Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17628
De la 07 Ianuarie 2003
122877695

Ambasadorul SUA la Chisinau: Coruptia este problema nr. 1 in Republica Moldova

  • Rusia a aratat ca e capabila de o agresiune in Ucraina. R. Moldova are motive foarte bune sa fie preocupata
  • 3 June 2015, 23:00
Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chisinau James D. Pettit a declarat intr-un interviu acordat Jurnal TV ca principala problema din Republica Moldova ramane nivelul ridicat al coruptiei, aratand ca o solutionare ar trebui sa aiba in vedere nu doar mentalitatea ci si "elaborarea unei structuri guvernamentale care ar putea face dificil sa fii corupt", informeaza jurnal.md.
"Prioritatea noastra privind Republica Moldova este sa eliminam coruptia, astfel incat tara sa aiba posibilitatea sa creasca economic, deoarece cresterea economica este cheia catre o democratie stabila, iar stabilitatea este o chestiune ce tine de securitate nationala. Problemele sunt destul de serioase. Din pacate, RM este considerata cea mai saraca tara din Europa. Cred ca de vina este coruptia, dar cred ca tine si de chestiuni guvernamentale, ceea ce devine foarte complicat.
Atunci cand este coruptie in sistemul judiciar, atunci cand este dificil sa faci afaceri, sa faci investitii in tara, acest lucru dauneaza grav tarii. Coruptia este problema nr. 1 in Republica Moldova. Solutia nu se refera doar la mentalitate, ci si la elaborarea unei structuri guvernamentale care ar putea face dificil sa fii corupt. Exista oameni care sunt impotriva coruptiei si aceste persoane vor avea un rol important. Dureaza. Nu e ceva ce se poate intampla peste noapte", a declarat ambasadorul SUA in Moldova.
In ceea ce priveste situatia regionala, James D. Pettit a aratat ca este imposibil de prezis intentiile Rusiei insa R. Moldova are motive foarte bune pentru a fi preocupata de riscul asupra securitatii din regiune.
"Ei au aratat clar ca sunt capabili de o agresiune in Ucraina. Care sunt intentiile lor nu stiu. Moldova are motive foarte bune pentru a fi preocupata de riscul asupra securitatii din regiune. Armata Republicii Moldova este subfinantata. Presedintele SUA, Barack Obama, a declarat anterior despre conflictul din regiune ca nu poate fi solutionat pe care militara, ci prin alte masuri, inclusiv pe cai diplomatice. Relatiile Rusiei cu Moldova, desi sunt foarte complicate, sunt foarte importante. In ciuda preocuparilor noastre cu privire la agresiunea Rusiei, realitatile geografice arata ca este in interesul RM sa mentina o relatie balansata intre Est si Vest. Nimeni nu cere Moldovei sa aleaga intre Est si Vest, asa cum o fac rusii. Eu sper ca in clipa in care emotiile se vor calma, vor fi inregistrate progrese in relatia cu Rusia", sustine ambasadorul.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Blonda şi poliţistul, doi… deştepţi
Reţeta zilei: Pizza la grătar cu pastă de măsline negre şi brânză
Horoscopul zilei
Un nou dosar pentru trafic de influenta pe numele fostului ministru al Finantelor Darius Valcov
Victor Ponta sustine ca va cumpara un titlu de stat de 1.000 de lei
Catusele nu mai sunt suficiente. Incepe restauratia
Guvernul a aprobat o strategie privind reducerea parasirii timpurii a scolii
Legea contabilitatii a fost usor modificata, iar in Monitorul Oficial a aparut legea "Business Angels"
Pe urmele Guvernului Năstase
Ioan Rotundu
“Cinci povestiri cinematografice despre sufletul armenesc”
Scăldatul în locuri neamenajate pentru înot poate ucide!
Botoşani: Titlul de „Cetăţean de onoare” aruncat în derizoriu
Ioan Rotundu
Cum îşi bat joc de clienţi netrebnicii de la RCS&RDS Botoşani
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog