediul PSD. Noi avem informaţii că acest vas cu venit ar sta pitit în soba din biroul primarului, de unde ia câte o doză cu pipeta, atât cât omul să nu moară dar nici să trăiască, şi toarnă în cupele adversarilor, aşa cum au făcut şi bunicii săi comunişti!


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Constatarea lui Bin Laden
Dinamica economiei: Geografia judeţului cu prof. Cojocariu
Lumea lu' Rotundu: Viceprimarul de Dorohoi
Organele umane ar putea fi crescute în animale şi apoi transplantate la oameni
Scandalul Credit Lyonnais: Omul de afaceri Bernard Tapie a fost arestat
Washington cere Moscovei trimiterea lui Edward Snowden in SUA
purtătorul de cuvânt al lui Putin: Nu avem nicio informaţie despre Snowden
Trăgând cu ochiul prin politica locală
Ioan Rotundu
Nu cred în spusele primarului Portariuc
Ioan Rotundu
Botoşani: Tăcerea complice a PSD-ului în cazul Popăuţi
Primăria Manoleasa a pierdut o finanţare de 1,5 milioane euro
Dorohoi: Premiile Festivalului
Botoşani: Primii condamnaţi la referendum sunt la Vlăsâneşti
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog