Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Editorial
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
24725
De la 07 Ianuarie 2003
122910374
Ambasadorul SUA la Kiev:

Coruptia este o amenintare mai mare la adresa Ucrainei decat tancurile rusesti

  • 31 October 2014, 23:00
Reforma armatei ucrainene va necesita mult timp, insa Ucraina are toate cele necesare pentru finalizarea cu succes a acestui proces, a declarat ambasadorul SUA la Kiev, Geoffrey Pyatt, intr-un interviu acordat cotidianului Ukrainskaia Pravda si preluat de Unian, transmite Agerpres.
"Acesta este un proiect pe termen lung. Insa, din ceea ce am vazut, din curajul pe care l-au demonstrat militarii ucraineni se poate spune cu toata increderea ca Ucraina are materialul necesar (pentru aceasta reforma)", a constatat ambasadorul american.
Geoffrey Pyatt a dat asigurari ca in aceasta reforma Ucraina va fi ajutata atat de SUA, cat si de Organizatia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO). "Insa toate acestea sunt parte a unui obiectiv mai amplu de innoire nationala", a subliniat diplomatul american.
In acest context, Geoffrey Pyatt a atentionat ca "la ora actuala nu exista un mai mare pericol la adresa Ucrainei decat 'tumoarea' coruptiei". "Aceste practici deja obisnuite, perpetuarea lor, constituie o amenintare mai mare la adresa Ucrainei, decat tancurile rusesti din est", a subliniat diplomatul american.
In afara de aceasta, ambasadorul american a constatat ca "in prezent se spune ca votul din alegerile pentru Rada Suprema a fost unul proeuropean". "Mi se pare mai important ca votul sa fie unul pro-reformator", a spus Pyatt. Totodata, ambasadorul american si-a exprimat speranta ca si premierul, si presedintele Ucrainei inteleg foarte bine importanta respectarii cursului spre reforme.
"Acum nu se va putea spune ca exista un parlament nereformat, mostenit de la Viktor Ianukovici, care impiedica desfasurarea reformelor", a subliniat ambasadorul amintit, adaugand ca acum Porosenko are "un mandat sigur pentru desfasurarea reformelor, exista majoritate in Rada, care-i impartaseste viziunea cu privire la viitorul Ucrainei".
In afara de aceasta, diplomatul a amintit ca in ultimul timp in Ucraina au fost adoptate cateva legi importante, dar a adaugat ca "Ucraina are nevoie nu doar de legi bune". "Acum se pune problema transpunerii lor in viata", a conchis Pyatt.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Neînţelegere
Marmelada din struguri rosii
Horoscopul zilei
Fiscul va cheltui peste 600.000 de euro pentru constientizare a necesitatii platii taxelor si impozitelor
Premierul ungar retrage proiectul taxei pe internet
Un scenariu de duminică plauzibil
Ioan Rotundu
TVR isi deschide filiala in Republica Moldova cu bani din fonduri publice
Cererea de extradare a lui Nicusor Constantinescu, respinsa de autoritatile SUA
Corina Cretu a luat-o la Comisia Europeana si pe nepoata ministrului Transporturilor, Ioan Rus
Dosar penal deschis de Politie in cazul accidentului in care a fost implicat deputatul PSD Mircia Muntean
ACL Botoşani: Comunicat de presă
De ce voi merge la vot
Ioan Rotundu
Lumea lu' Rotundu: Scormonitor în adâncul istoriei
Prezenta romanilor la vot pana la ora 10.00
Exit poll ora 13.00
Prezenta la vot la ora 16.00
Exit Poll, ora 16.00
Exit Poll, datele de la ora 16.00
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog