Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
24497
De la 07 Ianuarie 2003
122884564
Ambasadorul Germaniei la Bucuresti

Pledeaza pentru "continuarea ferma a luptei anticoruptie si a consolidarii statului de drept" in Romania

  • 25 January 2017, 23:00
Germania pledeaza pentru stabilitate si predictibilitate in Romania si pentru "continuarea ferma a parcursului de intarire a statului de drept si a luptei impotriva coruptiei in tara", a declarat miercuri, in cursul primei sale intalniri cu presa, noul Ambasador al Germaniei la Bucuresti, Cord Meier-Klodt, potrivit News.ro.
Cord Meier-Klodt a subliniat ca lupta anticoruptie si consolidarea statului de drept sunt factori importanti pentru binele economic al Romaniei: "Ambele elemente reprezinta factori puternici vizati intotdeauna de posibilii investitori in cadrul procesului lor decizional, la alegerea unei destinatii de investitii."
El a pledat pentru ca "Romania sa isi continue cursul reformelor si sa paseasca in continuare pe calea de succes pe care a pornit, cu ani in urma, si ca confere un caracter ireversibil realizarilor sale".
Ambasadorul Germaniei a adaugat ca "Guvernul federal sprijina acest aspect de multa vreme, la cel mai inalt nivel: doamna cancelar federal Merkel, cat si presedintele federal Gauck, in cursul vizitei sale intreprinse in 2016 in Romania, au subliniat cat se poate de clar acest lucru in discutiile purtate cu presedintele Iohannis, cu Guvernul, cu reprezentanti ai justitiei si ai societatii civile, exprimandu-si respectul pentru performantele atinse de Romania in ultimii ani."
Diplomatul german a precizat ca va relua acest mesaj in cursul intalnirilor pe care intentioneaza sa le aiba in viitorul apropiat cu reprezentanti ai noului Guvern.
Chestionat in legatura cu intentia presedintelui Klaus Iohannis de a convoca un referendum pe tema gratierii si a modificarilor aduse Codurilor penal si de procedura penala, seful misiunii diplomatice de la Bucuresti a precizat ca trebuie sa existe un dialog "deschis si transparent" intre experti si Parlament si ca trebuie gasite "caile de participare" pentru toti partenerii implicati. El a atras, insa, atentia ca nu este de datoria sa sa spuna cum se va realiza acest lucru.
El a adaugat ca noul Guvern, la fel ca cel precedent si ca presedintele Iohannis, "si-au declarat clar adeziunea fata de un parcurs pro-european" si ca Romania "doreste sa faca parte din nucleul Europei care cladeste viitorul comun": "Acesta reprezinta pentru Guvernul federal, pentru mine personal, la inceput, un mesaj foarte bun: in acest sens avem nevoie de si suntem pregatiti sa conlucram mai intens", cu atat mai mult cu cat Romania va prelua presedintia UE in 2019. Acest lucru, considera oficialul german, va oferi tarii noastre sansa de a contribui "in mod decisiv, cu un grad sporit de vizibilitate, la depasirea actualelor provocari la adresa Europei".
Printre provocarile enumerate de Cord Meier-Klodt se numara iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana, iar Romaniei ii va reveni, ca tara care va asigura presedintia blocului comunitar in acea perioada, incheierea negocierilor dintre Londra si Bruxelles: "Pe de alta parte, si Romania, la randul ei, are nevoie de solidaritatea partenerilor europeni, de pilda privitor la chestiunea liberei circulatii a fortei de munca sau in cadrul negocierilor privind cadrul financiar multianual."
In ceea ce priveste politica de securitate si cea privind comertul exterior, "va fi nevoie (...) de sporirea eforturilor noastre, eforturi care trebuie sa fie comune, europene", a precizat diplomatul german, avertizand ca singura cale spre succes este prin luarea in calcul si a beneficiilor paneuropene.
El a adaugat ca, in aceste conditii, Germania este pregatita sa intensifice colaborarea bilaterala cu Romania, cu atat mai mult cu cat anul acesta se implinesc 25 de ani de semnarea Tratatului de prietenie romano-german si 50 de ani de relatii diplomatice.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Prognoza meteo pe 10 zile
Codruta Kovesi despre gratiere si modificarea Codurilor penale:
Niciunul dintre cele doua acte normative nu este oportun. Are loc o dezincriminare mascata a abuzului in serviciu, prejudiciile constatate nu vor mai putea fi acoperite
Atacurile presei si politicienilor impotriva justitiei raman o amenintare serioasa pentru lupta anticoruptie
Vom aproba un proiect de OUG privind internationalizarea companiilor romanesti
Doar 4,67% din companiile romanesti au activitati de export
Klaus Iohannis: Raportul MCV releva ingrijorari
ca ordonantele pentru amnistie si modificarea Codului Penal ar putea afecta cadrul legal pentru combaterea coruptiei
Posibila situatie ciudata: Bulgaria si Romania ar putea prezida Consiliul Uniunii Europene
cu monitorizarea in justitie pe cap
Precedent periculos cu gratierea in Europa:
tanarul afgan acuzat ca a violat si ucis o adolescenta in Germania fusese eliberat dintr-o inchisoare greaca printr-o lege a gratierii data de guvernul Syriza
Avertisment dur al Comisiei Europene in raportul MCV pe Justitie:
"Modificarile legislative menite in mod clar sa slabeasca sau sa reduca domeniul de aplicare al infractiunii de coruptie ar atrage reevaluarea progreselor realizate"
Raportul MCV: Comunicatul integral al Comisiei Europene
Horoscopul zilei de 26.01.2017
Bancul zilei: Marele vânător
Senatorul Doina Federovici şi zicala „de unde nu-i, nu cere1”
Ioan Rotundu
La sacul ministerial Viorel Ştefan, petecul Ovidiu Portariuc
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog