Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17149
De la 07 Ianuarie 2003
122902798

Ambasada Rusiei critica presa din Romania pentru ca nu a dat o stire despre o convorbire intre Putin, Merkel si Hollande.

  • Site-ul lui Bogdan Chireac, singurul laudat de oamenii Kremlinului
  • 20 January 2017, 23:00
Ambasada Rusiei a lansat o critica la adresa presei romane, motivul fiind ca nu au aparut stiri despre o convorbire telefonica intre Putin, Merkel si Hollande. Intr-o postare pe Facebook, ambasada Rusiei spune ca "mass-media din Romania, inclusiv Agerpres, Mediafax si Radio Romania ... au ignorat evenimentul". Ambasada lauda totusi DC News, site-ul controlat de Bogdan Chireac.
Ambasada sustine ca lipsa mediatizarii "ridică semne de întrebare cu privire la nivelul real al interesului public românesc faţa de situaţia din ţara vecină, care este considerată drept <>".
Reamintim ca noul ambasador rus la Bucuresti, Valeri Kuzmin, s-a remarcat in mandatul de ambasador la Chisinau prin mai multe pozitionari provocatoare. UPDATE: Reactia MAE, pe Facebook: "Ministerul Afacerilor Externe subliniază că politica editorială a mass-media din România este una independentă și reiterează importanța dreptului la liberă exprimare"
Postarea completa a Ambasadei Rusiei:
Pe data de 18 ianuarie a.c. a avut loc o conversaţie telefonică între preeşdinţii Rusiei, Franţei şi cancelarul Germaniei (http://kremlin.ru/events/president/news/53747, https://www.bundesregierung.de/…/2017-01-18-telefonat-merke…, http://www.elysee.fr/…/entretien-telephonique-avec-mme-mer…/), a cărei temă principală a fost situaţia din estul Ucrainei, cursul implementării acordurilor de la Minsk, precum şi necesitatea de a intensifica colaborarea în cadrul "formatului Normandia". Cu toate acestea, mass-media din România, inclusiv astfel de agenţii mari cum sunt AGERPRESS, MEDIAFAX şi RRA, se pare, pur şi simplu au ignorat evenimentul. S-a marcat doar un portal de internet privat «DCNews» (https://www.dcnews.ro/discu-ie-merkel-putin-hollande-conver…), care, totuşi, în mod eronat a mutat accentul discuţiilor pe soluţionarea conflictului sirian.
Aceast mod de abordare ridică semne de întrebare cu privire la nivelul real al interesului public românesc faţa de situaţia din ţara vecină, care este considerată drept "partener strategic". Având în vedere situaţia dificilă a etnicilor români care trăiesc în regiunile vestice ale Ucrainei (https://www.agerpres.ro/…/micula-inchiderea-unor-scoli-roma…, http://www.romanialibera.ro/…/exclusiv-rl-ucraina-trimite-e…), se vede clar o discrepanţă între situaţia reală în Ucraina şi în jurul ei şi reflecţia acestei situaţii în spaţiul mediatic românesc.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei de 21.01.2017
Bancul zilei: Stresul ghinionist
Catalin Beciu, vicepresedinte ALDE, s-a autosuspendat din functie
dupa postarea despre "manifestatia nazista", in care ii face pe protestatari "animale" si "cretini"
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 20.01.2017
Varga Attila, judecator CCR: Nimic nu justifica urgenta in privinta proiectului de gratiere
Dosarul Mineriadei: Procurorii cer ajutorul romanilor pentru identificarea a 100 de persoane retinute pe 13 iunie '90
Kremlinul va construi un spital special pentru Putin si elita Rusiei
Pretul energiei pe piata spot a bursei OPCOM a crescut cu 80% fata de inceputul anului, pe fondul zilelor geroase
bMelescanu i-a cerut ambasadorului SUA sa discute direct cu el, nu prin intermediul presei
Iohannis cere retragerea proiectelor de OUG privind gratierea si modificarea Codurilor:
Sunt inacceptabile si par a fi facute cu dedicatie / Iordache: Raspunsul il vom da cand se intoarce premierul
Grave abuzuri reclamate în conducerea Spitalului municipal Dorohoi
Ioan Rotundu
Ziua decisiva. Cum poti opri un dezastru amanat
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog