Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Economic
Sport
Alune americane
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4466
De la 07 Ianuarie 2003
123138206
pnl

Alune americane

  • 5 March 2014, 23:00
Deputatul social-democrat Tamara Ciofu s-a răstit la ministrul Educaţiei Remus Pricopie că refacă modul de calcul a finanţării per elev la Liceul de Art㠄Ştefan Luchian” din Botoşani. Când deputatul s-a răstit la ministru, acesta tocmai se afla în Parlament, având inima cât la pasărea colibri, neştiind dacă până seara va bea la Cotroceni şampania de investire a Guvernului Ponta III. Cum Pricopie, marţi, n-a mai băut şampania pentru că preşedintele Băsescu n-a oferit-o, ca răzbunare nu va reface modul de calcul cerut de Ciofu. Câştigători din toastă această afacere sunt profesorii de la „Luchian”, care au votat într-o veselie cu USL. Să fie primit!

Liberalul Viorel Iliuţă a ajuns la concluzia că primarul social-democrat Ovidiu Portariuc îşi exercită abuziv puterea cu care a fost investit. Dacă avem în vedere că au trecut câteva luni de când Portariuc l-a scos pe uşă afară din Primăria Botoşani, i-a cam trebuit ceva timp lui Iliuţă să se dumirească cum lucrează primarul. Acum că s-a dumirit, ce propune?

Vrăbiuţa Mihaela Huncă, pusă şefă la Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani doar pentru că are carnet de social-democrată, a ciripit că anul acesta vor fi finalizate toate investiţiile şcolare începute de premierul Călin Tăriceanu, acest fiu risipitor al României postdecembriste. Cică se vor accesa fonduri europene. Săraca vrăbiuţă, ea nu ştie că şeful ei, vrăbioiul de Ponta, care are un dinte împotriva statului de drept din România, a fost lăsat fără fonduri europene tocmai din această pricină., Mai zilele trecute Parlamentul şi Consiliul European au votat că ţările din UE care nu respectă statul de drept nu mai primesc fonduri europene. Aceste decizii au fost luate cu dedicaţie expresă pentru premierul român. Cică boala din fire n-are lecuire iar Ponta ca social-democrat descins din comunismul lui Ceauşescu nu poate suporta statul de drept. Dacă Ponta va fi tratat după aceiaşi reţetă ca şi mentorul său Năstase, poate că altă făină vor măcina românii la moara fondurilor europene!

Primarul din Pomârla, bădiţa Mitică Chelaru, a dărâmat de pe raza comunei toate panourile publicitare cu mutra lui Florin Ţurcanu. Acum e rândul lui Ţurcanu să-l dărâme pe primar, lăsându-l fără bani la primărie. Dinte pentru dinte şi ochi pentru ochi, Legea talionului descrisă atât de frumos în Testamentul Vechi. Chiar dacă este o lege mozaică, se aplică cu succes şi la creştinii din politica românească!

Liderul de sindicat din învăţământ, Liviu Axinte, este îngrijorat că schimbarea directorilor de şcoli care au fost puşi în funcţie de liberali va crea un haos în sistem. Care haos, el există din totdeauna şi face casă bună cu politicul. Apoi, dacă social-democraţii au constatat că sunt printre profesori unii mai incompetenţi decât cei puşi directori de liberali, ar fi păcat să nu se facă rotaţia. Banul la politician ajunge şi păduchele director de şcoală!

Dorin Ciuştea, membru de conjunctură al PP-DD, aflând că viceprimarul liberal Cătălina Lupaşcu nu-l mai bagă în seamă pe primarul Portariuc, s-a arătat curios să afle unde-l bagă. Dorine, ai uitat cum îţi sfârâiau călcâ le după fătuca aia ce-o păzea răposatul Paul Ostafi noaptea şi i-o suflai ziua?! Ce te bagi peste Cătălina şi Ovidiu? Cei care se iubesc se tachinează! Ovidiu, bărbat fără obligaţii, aflat la putere, atacă. Cătălina, proaspăt trecută în opoziţie îi stă contra. Ce-a ieşit din USL vedem acum, ce va ieşit dintre cei doi vom vedea peste nouă luni… la alegerile prezidenţiale!


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Reţeta zilei: Aivar sârbo-croat
Bancul zilei: În zorii zilei
Horoscopul zilei
Exporturile şi agricultura, principalele motoare ale creşterii economice de anul trecut
NASA: Cooperarea spaţială între SUA şi Rusia este neschimbată, în ciuda situaţiei cu Ucraina
Nu ne-am mai confruntat cu o situaţie ca acum privind noul Guvern, este o problemă delicată
O stranie formă de respect practicată de guvernul Ponta
Botoşani: Primarul Portariuc trăieşte în afara realităţilor urbei
O navă militară americană a primit acceptul să treacă prin strâmtoarea Bosfor spre Marea Neagră
Traian Băsescu, la investirea noului guvern: Salut revenirea UDMR la guvernare
şampanie nu am, premierul mi-a dat un buget mic
Radu Mazăre: După validarea Guvernului, acţiuni ale Portului Constanţa vor trece foarte rapid la primărie
Dumitru Dragomir: Firma care a câştigat drepturile TV pentru Liga 1 este din Malta
GSP: În spatele firmei din Malta este Paszkany
Înalta Curte a respins contestaţia PSD-PC privind respingerea înregistrării USD
Victor Ponta: Noul Guvern, in baza art. 114 din Constituţie, va adopta un program politic care să actualizeze programul de guvernare
O fi chiar pe uşa din dos făcută cetăţean de onoare?
Ioan Rotundu
Traian Băsescu: Am aprobat memorandumul pentru semnarea scrisorii cu FMI
Topul judeţelor cu cele mai mari note la simulare
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog