Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Economic
Editorial
Alune americane
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
18623
De la 07 Ianuarie 2003
122904272

Alune americane

  • Ioan Rotundu
  • 23 May 2013, 23:00
Frica păzeşte bostănăria chiar şi când vine vorba de preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Florin Ţurcanu. După ce l-a ameninţat pe premierul Ponta că va veni la Bucureşti să-i cânte prohodul, însoţit de un alai de liberali înarmaţi cu sicrie, coroane funebre, cruci şi alte obiecte bisericeşti specifice unei înmormântări, pentru că acesta n-a alocat banii să se modernizeze drumul Tg. Frumos – Botoşani – Suceava, iată că Ţurcanu a renunţat la acest mod de proteste mult practicat î vremurile domnitorului Caragea. Iar renunţarea a făcut-o după o discuţie avută cu Andrei Dolineaschi, dorohoianul ajuns mâna dreaptă a lui Ponta. Ce puteri magice o fi având Dolineaschi, habar n-am, dar ştiu că Ţurcanu s-a ogoit acasă şi nu va mai protesta sub geamurile biroului lui Ponta. Să fim şi noi înţelegători şi să ne mulţumim să asistăm la slujba de veşnică pomenite pentru morţii care vor mai fi pe acest drum. Cum le orânduieşte Dumnezeu pe toate: tot preoţii au ieşit în câştig!

Pentru că poliţiştii locali au primit nobila misiune de a face ordine cu bătrânele şi moşneguţii vânzători de verdeţuri prin piaţa centrală şi de a-i păzi pe ţiganii din Parcul Tineretului, care fură de prin magazinele din zonă, primarul Portariuc va angaja paznici de la o firmă privată. Aceşti paznici îi păzi pe ţiganii din Centrul istoric al Botoşanilor, păziţi până acum de poliţiştii locali. Pentru prestaţia paznicilor, firma are alocată de la bugetul primăriei suma de opt miliarde lei vechi. Primarul i-ar fi dat firmei de pază mai mulţi bani, dar este un pic strâmtorat. Pentru la anul va dubla suma. Trăiască şi înflorească comisionul, că mari minuni poate face!

Premierul Victor Ponta s-a întors de la Summetul de la Bruxelles cu traista goală. El s-a dus la Summit pentru a obţine minim două lucruri: o reducere a preţului la energie şi o legislaţie europeană pentru exploatarea gazelor de şist. Bruxelles a acceptat doar o eşalonare a scumpirii energiei iar despre o legislaţie a gazelor de şist s-a ferit ca dracul de tămâie. Ce şi-o fi tis ei, dacă România şi Polonia vor să-şi distrugă ţara, s-o facă pe pielea lor şi nu pe a noastră. Dacă l-am întreba pe moş Gheorghe de la ţară, cel care stă cu coatele pe gard, luleaua în colţul gurii şi priveşte puf[ind la la trecători cum s-a dus Ponta la Bruxelles şi cum a venit, ne-ar spune simplu: S-a dus bou şi a venit vacă!

Primăria va majora amenzile pentru cei care distrug bunurile publice. Nu ştim cât de mari vor fi acestea, dar putem anticipa cât de mare va fi eşecul deciziei. Să ne spună primarul câte amenzi au aplicaţi „savanţii” de la Poliţia locală şi câte au încasat. Zero, lei, zero bani. Pe Neculai Lungu, noi l-am prins cu „raţa” în gură, adică cu banca primăriei în curtea sa, dar cei de la Poliţia locală l-au învăţat cum să scape de belea.
Hiba nu-i la cei care distrug bunurile, ci la cei din poliţia locală care nu mai sunt de văzut pe străzi, iar când apar şi dau peste vreun conflict stradal se evaporă instantaneu. Lor să li se majoreze diminuarea din leafă pentru că au orbul găinii şi nu-i prind pe derbedei înainte de a distruge ceva. Derbedeii, oricât de mare va fi amenda, tot nu o vor plăti vreodată că-s nişte coate goale şi au doar „sula”, căciula bând-o deja. Aşa că după ce poliţiştii locali îi vor amenda, se vor alege cu o „sulă”, nu cu bani. Chichirezul este munca de prevenire, care la Poliţia locală lipseşte cu desăvârşire.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Încredere sexuală
Temă pentru acasă parlamentarilor botoşăneni
Ioan Rotundu
Summitul Uniunii Europene, intre ambiţii şi interese naţionale contradictorii
Cum şi-a riscat viata o femeie pentru a convinge unul dintre suspecţi să renunţe la arme
si să nu mai rănească pe altcineva
Când legea se aplică după haina purtată
Ioan Rotundu
Cine sunt trişorii din Parlament?
Am fost excluşi tâlhăreşte. Încă o dovadă că PNL s-a transformat într-o structură de tip stalinist
Nordul Italiei se află pe marginea prăpăstiei economice
Scandalul cărnii de cal: Şeful unei companii din Olanda a fost arestat
Un grup de 24 de cetăţeni a iniţiat modificarea Constituţiei
ei vor naţionalizarea resurselor naturale, naţionalizarea presei şi votul obligatoriu
Comunicat de presă – APIA Botoşani
Botoşani: În direct cu primarul Ovidiu Portariuc la Tele’M
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog